Κινηματογραφος

Κριτική ταινίας: Minamata

Η δύναμη των φωτορεπόρτερ και του Τζόνι Ντεπ

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 802
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Miramata

Κριτική για την ταινία «Minamata» του Άντριου Λέβιτας με τους Τζόνι Ντεπ, Χιρογιούκι Σανάντα, Μινάμι, Μπιλ Νάι, Τζουν Κουνιμούρα.

O πολεμικός φωτογράφος Γιουτζίν Σμιθ αναλαμβάνει για το περιοδικό LIFE να φτιάξει ένα ρεπορτάζ γύρω από τα απόβλητα χημικού εργοστασίου στη Μιναμάτα της Ιαπωνίας και τις επιπτώσεις του στη ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Minamata new clip official from Berlin Film Festival 2020 - 2/3

Ο Τζόνι Ντεπ υποδύεται τον πραγματικό φωτογράφο Γιουτζίν Σμιθ, που, στο τελευταίο μεγάλο φωτορεπορτάζ της καριέρας του, μπήκε τόσο βαθιά στο πετσί της ιστορίας, που ουσιαστικά έκρινε με τις συγκλονιστικές φωτογραφίες του τον πόλεμο μεταξύ της βιομηχανίας και των φτωχών εργατών. Παρότι η μυθοπλασία ακολουθεί τη συνταγή του δράματος, είναι τόση η δύναμη της συγκλονιστικής ιστορίας, που δεν επιτρέπει στον θεατή να μείνει ανεπηρέαστος. Απόλυτα εναρμονισμένος με τον χαρακτήρα του σεναρίου που καταγγέλλει μια ιστορία που συμβαίνει «παντού και πάντα», ο Τζόνι Ντεπ βρίσκει πατήματα στον ρόλο του για να θυμίσει κάποιες στιγμές από το ένδοξο παρελθόν του.   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ