- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
I Am Greta: Το ντοκιμαντέρ για την Γκρέτα Τούνμπεργκ
Οι πρώτες εικόνες του φιλμ που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας
Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για την ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, «I am Greta», που κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 16 Οκτωβρίου.
Το πολυαναμενόμενο φιλμ «I am Greta», μετά το ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, έρχεται στους βρετανικούς και ιρλανδικούς κινηματογράφους, εστιάζοντας στο παρασκήνιο πίσω από τη δράση της έφηβης ακτιβίστριας από τη Σουηδία, Γκρέτα Τούνμπεργκ, για το κλίμα.
Το «φαινόμενο Γκρέτα Τούνμπεργκ» που έκανε την εμφάνισή του στις 20 Αυγούστου 2018 έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο, όταν η μαθήτρια με σύνδρομο Άσπεγκερ, αποφάσισε να μην ξεκινήσει το σχολείο μαζί με τους συμμαθητές της, αλλά αντ' αυτού να πραγματοποιήσει διαμαρτυρία για την αδράνεια απέναντι στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, πήρε τέτοιες διαστάσεις που προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης στα 16 της χρόνια, συμπεριλήφθηκε από το περιοδικό Time στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους παγκοσμίως για το έτος 2019, έγινε έμπνευση για να της αφιερώσει ποίημα η Patti Smith και έλαβε το βραβείο Right Livelihood Award.
Ο σκηνοθέτης Nathan Grossman και οι παραγωγοί Cecilia Nessen (Bergman: A Year in the Life) και Fredrik Heinig (Midsommar), που επιμελήθηκαν το ντοκιμαντέρ το οποίο περιλαμβάνει και ακυκλοφόρητα μέχρι πρότινος πλάνα, ιχνηλατούν το ταξίδι της Γκρέτα Τούνμπεργκ από τις σχολικές αίθουσες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να δώσει τη διάσημη ομιλία στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και να χαρακτηριστεί η «φωνή μιας γενιάς», η φωνή πολυάριθμων συνομήλικών της που ζητούν από τις κυβερνήσεις να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για τη σωτηρία του πλανήτη Γη τώρα, πριν να είναι πολύ αργά.
Τον Αύγουστο, η 17χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ ανακοίνωσε την επιστροφή της στο σχολείο αφού απουσίασε έναν χρόνο για να ταξιδέψει στον κόσμο προκειμένου να διαδώσει το περιβαλλοντικό μήνυμά της. Το φιλμ «I Am Greta» κάνει πρεμιέρα στους βρετανικούς και ιρλανδικούς κινηματογράφους στις 16 Οκτωβρίου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σκηνοθέτης του Avatar μετακομίζει επικαλούμενος την πόλωση της Αμερικής του Τραμπ
Από το Παγκράτι στο παγκόσμιο σινεμά και τη διεθνή αναγνώριση
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dark Knight» και η παγκόσμια αναγνώριση
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια της νεαρής Κάρλα είναι τα στοιχεία του φιλμ που σου εντυπώνονται εντονότερα.
Αυτές είναι οι καλύτερες φετινές ταινίες και οι 20 καλύτερες σειρές που μπορείς να δεις στην πλατφόρμα του
Η «Χιονάτη» της Disney και το «War of the Worlds» με Ice Cube συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.