- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ο Σπάικ Λι εκλιπαρεί την Αμερική να ξαναβρεί «την ανθρωπιά» της
Με το BlackKklansman απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου
Ο Σπάικ Λι κέρδισε το πρώτο Όσκαρ της καριέρας του με το BlackKklansman. Ο αφροαμερικανός σκηνοθέτης απέσπασε το βραβείο Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου και παραλαμβάνοντας το χρυσό αγαλματίδιο κάλεσε το κοινό του Dolby Theatre και τους συμπατριώτες να «ξαναβρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες τη χαμένη τους ανθρωπιά» στις επόμενες εκλογές.
«Όταν ανακτήσουμε ξανά την ανθρωπιά μας θα είναι μια πολύ δυνατή στιγμή. Είμαστε μια ανάσα από τις εκλογές του 2020… Ας κινητοποιηθούμε όλοι μαζί για να βρεθούμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ας κάνουμε την ηθική επιλογή ανάμεσα στην αγάπη και το μίσος», είπε ο Σπάικ Λι ένας από τους πιο πολιτικοποιημένους δημιουργούς του αμερικανικού κινηματογράφου.
Η μαύρη κωμωδία για τις φυλετικές διακρίσεις του Σπάικ Λι εκτυλίσσεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της δεκαετίας του '70, αλλά οι αναφορές στις εκλογές που ανέδειξαν πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ είναι κάτι παραπάνω από έκδηλες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο σκηνοθέτης του Avatar μετακομίζει επικαλούμενος την πόλωση της Αμερικής του Τραμπ
Από το Παγκράτι στο παγκόσμιο σινεμά και τη διεθνή αναγνώριση
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
Είχε προταθεί για τελευταία φορά το 1985, για το «Twice in a Lifetime»
Διπλή υποψηφιότητα και ιστορικά επιτεύγματα
Σύμφωνα με την ανάλυση του «Variety»
Σάρωσε ο Γιώργος Λάνθιμος με τέσσερις υποψηφιότητες
Πρωταγωνιστούν οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρόζαμουντ Πάικ και Άντονι Χόπκινς
Ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ που μοιράζονταν οι ταινίες All About Eve (1950), Τιτανικός (1997) και La La Land (2016)
Ανακοινώθηκαν οι λίστες για τα 98α βραβεία - Η ταινία του Έλληνα δημιουργού διεκδικεί το χρυσό αγαλματίδιο σε κορυφαίες κατηγορίες
Στις 24 Ιανουαρίου 2026 θα πραγματοποιηθεί η προβολή του ντοκιμαντέρ στα Εξάρχεια
Σήμερα η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων
Πήρε βραβείο καλύτερης ταινίας από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.
Το Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Dark Knight» και η παγκόσμια αναγνώριση
Πολλά στοιχεία στο σενάριο δίνονται χωρίς ειρμό, σε μια προκάτ αστυνομική πλοκή
Ίσως η καλύτερη σαιξπηρική ταινία που έχουμε δει τα τελευταία 20-30 χρόνια.
Η ψυχραιμία και η αξιοπρέπεια της νεαρής Κάρλα είναι τα στοιχεία του φιλμ που σου εντυπώνονται εντονότερα.
Αυτές είναι οι καλύτερες φετινές ταινίες και οι 20 καλύτερες σειρές που μπορείς να δεις στην πλατφόρμα του
Η «Χιονάτη» της Disney και το «War of the Worlds» με Ice Cube συγκεντρώνουν τις περισσότερες υποψηφιότητες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.