- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένιο Μορικόνε: «Σκουπίδια» οι ταινίες του Κουέντιν Ταραντίνο (video)
Καθόλου κολακευτικός ο ιταλός «αυτοκράτορας» της κινηματογραφικής μουσικής για τον αμερικανό σκηνοθέτη
«Σκουπίδια» αποκάλεσε τις ταινίες του Κουέντιν Ταραντίνο ο ιταλός συνθέτης, μαέστρος και «αυτοκράτορας» της κινηματογραφικής μουσικής Ένιο Μορικόνε, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο τεύχος Δεκεμβρίου της γερμανικής έκδοσης του, Playboy.
Ο Ιταλός που γιόρτασε τα 90ά του γενέθλια είπε χαρακτηριστικά: «Είναι απόλυτα χαοτικός. Μιλάει χωρίς να σκέφτεται, κάνει τα πάντα την τελευταία στιγμή. Δεν έχει ιδέα. Παίρνει ξαφνικά και ζητάει ένα πλήρες σάουντρακ μέσα σε λίγες μόλις ημέρες. Αυτό δεν είναι εφικτό. Με κάνει τόσο έξαλλο. Δεν πρόκειται να το ανεχτώ. Και του το είπα την τελευταία φορά».
Ο συνθέτης μίλησε επίσης για την παραλίγο συνεργασία του με τον Ταραντίνο στην ταινία «Άδωξοι Μπάσταρδη». Ο Αμερικανός είχε ζητήσει από τον Μορικόνε να συνθέσει ολόκληρο το σάουντρακ. Το έκανε, ωστόσο, καθυστερημένα, με αποτέλεσμα ο Μορικόνε να αρνηθεί κι ο Ταραντίνο να χρησιμοποιήσει τελικά μερικά παλαιότερα κομμάτια του συνθέτη. Το ίδιο είχε κάνει και σε προηγούμενες ταινίες του, όπως το «Kill Bill», για τη μουσική επένδυση του φιλμ.
Ο Μορικόνε παραχώρησε στον Ταραντίνο ένα τραγούδι για το σάουντρακ του «Django Unchained» και στη συνέχεια έγραψε ολόκληρο το σάουντρακ για τους «Μισητούς Οκτώ», το οποίο απέφερε στον Μορικόνε και το πρώτο του Όσκαρ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 36.000 email προς κινηματογράφους
Το όνειρό της ήταν να παίξει τη Μέρι Τζέιν
Ο Cristian Mungiu επιστρέφει με ένα ιδεολογικά φορτισμένο δράμα για την πολιτιστική μεταμφύτευση
Πρεμιέρα στην πλατφόρμα στις 25 Σεπτεμβρίου
Επιστροφή στο μέλλον και την επιστημονική φαντασία για τον Ρίντλεϊ Σκοτ
Μετά τον θάνατο του Τιμ Κάρι
Οι εξαρτήσεις άλλαξαν, η εξάρτηση και τα αδιέξοδα φαίνεται πως παραμένουν
Το έλεος μιας αλλόκοτα τρομακτικής εποχής που ανατέλλει
Η πλοκή μεταφέρεται στο 1977 βρίσκοντας το Χόλιγουντ σε μια εντελώς διαφορετική εποχή
Το Rocky Horror Picture Show, ως επιτομή της καλτ άποψης περί απευλευθέρωσης και ισότητας
Ποια ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των επικρατέστερων υποψηφίων
Διαφημιζόταν στην εφημερίδα Μακεδονία με το σλόγκαν «Πρωτοφανής Αμερικανισμός. Επισκεφθείτε το οικογενειακώς!»
Η πορεία του επηρεάστηκε από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2012
H Iνδή σταρ παραμένει στο καστ
Η ιστορία τριών αδελφών που το 1914 ίδρυσαν τη Maserati σε ένα μικρό γκαράζ της Μπολόνια
Η ταινία της χρονιάς μιλάει για την κόντρα των φανατισμών και το πώς η μέριμνα και η φροντίδα μπορούν να γίνουν δίκοπο μαχαίρι
Πρεμιέρα στις αίθουσες των ΗΠΑ, στις 23 Οκτωβρίου
Πρεμιέρα στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και του Τορόντο τον επόμενο μήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.