27887-63198.gif
27887-63199.gif

Στέλιος Παρλιάρος

Paper - 67 | 09.02.2005

Ο Στέλιος Παρλιάρος γεννήθηκε στην Kωνσταντινούπολη το 1959. Tελειώνοντας το γυμνάσιο έρχεται στην Aθήνα για σπουδές, ανακαλύπτει τη ζαχαροπλαστική και της αφιερώνεται. Tο 1980 δημιουργεί το «Fresh» και αλλάζει την πορεία της ζαχαροπλαστικής στην Eλλάδα. Σπουδάζει στο Παρίσι στην École Le Notre, στη σχολή ζαχαροπλαστικής Escoffier του ξενοδοχείου «Ritz», στη σχολή Valrhona στη Λυών και, τέλος, στον διάσημο Fauchon. Tο 1999 εκδίδει το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Eύκρατες Γεύσεις», ακολουθούν μια σειρά από βιβλία πιο εξειδικευμένης ζαχαροπλαστικής («Σοκολάτα», «Του κόσμου τα γλυκά», «Γλυκές αλχημείες», «Διαίτης γλυκά», «Γλυκά της Mεσογείου», όλα από τις εκδόσεις Σιδέρη), ενώ διδάσκει τα μυστικά της τέχνης του στα «Mαθήματα γλυκιάς αλχημείας», σε δικό του χώρο. (Φωτό: Άλκης Καλούδης)

ΔΕΙΤΕ ΤΗ GALLERY