Γιώργος Γεωργίου

Γιώργος Γεωργίου

Ο Γιώργος Γεωργίου είναι αρχισυντάκτης στο φρέσκο διαδικτυακό περιοδικό soundcheck.network. Αν και μεγάλωσε με παραδοσιακά metal ακούσματα, δεν άργησε να φτάσει η εποχή που διέθεσε το ταπεινό του χαρτζιλίκι και για ονόματα όπως οι Joy Division, The Cure, And Also The Trees. Είναι θιασώτης της άποψης πως η ευτυχία βρίσκεται αφήνοντας και τους παραμελημένους χαρακτήρες που ζουν μέσα μας να αναδυθούν κάποια στιγμή. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που πάντα θεωρούσε πως χωρούν στην ίδια πρόταση οι Savatage με τους Divine Comedy, οι Watchtower με τους Tuxedomoon, οι Blue Oyster Cult με τους Prefab Sprout, οι Fates Warning με τους Eyeless In Gaza.

Όσες φορές κατάφερε να ξεπεράσει τις σελίδες του Σαρτρ, έφτασε το πολύ ως τον Καμύ και τον Μπέλοου, ενώ μετά το «Διάφανο Δέρμα» του Riddley, εγκατέλειψε τα πολλά με τη μεγάλη οθόνη. Γνωρίζοντας καλά τη διαφορά ανάμεσα στο μεγαλύτερο και το αγαπημένο, το soundtrack της ζωής του που δεν το αγγίζει τίποτα και κανένας είναι η δεκαετία 1984-1994 των Queensryche.

Τον εξιτάρουν οι ξεχωριστές και παράξενες ιστορίες που αποκαλύπτουν με τον πιο εμφατικό τρόπο τη σημασία της μουσικής στη ζωή, και αυτό αγαπά περισσότερο από όλα να σκαρώνει στο καταφύγιο του soundcheck.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ