32822-669943.jpg

Θάνος Τζήμερος

Πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία, ξανά!» και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής. Επαγγελματικά, είναι σύμβουλος marketing και δημιουργικός διευθυντής στον χώρο της επικοινωνίας. Στο παρελθόν υπήρξε καθηγητής κλασικής μουσικής.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Μ΄αεροπλάνα και βαπόρια

Αυτό το άρθρο είναι γραμμένο από κάποιον που δεν μπορεί να υπογράψει με το όνομά του. Όχι, δεν είναι καταζητούμενος. Είναι γιατρός, χειρουργός σε νοσοκομείο του Αιγαίου, δραστήριο μέλος της «Δημιουργίας». Όμως, αν δημοσιεύσει επώνυμα απειλείται με πειθαρχική δίωξη! Όταν άλλα κράτη δίνουν κίνητρα στους υπαλλήλους τους να προτείνουν καινοτόμες ιδέες, ο ελληνικός δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας απαγορεύει τη διατύπωση δημόσια τέτοιων προτάσεων διότι, τάχα μου, εκτίθεται η υπηρεσία! Βέβαια, όσες προτάσεις υποβάλλονται υπηρεσιακά, καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων.

Το σάλτο μορτάλε της λογικής

Ένας αστυνομικός κάνει σήμα σε κάποιον μοτοσικλετιστή να σταματήσει για έλεγχο. Υπάρχουν οι εξής πιθανότητες α) να τον έχει θεωρήσει ύποπτο β) να μην τον έχει θεωρήσει ύποπτο, αλλά απλώς να κάνει προληπτικό έλεγχο. Ξέρουμε τι από τα δύο ισχύει; Όχι!