Εμφάνιση φίλτρων
Κατάστημα
Γκαλερι

Δύο Χωριά Ακρόπολη

Η γκαλερί Δύο Χωριά της Μαρίνας Βρανοπούλου στην Ακρόπολη

Δύο Χωριά Ακρόπολη

Η γκαλερί Δύο Χωριά ιδρύθηκε το 2018 από την Μαρίνα Βρανοπούλου, με στόχο να αποτελέσει έναν χώρο με ελληνικές ρίζες και διεθνείς προδιαγραφές, που συσπειρώνει καλλιτέχνες και κοινό. Κάτι σαν salon του 18ου αιώνα, όπου η συνεύρεση των ανθρώπων και η ανταλλαγή απόψεων έχει και τη μεγαλύτερη σημασία απ’ οτιδήποτε άλλο, επικεντρώνοντας σε νέους ανερχόμενους καλλιτέχνες από μικρές αναπτυσσόμενες χώρες. Το όνομα «Δύο Χωριά», εμπνέεται από τη μονογραφία του Έλληνα αρχιτέκτονα, Άρη Κωνσταντινίδη: «Δύο "χωριά" απ' τη Μύκονο», συμβολίζοντας μεταφορικά την γκαλερί και το πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας.

Ξεκινώντας το 2015 από μία πλατφόρμα τέχνης στη Μύκονο και τη Δήλο, που κάλεσε καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, να ζήσουν και να παράγουν στο λίκνο του Κυκλαδίτικου πολιτισμού, τα Δύο Χωριά συντηρούν έκτοτε ένα διεθνές πρόγραμμα, με εκθέσεις και δημοσιεύσεις καταξιωμένων και νέων καλλιτεχνών, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας, εκπροσωπώντας νέα ρεύματα της σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα και εξασφαλίζοντας σε μυημένο και μη κοινό και εκκολαπτόμενους καλλιτέχνες μια μοναδική ευκαιρία, που πιθανόν δεν θα ήταν άμεσα προσβάσιμη.

Επτά χρόνια από την ίδρυσή τους τα Δύο Χωριά μετακόμισαν στην Ακρόπολη, δύο μόλις λεπτά από το Μουσείο της Ακρόπολης, στη θέση μίας αστικής έπαυλης της Ύστερης Αρχαιότητας (4ος αι. μ.Χ.), επιστρέφοντας ξανά στις ρίζες, πίσω στην πηγή της δημιουργικότητας. Ο νέος χώρος στεγάζεται σε ένα καινούργιο, βιομηχανικής αισθητικής κτίριο, με αρχαιοελληνικά ευρήματα στον κεντρικό εκθεσιακό όροφο, καθώς και βυζαντινές ψηφίδες στην αυλή του, σε μια απροσδόκητη μείξη του ελληνικού και του διεθνούς, του παλαιού και του σύγχρονου.

Λεμπέση 5-7 & Πορίνου 16

2106714827

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

KȮREN process space

Το KȮREN είναι ένας artist-run χώρος που εστιάζει στη διαδικασία ως σημείο αναφοράς, καλλιεργώντα

TAG project space

Το TAG project space είναι ένας νέος χώρος λειτουργεί ως μια πλατφόρμα έκφρασης και ανά

Mataroa Gallery
Mataroa Gallery

Η MATAROA Gallery συνθέτει με δημιουργίες εικαστικών τεχνών, υψηλής ποιότητας και αισθητικής, μια