Εμφάνιση φίλτρων
Κατάστημα
Γκαλερι

Potential Project Space

Potential Project Space

Το «Potential Project» είναι ένα έργο σε εξέλιξη, βασισμένο σε μια ιδέα του Δημήτρη Γεωργακόπουλου.

Το Μάρτιο του 2019 μία επιλεγμένη ομάδα καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων και θεωρητικών προσκαλέστηκε να συμμετάσχει σε μια σειρά συναντήσεων, η διάρκεια των οποίων θα καθοριζόταν από τους ίδιους και την εξέλιξη των συζητήσεων. Οι συζητήσεις αυτές αφορούσαν το δυνητικό έργο, την αυτάρκεια της ιδέας, την αναγκαιότητα ή όχι της υλοποίησής του, την “εν δυνάμει” φύση του, τη δυνατότητα του να παράγει ενδεχόμενα σενάρια, τη σημασία των εμμονών στην επιδίωξη του μη εφικτού, την εξιδανικευμένη αξία του που μεγάλο μέρος της οφείλεται στη μη πραγματοποίηση του.

Πρόθεση αυτής της πρωτοβουλίας δεν ήταν να γίνει μια θεματική έκθεση, αλλά να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την διαμόρφωση μίας συλλογικής και διαλογικής πλατφόρμας σε εξέλιξη, που θα μπορεί να παρέχει ένα ευνοϊκό κλίμα για να γεννηθούν ιδέες και να προκύψουν πιθανά έργα-προτάσεις.

Στις συζητήσεις αυτές πήραν μέρος οι: Καρολίνα Αλειφεροπούλου, Τζένη Αργυρίου, Αύγουστος Βεϊνόγλου, Νίκος Βελιώτης, Θάνος Βόβολης, Βασίλης Γεροδήμος, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Γιάννης Γρηγοριάδης, Γιώργος Ζαμπουλάκης, Γιάννης Ισιδώρου, Άννα Λάσκαρη, Θεοδώρα Μαλάμου, Ηλίας Μαρμαράς, Χριστόφορος Μαρίνος, Ζωή Μουτσώκου, Κώστας Μπασάνος, Όλγα Μπρούμα, Γιώργος Παπαδάτος, Νίνα Παπακωνσταντίνου, Νίνα Παππά, Αλέξανδρος Πλατής, Βαγγέλης Σάββας, Γιάννης Σινιόρογλου, Δημήτρης Χαλάτσης, Δημήτρης Χαρίτος, Coti k, Stewart Ziff.

Περνώντας στην επόμενη φάση του Potential Project, και ενώ το τραπέζι των συζητήσεων παραμένει ενεργό, θα αρχίσουν να παρουσιάζονται οι προτάσεις των συμμετεχόντων με τη μορφή εκθέσεων, εγκαταστάσεων, performance, audio installation, ανοιχτών στο κοινό workshops, συζητήσεων και ομιλιών.

Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του Potential Project, στο δεύτερο όροφο ενός ιστορικού νεοκλασικού κτηρίου της πλατείας Εξαρχείων στην οδό Ανδρέου Μεταξά 25.

Ιδέα & διοργάνωση: Δημήτρης Γεωργακόπουλος
Ομάδα συντονισμού: Αλέξανδρος Πλατής, Βασίλης Νάσης, Καρολίνα Αλειφεροπούλου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Θεοδώρα Μαλάμου

Ανδρέου Μεταξά 25

2103817517

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

KȮREN process space

Το KȮREN είναι ένας artist-run χώρος που εστιάζει στη διαδικασία ως σημείο αναφοράς, καλλιεργώντα

TAG project space

Το TAG project space είναι ένας νέος χώρος λειτουργεί ως μια πλατφόρμα έκφρασης και ανά

Mataroa Gallery
Mataroa Gallery

Η MATAROA Gallery συνθέτει με δημιουργίες εικαστικών τεχνών, υψηλής ποιότητας και αισθητικής, μια