Θεματα

Fresh Voices Sessions by Voice 102,5: Οι Thaliah στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Μιλήσαμε με τη μπάντα πριν το διπλό live με την IRENE, στις 20 Μαΐου

Λιάνα Μαστάθη
ΤΕΥΧΟΣ 916
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Οι Thaliah μιλάνε για τα τραγούδια και τη μουσική τους λίγο πριν τα Fresh Voices Sessions by Voice 102,5 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Οι Thaliah δημιουργήθηκαν από μουσικούς με παράλληλη πορεία σε σχήματα της αθηναϊκής σκηνής, όταν αποφάσισαν να δώσουν χώρο και χρόνο στην παρέα τους και να μετουσιώσουν τα κοινά τους ακούσματα από blues, rock, soul και gospel μουσικές σε δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις. Ο ήχος της μπάντας διαμορφώνεται από τις πολυφωνίες της Θάλειας Παλιβίδα και τη διάθεση των μουσικών να πειραματιστούν. Αυτές ακριβώς οι δυναμικές αποτυπώνονται στο πρώτο τους ΕP με τίτλο «Out of the blue». Μιλήσαμε μαζί τους λίγο πριν τα Fresh Voices Sessions by Voice 102,5 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στις 20 Μαΐου.

Οι Thaliah στα Fresh Voices Sessions by Voice 102,5 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Πώς ξεκίνησε η συνεργασία και η δημιουργία της μπάντας;
Όλα τα μέλη της μπάντας συνεργαζόμασταν στο παρελθόν με άλλα μουσικά σχήματα και μέσω της κοινής παρέας μας αποφασίσαμε «out of the blue» να ενώσουμε τις μουσικές μας επιρροές σε original συνθέσεις.

Πώς θα χαρακτήριζες τον ήχο των Thaliah; Είναι ροκ, μπλουζ, σόουλ;
Προς το παρόν, ο ήχος των Thaliah θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι ποπ με επιρροές από motown soul και blues, ωστόσο τα ακούσματά μας είναι διαφόρων ειδών και δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις πώς θα πάει...

Ποιες είναι οι μουσικές σου επιρροές;
Στα φωνητικά οι επιρροές είναι ξεκάθαρα από τη soul και r’n’b, ενώ η μουσική συνήθως αγκαλιάζει τη φωνητική μελωδία με το ύφος/είδος που εκφράζει κάθε φορά. Η ενορχήστρωση γίνεται από κοινού και αποτελεί από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδικασίες για την μπάντα. Εντελώς ενδεικτικά, μας αρέσει να ακούμε μπάντες όπως: ZZtop, Dereck Trucks, Aaron Neville, Bill Withers, Childish Gambino, Khruangbin, Terrace Martin κ.ά.

Πώς εμπνευστήκατε τα τραγούδια για το EP «Οut of the blue»;
Προσχέδια αυτών των τραγουδιών έφερε η Θάλεια στην μπάντα, έχοντάς τα δουλέψει σε παλιότερες συνεργασίες (Rsn Electrik Quartet), των οποίων η ενορχήστρωση εξελίχθηκε και αποτυπώθηκε live από την μπάντα. Είναι ιδέες αρχικά δικές της που καταγράφηκαν πριν και κατά τη διάρκεια των lockdown. Οι στίχοι συνήθως αναφέρονται σε προσωπικά βιώματα, ενώ η μουσική έχει μια «feeling blue» διάθεση που δικαιολογεί τον τίτλο του ΕP και εκφράζει αυτό ακριβώς το ύφος, καθώς και τη χρονική στιγμή που βρεθήκαμε και αποφασίσαμε να γίνουμε μπάντα.

Γιατί επιλέξατε η πρώτη σας κυκλοφορία να είναι live ηχογράφηση;
Το αποτέλεσμα της ηχογράφησης των τραγουδιών στο studio της μπάντας από τον Κώστα Τσιώλη μάς έπεισε ότι η live αισθητική είναι μια προσέγγιση που θέλουμε να ακολουθήσουμε. Θέλαμε να προσφέρουμε στον ακροατή ακριβώς αυτό που θα άκουγε εάν ήταν μαζί μας στο ίδιο δωμάτιο.

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να προωθήσει μια μπάντα τη δουλειά της στο εξωτερικό; Είναι κάτι που θα το επιδιώξετε;
Αρκεί να το βάλει στόχο. Ναι, θα το επιδιώξουμε και θα προσδοκούμε σε θετικό feedback και  υλοποιήσιμα πλάνα.

Θα σας ενδιέφερε να κυκλοφορήσετε ένα project με ελληνικό στίχο;
Ναι, φυσικά. Εάν έχουμε τραγούδια στα χέρια μας, των οποίων οι στίχοι εκφράζονται αβίαστα μέσω του στιλ μας, ευχαρίστως.

Μελλοντικά σχέδια;
Αυτόν τον καιρό συνθέτουμε επιπλέον υλικό το οποίο θα κυκλοφορήσει αργότερα σε ένα Long Play που θα διανεμηθεί σε φυσικό υλικό – πιθανόν βινύλιο που επανακάμπτει τα τελευταία χρόνια και το τιμούμε και εμείς ιδιαιτέρως στα πικ απ μας. Επιπλέον, είμαστε σε επικοινωνία με διοργανώσεις και events στα οποία θέλουμε να συμμετάσχουμε, επιδιώκοντας έτσι τη χαρά της συνθήκης του να παίζεις σε διάφορα stages με πιο ευρύ κοινό.

Τι να περιμένουμε στο Γαλλικό Ινστιτούτο, τη Δευτέρα 20 Μαΐου;
Ένα μακροβούτι στον κόσμο των Thaliah όταν παίζουν live, ελπίζοντας να σας διαπεράσουν διάφορα κύματα συναισθημάτων. Στο σετ μας έχουμε εντάξει και κάποιες επιλεγμένες διασκευές από Alice Russel, The Ηeartbreakers, Alice Smith κ.ά. που ταιριάζουν πολύ και στο δικό μας στιλ, ενώ high light του live μας είναι δύο επιπλέον τραγουδίστριες στα φωνητικά, οι φίλες μας Καρολίνα Γιαννακοπούλου και Κατερίνα Κοζαδίνου (aka Kit Kido), που συμπληρώνουν το ηχόχρωμά μας ακριβώς όπως του ταιριάζει. 

Διαγωνισμός Fresh Voices Session: Το νέο project του Voice 102,5

Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ μόνο με προσκλήσεις.
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις με ποτό, στέλνοντας SMS στο 54301 γράφοντας: VOICE1025 (κενό) FRESHVOICES & το ονοματεπώνυμό σας (Χρέωση:0,34 ευρώ ανά sms με ΦΠΑ &τέλη κινητής τηλεφωνίας). Περιορισμένος αριθμός ατόμων.

Irene + T H A L I A H LIVE στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος: Δευτέρα 20 Maΐου 20:00

Η βραδιά θα έχει γεύση απόCarpano Antica Formula, The perfect formula for the perfect negroni

Απολαύστε υπεύθυνα