Θεματα

Το τραγούδι της Κυριακής 05.02.2023 από τον Athens Voice 102.5

Belle and Sebastian - I Don’t Know What You See In Me

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Belle and Sebastian - I Don’t Know What You See In Me: Tο τραγούδι της ημέρας, Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, από τον Athens Voice 102.5
© Anna Crolla

Belle and Sebastian - I Don’t Know What You See In Me: Tο τραγούδι της ημέρας, Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023, από τον Athens Voice 102.5

Οι Belle and Sebastian ξεκίνησαν τη νέα χρονιά με το ολοκαίνουργιο άλμπουμ τους, «Late Developers» που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο. Το τραγούδι «I Don’t Know What You See In Me» αποτελεί μια από τις πιο έντονες pop στιγμές της μπάντας και την πρώτη τους συνεργασία δημιουργικά με άλλον καλλιτέχνη και συγκεκριμένα, τον νέο pop συνθέτη Wuh Oh (Peter Ferguson).

Ο Stuart Murdoch λέει για το τραγούδι: «Έκανα ποδήλατο σε όλη τη Σκωτία το περασμένο καλοκαίρι, ακούγοντας μια μίξη αυτού του τραγουδιού. Το έγραψε και έκανε και την παραγωγή του για εμάς ο φίλος μας Pete Wuh Oh” Ferguson. Καθώς το άκουγα, ένιωσα τυχερός που ήμουν ο πρώτος που κατάφερε να τραγουδήσει αυτό το τραγούδι. Άφησα τη φωνή μου να βουτήξει και να πετάξει στα ύψη με τρόπους που ίσως δεν είχα καταφέρει πριν. Και καθώς συνέχιζα μέσα σε λιβάδια από χρυσό και πράσινο, επέτρεψα στον εαυτό μου να ξεχάσει ότι ήταν οι Belle And Sebastian και να προσποιηθώ ότι ήταν η τελευταία επιτυχία σε κάποιο τυχαίο ραδιοφωνικό σταθμό. Όλη η μουσική είναι απόδραση, και ίσως καταφέραμε να ξεφύγουμε λίγο πιο πέρα από το συνηθισμένο με αυτή την απροσδόκητη μελωδία. Ευχαριστώ, Pete!»

Το «Late Developers» έρχεται λίγους μήνες μετά το τελευταίο τους άλμπουμ «A Bit of Previous» που κατάφερε να μπει στις λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς. Είναι ένα άλμπουμ γεμάτο φρεσκάδα και αμεσότητα που χαρακτηρίζεται από αυτό το ιδίωμα, ενός συγκροτήματος όπως οι Belle and Sebastian που βρίσκονται πάντα εκεί για όλες και όλους με τον κατάλληλο στίχο και μελωδία για κάθε περίσταση.

Δείτε το video clip που σκηνοθέτησε ο Andrew Litten.

Belle and Sebastian- "I Don't Know What You See in Me" (Official Music Video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ