Θεματα

Το τραγούδι της Πέμπτης 11.01.2024 από τον Voice 102.5

David Bowie - Lazarus

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
David Bowie

David Bowie - Lazarus: Tο τραγούδι της ημέρας, Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024, από τον Voice 102.5

Σαν σήμερα 11 Ιανουαρίου 2016, λίγες ώρες μετά τον θάνατό του, το άλμπουμ «Blackstar» του David Bowie βρέθηκε στην κορυφή των βρετανικών charts, εκτοπίζοντας το «If I Can Dream» του Elvis Presley. Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά ένα άλμπουμ του David Bowie κατάφερε να φτάσει στην κορυφή των αμερικανικών charts πουλώντας 181.000 αντίτυπα από την ημέρα της κυκλοφορίας του στις 8 Ιανουαρίου.

Εκείνες τις μέρες ο γιος του David Bowie έλυσε τη σιωπή του στο Twitter με ένα συγκινητικό μήνυμα για τον θάνατο του πατέρα του. Ο σκηνοθέτης Duncan Jones είχε δηλώσει ότι θα απείχε από το διαδίκτυο για κάποιο διάστημα. Ο γιος του εκλιπόντος ανέβασε το γράμμα που έγραψε ο γιατρός Mark Taubert:

«Στις αρχές της εβδομάδας είχα μια συζήτηση με μία ασθενή, η οποία είναι ετοιμοθάνατη. Μιλήσαμε για τον θάνατο του Bowie και για τη μουσική του. Χάρη στον τρόπο που ο πατέρας σου αντιμετώπισε την ασθένειά του μιλήσαμε με την ασθενή ανοιχτά για το θάνατο. Μια συζήτηση την οποία αποφεύγουν συνήθως οι γιατροί και οι νοσοκόμες. Θέλω να ευχαριστήσω τον Bowie για το “Blackstar” και το “Lazarus”. Το άλμπουμ είναι γεμάτο αναφορές, υπαινιγμούς και νύξεις για το τέλος που πλησιάζει. Χάρη στον Bowie η δική μου ασθενής αντιμετωπίζει καλύτερα σήμερα το δικό της τέλος», αναφερόταν στην επιστολή του γιατρού που ανέβασε στο Twitter ο γιος του David Bowie.

Διαβάστε εδώ το μεγάλο αφιέρωμα της ATHENS VOICE για τον David Bowie με 45 επιλεγμένα άρθρα για τον αιώνιο Starman.

David Bowie - Lazarus (Video)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ