Θεματα

Το τραγούδι της Τετάρτης 28.02.2024 από τον Voice 102.5

U2 - Sunday Bloody Sunday

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το συγκρότημα U2
© Koh Hasebe/Shinko Music/Getty Images/Ideal Image

U2 - Sunday Bloody Sunday: Το τραγούδι της ημέρας, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, από τον Voice 102.5

Σαν σήμερα, 28 Φεβρουαρίου 1983, οι U2 κυκλοφορούν το τρίτο τους άλμπουμ «War», με το τραγούδι «Sunday Bloody Sunday» να ανοίγει τον δίσκο και να γίνεται ένας διεθνής αντιπολεμικός ύμνος.

Βασισμένοι στα ιστορικά επεισοδιακά γεγονότα μεταξύ καθολικών και προτεσταντών, που συνέβησαν την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 1972, στο Londonderry της Βόρειας Ιρλανδίας, στα αιματηρά επεισόδια μεταξύ καθολικών και προτεσταντών.

Με τα λόγια του ντράμερ των U2, Larry Mullen: «Όταν ο κόσμος ακούει το τραγούδι μας, πάντα το συσχετίζει με τη Βόρεια Ιρλανδία και τους 13 νεκρούς καθολικούς που σκότωσε ο βρετανικός στρατός. Σίγουρα αυτό είναι το πλέον γνωστό γεγονός που συνέβη στη Βόρεια Ιρλανδία αλλά το τραγούδι δεν γράφτηκε γι’ αυτό το λόγο. Ως πότε θα συνεχίζεται ο φανατισμός από όπου κι αν προέρχεται; Πότε θα μπει ένα τέλος σε όλα αυτά; Δεν με νοιάζει αν είναι καθολικοί ή προτεστάντες, με νοιάζει που κάθε ημέρα άνθρωποι σκοτώνονται με διαφορές αιτίες. Κι αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Η πραγματική μάχη είναι να σταματήσει να σκοτώνεται ο κόσμος».

Sunday Bloody Sunday (Live From Red Rocks Amphitheatre, Colorado, USA / 1983 / Remaste...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ