Θεματα

Το Kasseta Record Shop έρχεται στον Athens Voice 102.5

Συντονιστείτε το Σάββατο και την Κυριακή, 20-21 Ιουνίου, στην εκπομπή του Δημήτρη Λιλή

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το δισκοπωλείο Kasseta Record Shop

Ο ιδιοκτήτης του Kasseta Record Shop, φτιάχνει δύο mixes για την εκπομπή του Δημήτρη Λιλή στον Athens Voice 102.5, το Σάββατο και την Κυριακή, 20-21 Ιουνίου.

Το προσεγμένο δισκάδικο στο κέντρο της πόλης, με το σχεδόν παραπλανητικό όνομα Kasseta Record Shop διαλέγει τα αγαπημένα του ηλεκτρονικά δισκάκια παλαιότερης και νέας διαλογής στον Athens Voice 102.5 και την εκπομπή του Δημήτρη Λιλή αυτό το Σάββατο και την Κυριακή 20 και 21 Ιουνίου, 18.00-20.00.

Μία μόνο ημέρα όπως και ένα μόνο 30λεπτο mix στην σχετική ενότητα της Σαββατιάτικης guest ζώνης δεν ήταν αρκετή για τόσο βινύλια. Διανύουμε άλλωστε την εποχή κατά την οποία οι μικρές επιχειρήσεις με πολιτιστικό προσανατολισμό πλήττονται ιδιαιτέρως και έτσι η μοναδική ίσως εκπομπή των Αθηναϊκών ραδιοφώνων που κάθε Σ/Κ αφιερώνει αρκετό χρόνο στα εγχώρια δρώμενα δεν θα μπορούσε παρά να δηλώσει έμπρακτα την υποστήριξη του στην Αθηναϊκή μουσική κοινότητα και τις ομάδες της.

Το Kasseta Record Shop δρα ανεξάρτητο σχεδόν μια δεκαετία στην στοά που βρίσκεται στο 5 της Σοφοκλέους και ειδικεύεται σε εκλεκτούς -κυρίως χορευτικούς- δίσκους, βινυλίου.

Για να γίνουν πιο σωστά οι απαραίτητες συστάσεις ζητήσαμε από τον ιδιοκτήτη, Δημήτρη Κυβέλλο, να ακολουθήσει τον jazz τίτλο «Τake 5» και να μας απαντήσει στις παρακάτω 5 ερωτήσεις.

Ο ιδιοκτήτης του δισκοπωλείου Kasseta Record Shop, Δημήτρης Κύβελλος

Πότε ξεκίνησες την λειτουργία του Κasseta Record Shop και ποιο ήταν το αρχικό σου πλάνο για αυτό;
Το Kasseta Records ξεκίνησε την λειτουργία του το 2011 μέσα στον γενικό πανικό της κρίσης. Δεν υπάρχουν μεγαλεπήβολα σχέδια, αλλά η συνεχής προσπάθεια να βρίσκεις δισκάκια ώστε να ικανοποιείς τον κόσμο σου. Θέλω ο επισκέπτης του να βρίσκει βινύλια που τα ακούει, τα παίζει, τα χαίρεται και κρατάει ο ήχος τους στον χρόνο.

Ποιου είδους δίσκοι θα έλεγες ότι είναι η ειδικότητά σας;
Ό, τι μπορεί να σε κάνει να κουνήσεις έστω και λίγο το σώμα σου αλλά συγχρόνως να σου γαργαλήσει και τον εγκέφαλό. Δεν θέλω να βάζω ταμπέλες στο τι είδος είναι το κάθε δισκάκι. Η συμβουλή μου είναι όταν ακούς κάτι και σου αρέσει, τσίμπα το!

Ποιο είναι το πιο ακριβό και το πιο φτηνό αλλά αξιόλογο βινύλιο που έχετε διαθέσιμο;
Πάμε από φτηνό σε ακριβό: Harold Melvin & the Blue Notes - Reaching For The World , 3 ευρώ

Harold Melvin & The Blue Notes - Reaching For The World

Christian Bruhn Captain Future – Original musik Aus Der TV-Serie, Private records, 80 ευρώ

CAPTAIN FUTURE SOUNDTRACK - 1980.

Πόσο σημαντική είναι η δημιουργία της κοινότητας φίλων που ακολουθούν και υποστηρίζουν μόνιμα ένα εγχώριο δισκάδικο;
Παρά πολύ σημαντική, μην σου πω και συμπαντική. Το ψάξιμο της μουσικής γίνεται μέσα από την κουβέντα, την ανταλλαγή απόψεων και την επικοινωνία. Ένα «Καλλιτεχνικό Καφενείο».

Πώς βιώνετε τις συνέπειες της πανδημίας, πόσο (και αν) σας έχει επηρεάσει η μόδα του βινυλίου εδώ και 5 χρόνια και πως βλέπεις το μέλλον του;
Οι συνέπειες της πανδημίας είναι πολλές και μεγάλες σε όλο τον κόσμο. Το γενικό lockdown πίεσε οικονομικά τους πάντες και έκοψε τον ρυθμό της αγοράς. Εκτός από την εγχώρια, χάσαμε και την τουριστική αγορά που βοηθούσε πολύ στον τζίρο, ακόμα και μέσα στον χειμώνα. Τώρα όσο αφορά στην αγοραστική τάση του βυνιλίου, ναι, είχε ανέβει λίγο τα τελευταία χρόνια, αλλά τώρα πιστεύω ότι γυρνάει ξανά στους μακροχρόνιους «καψούρηδες», έχει αρχίσει και ξεθωριάζει το trend του. Πλατφόρμες όπως το Spotify, το Bandcamp, φέρνουν τη γρήγορη ακρόαση από όπου βρίσκεσαι, ότι ώρα θέλεις. Το βινύλιο θέλει ψάξιμο, κυνήγι και αρκετές φορές κοστίζει κάτι παραπάνω και για αυτόν τον λόγο παραμένει σπορ για αυτούς που έχουν εμμονή μαζί του. 

Το δισκοπωλείο Kasseta Record Shop

Το δισκάδικο Kasseta Record Shop το βρίσκετε σε αυτό το επίσημο site και στην στοά που βρίσκεται στο νούμερο 6 της οδού Σοφοκλέους στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Δημήτρης Κυβέλλος έχει επιμεληθεί 2 ημίωρα mixes, ένα για κάθε ημέρα της εκπομπής του Δημήτρη Λιλή στον Athens Voice 102.5, Σάββατο και Κυριακή 18:00 - 20:00.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ