Θεματα

Η Ελένη Κολοκοτρώνη διαλέγει 10 τραγούδια για το Σαββατοκύριακο

Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Athens Voice 102.5 φτιάχνουν το soundtrack του καλοκαιριού

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ελένη Κολοκοτρώνη στο Athens Voice Radio 102.5
© Θανάσης Καρατζάς

To soundtrack του καλοκαιριού από τον Athens Voice 102.5: Η Ελένη Κολοκοτρώνη διαλέγει 10 αγαπημένα τραγούδια για το Σαββατοκύριακο.

Οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Athens Voice 102.5 φτιάχνουν ένα soundtrack για το φετινό καλοκαίρι, που χρειάζεται περισσότερη μουσική από τα προηγούμενα. Κάθε Σαββατοκύριακο, νέα και παλιά τραγούδια μαζί με τις ιστορίες που κρύβουν και τις σκέψεις που προκαλούν, βρίσκουν τη θέση τους σε μια δροσερή, απρόβλεπτη, λίστα που θα ανανεώνεται συνέχεια και θα είναι διαθέσιμη στην ψηφιακή δισκοθήκη του Athens Voice 102.5 στο Spotify και στο athensvoice.gr. Ακούστε την, μοιραστείτε την και αφήστε τα σχόλιά σας. Συντονιστείτε κι εσείς στον Athens Voice 102.5 και ακούστε την εκπομπή της Ελένης Κολοκοτρώνη, καθημερινά, Δευτέρα-Παρασκευή, 16.00-18.00. Καλό Σαββατοκύριακο, καλό καλοκαίρι! 

1. Parov Stelar - Don't You Forget ft. Lilja Bloom & Anduze

Parov Stelar - Don't You Forget ft. Lilja Bloom & Anduze (Official Video)

Ο Parov Stelar μαζί με τη γυναίκα του και τον Anduze σε ένα τραγούδι πρώτης ακρόασης που θυμίζει αρκετά το «Step two» (πάλι με Lilja Bloom), αλλά με μια άλλη δυναμική και με εξαιρετικά γυρίσματα. Don't let me forget. Still on my mind. Tο δεύτερο single από το album Voodo Sonic (the trilogy part 2)... Όχι μόνο για ΣΚ αλλά για όλο το καλοκαίρι.

2. Final Days

Final Days

Το «You ain't the problem» μου έφτιαξε το φθινόπωρο, το «Ηero» για να είμαι ειλικρινής με απογοήτευσε λίγο... Αυτό όμως το «Final days» είναι τόσο κινηματογραφικό με ατμοσφαιρική εισαγωγή − εύκολα θα μπορούσες να το ακούσεις στους τίτλους κάποιας σειράς. Απ'ο το πρώτο άκουσμα καταλαβαίνεις ότι ο Kiwanuka είναι αποφασισμένος να σου προσφέρει τη μουσική του γενναιοδωρία.

3. Monsieur Minimal - Release Me

Monsieur Minimal - Release Me (Official Video)

Και ξαφνικά, ενώ είχαμε κλειστεί στα σπίτια μας, έρχεται ένα mail που ανακοινώνει την κυκλοφορία αυτού του τραγουδιού και το ακούς και συνειδητοποιείς ότι όλο το καλοκαίρι θα το κουβαλάς μαζί σου. Για την ακρίβεια καταλαβαίνεις πως αυτό το ολόφρεσκο single είναι το ίδιο το καλοκαίρι! Ονειρικό, αισθησιακό, ευαίσθητο, νευρικό, soul.. Αρκετά 70s και με ένα  vintage video clip εντελώς release me!

4. Khruangbin - Time (You and I)

Khruangbin - Time (You and I) (Official Video)

Eνα τρίο απο το Χιούστον, just you and i αυτό το καλοκαίρι. Funk soul με μια ελαφριά δόση από disco και sexy φωνητικά... Θα μπορούσαν να ήταν και εξέλιξη των Chic. Οι Khruangbin δεν απογοητεύουν ποτέ.

5. Lenny Kravitz - Ride

Lenny Kravitz - Ride (Official Video)

Kαταλαβαίνω ότι από το συγκεκριμένο album το «Low» ήταν το θέμα άλλα αυτό το «Ride» είναι η ευαίσθητη πλευρά του Lenny και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ακουστεί, έστω δύο καλοκαίρια μετά.

6. Here's the Part

Here's the Part

Η ταλαντούχα και ιδιαίτερη Michelle Gurevich επιστρέφει και φέρνει μια ηρεμία και έναν ταξιδιάρικα αέρα σε αυτό το παράξενο καλοκαίρι. Ένα τραγούδι που σε κάνει να θυμάσαι χωρίς να στενοχωριέσαι... Η μουσική δικιά της, το ίδιο και η παραγωγή. Όλα έχουν την υπογραφή της Michelle.

7. Disclosure - You and Me (Flume Remix) Deluxe Version

Disclosure - You and Me (Flume Remix) Deluxe Version

Oι Βρετανοί Disclosure από το πρώτο τους album το 2013 και είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που το remix κάνει τη διαφορά και μεταμορφώνει το τραγούδι. Θα μπορούσαμε να πούμε πως remix και original δεν έχουν καμιά σχέση. «It's gonna be you and me» αλλά μόνο σε flume remix!

8. Benjamin Biolay - Comment est ta peine?

Benjamin Biolay - Comment est ta peine ? (Clip Officiel)

26 Ιουνίου κυκλοφορεί το album του Βenjamin Biolay με τίτλο «Grand Prix». Όμως το «Comment est ta peine» έχει φύγει ήδη μπροστά με 1,2 εκατομμύρια προβολές στο Youtube σε λιγότερο από έναν μήνα. Ένας χωρισμός με γαλλικό αέρα μέσα στο καλοκαίρι... Θα μπορούσε έστω για ένα ΣΚ να πάρει τν θέση του «What More Can I Do» του Savoretti.

9. Moby - My Only Love

Moby - My Only Love (official audio)

Λίγο μετά την καραντίνα εμφανίστηκε ο Moby! «All visible objects» το album, «Power is taken» το πρωτο single αλλά το track με τον αριθμό 2 είναι αυτό που ξεχωρίζει. «My only love»... Original Moby! Ηλεκτρονικό, χορευτικό, καλοκαιρινό. Όλα τα έσοδα από το συγκεκριμένο album θα πάνε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

10. Johnick - Open Up Your Eyes

Johnick - Open Up Your Eyes

Για το φινάλε μια μεγάλη αδυναμία: «Open Up Your Eyes» - Johnick! Ένα βινύλιο από το καλοκαίρι του 1998 με δύο τραγούδια, το ένα έχει sample από ενα seventies τραγούδι το, «Οne more minute» από Saint Tropez, και το άλλο είναι το «Open Up Your Eyes». Το original δεν ήταν ποτέ επιτυχία, η εξέλιξή του όμως αρέσει ακόμα πολύ κι ας πέρασαν τα χρόνια! «Open Up Your Eyes» όχι μόνο για ένα ΣΚ αλλά για όλο το καλοκαίρι. Εύχομαι να το απολύσετε!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ