Θεματα

Το τραγούδι της ημέρας από τον Athens Voice 102.5 (09.05.2020)

Puscifer – Apocalyptical

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Puscifer – Apocalyptical: Το τραγούδι της ημέρας, Σάββατο 9 Μαΐου 2020, από τον Athens Voice 102.5

Το νέο τραγούδι των Puscifer, το πρώτο πέντε χρόνια μετά την τελευταία φορά, λέγεται «Apocalyptical» και είναι αυτό που λέει ο τίτλος του: αποκαλυπτικό. Ο τραγουδιστής των Tool και A Perfect Circle, Maynard James Keenan, το μόνο σταθερό μέλος των Puscifer, εμφανίζεται μαζί με την Carina Round, σε ένα post apocalypse βιντεοκλίπ όπου πρωταγωνιστούν άδειες πόλεις και η πανδημία του κορωνοϊού σε ένα δυστοπικό σκηνικό.

«Ελεγχόμενες πληροφορίες που διαδίδονται από βασιλιάδες, βασίλισσες, δικτάτορες, λεγόμενους ηγέτες, υποτιθέμενους επαγγελματίες ή περιθωριακούς και θεωρητικούς συνωμοσιών που ζουν υπόγεια, ή σε υπόγεια, δεν είναι νέo ή μοναδικό σε αυτήν τη γενιά» σημειώνει.

Γεμάτο παράφωνες τονικότητες και στίχους όπως «Go on, moron / Ignore the evidence / Skid in to Armageddon / Tango Apocalyptical» το νέο τραγούδι των Puscifer δανείζεται samples από υπολογιστές των 80s και επαναλαμβάνει ρομποτικά το ρεφρέν «Be dumb, be doomed».

Το «Apocalyptical» υπήρξε μια από τις πρώτες ιδέες που επεξεργάστηκαν οι Puscifer για το νέο τους άλμπουμ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο.