Διαγωνισμοι Athens Voice Radio 102.5

Συντονιστείτε στους 102.5 και κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Η Ιστορία της Ελλάδας - Αλλιώς»

Διεκδικήστε on air προσκλήσεις στο Athens Voice Radio 102.5 για την παράσταση στο Θέατρο Χυτήριο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σίλας Σεραφείμ «Η Ιστορία της Ελλάδας - Αλλιώς», στο Χυτήριο

Συντονιστείτε στους 102.5 και κερδίστε προσκλήσεις για την παράσταση «Η Ιστορία της Ελλάδας - Αλλιώς» με τον Σίλα Σεραφείμ στο Θέατρο Χυτήριο

Ο Σίλας Σεραφείμ συνεχίζει να ανατρέπει την Ιστορία και το καλοκαίρι στον θεατρικό κήπο του Χυτηρίου με την παράσταση standup comedy, «Η Ιστορία της Ελλάδας - Αλλιώς» από 3 Ιουνίου και για περιορισμένες παραστάσεις. 

Σίλας Σεραφείμ «Η Ιστορία της Ελλάδας - Αλλιώς», στο Χυτήριο

Το Athens Voice Radio 102.5 σου δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσεις την «Ιστορία της Ελλάδας - Αλλιώς» καθώς κληρώνει on air τρεις διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Δευτέρας 3/6 στις 21.00, της Δευτέρας 10/6 στις 21.00, της Δευτέρας 17/6 στις 21.00 και της Δευτέρας 24/6 στις 21.00.

Η «Ιστορία της Ελλάδας – Αλλιώς» πρωτοπαρουσιάστηκε στο φεστιβάλ stand-up comedy στο Gazarte, τον Μάιο του 2017 σε μια sold out παράσταση κι έπειτα ξεκίνησε την πορεία της, τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη (θέατρο Αθήναιον) κι από κει και μετά στο μικρό Παλλάς μέχρι και το Πάσχα. Παράλληλα παίχτηκε σε διάφορες πόλεις στην Ελλάδα καθώς και σε Λονδίνο, Μάντσεστερ, Στοκχόλμη, Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Ζυρίχη, κάνοντας συνεχόμενα sold out ενώ μετά από πρόσκληση των πρυτανικών αρχών, του Καποδιστριακού και του Παντείου Πανεπιστημίου, παρουσιάστηκε στους φοιτητές.

Σίλας Σεραφείμ «Η Ιστορία της Ελλάδας - Αλλιώς», στο Χυτήριο

Το σημαντικό με αυτό το έργο όμως είναι κάτι άλλο, όπως λέει ο ίδιος ο Σίλας Σεραφείμ: «Ξεκίνησα να γράφω την "Ιστορία του Ελληνικού Έθνους - Αλλιώς", σαν μια παράσταση stand-upcomedy. Με χιουμοριστικό και σατιρικό τρόπο ώστε να δούμε με άλλο μάτι την Ιστορία μας. Το αποτέλεσμα είναι μια παράσταση που αφηγείται την ιστορία μας κανονικά. Το "αλλιώς" τελικά, είναι η πραγματική Ιστορία που δεν μαθαίνουμε γιατί διδασκόμαστε μυθιστορία κι αυτή χρησιμοποιούμε ως πηγή Δικαίου.

Η ιστορία είναι χρήσιμη, επειδή βλέποντας κανείς το παρελθόν, μπορεί να διαβάσει το μέλλον. Μόνη προϋπόθεση, η αλήθεια των γεγονότων.

Μαθαίνουμε μόνο τις χρυσές σελίδες της Ιστορίας μας, με αποτέλεσμα να διαμορφώνουμε μια στρεβλή αντίληψη κι έτσι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τις συνεχείς ήττες. Κι όσο ζούμε στη Δημοκρατία των φίλων κι όχι στη Δημοκρατία των θεσμών, η κακοδαιμονία θα συνεχίζεται". Είπε ο Μαρξ με το διάσημο ρητό του: "Όλα τα γεγονότα και οι προσωπικότητες της ιστορίας επανεμφανίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Την πρώτη φορά ως τραγωδία, τη δεύτερη ως φάρσα".Σας διαβεβαιώνω προσωπικά, ότι επαναλαμβάνεται και σαν stand-up comedy».

Είδα στο Gazarte την “Ιστορία του ελληνικού έθνους - αλλιώς” από τον Σίλα Σεραφείμ και γέλασα μέχρι δακρύων όχι μόνο επειδή είναι τόσο δυνατό το χιούμορ του που ξεκαρδίζεσαι θες-δεν θες, αλλά ακόμη γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μεταβολίσεις τόσο σκληρές αλήθειες για τη συλλογική αντίληψη του παρελθόντος και του παρόντος, που καθορίζουν το μέλλον. - Athens Voice


Λίγα λόγια για τον Σίλα Σεραφείμ
Το 1995, ήταν ο πρώτος κωμικός, που ξεκινούσε την πρώτη παράσταση Stand-up Comedy στην Ελλάδα, με την ομάδα της Λουκίας Ρικάκη, στις Κουνιες στου Μακρυγιάννη.

Το 2001, παρουσίασε την πρώτη σόλο παράσταση Stand-up comedy στην Ελλάδα, με τίτλο «75 λεπτά», στις «Νέες Μορφές» του Γ. Παρασκευόπουλου, στη Θεσσαλονίκη.

Το 2015 συνεργαζεται με τον Jason Kaldis ώστε να παρουσιαστει για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας, ελληνικό stand-up. Είναι ο πρώτος Έλληνας κωμικός που παίζει στο εξωτερικό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ