ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

35914-78207.jpg
Διαστημόπλοιο εκτοξεύεται στον Δία με ελληνική συμμετοχή

Το 2022, αναμένεται να εκτοξευθεί το πρώτο ευρωπαϊκό διαστημόπλοιο για τον Δία και τους παγωμένους του δορυφόρους, σύμφωνα με ανακοίνωση που έκανε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA), στις 21 Φεβρουαρίου. Το διαστημόπλοιο θα είναι εφοδιασμένο με ένα επιστημονικό όργανο που σχεδιάζεται και από Έλληνες επιστήμονες.

35912-78205.jpg
Συγκέντρωση υπέρ της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι έξω από τη Μ. Παναγία η συγκέντρωση των μεταλλωρύχων και κατοίκων της περιοχής που υποστηρίζουν τη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε μεταξύ άλλων και ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει την υλοποίηση της επένδυσης, ενώ χαιρετιστήριες επιστολές που διαβάστηκαν στη συγκέντρωση, απέστειλαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ, Μ. Βορίδης και του ΠΑΣΟΚ, Ε. Χριστοφιλοπούλου.

35910-78203.jpg
Καθήκοντα οδηγού ασθενοφόρου ανέλαβε ο διευθυντής του νοσοκομείου Σάμου

Ελλείψει προσωπικού αναγκάστηκαν να πάρουν το ασθενοφόρο ο διευθυντής του νοσοκομείου Σάμου Μιχάλης Καραβασίλης, ο προϊστάμενος τεχνικής υπηρεσίας του ιδρύματος Σπύρος Δελληγιάννης και ο ειδικευόμενος γιατρός κ. Μπάρλας, προκειμένου να μεταφέρουν ηλικιωμένο άνδρα από την πόλη της Σάμου ενώ το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που κάλυπτε την βάρδια για όλο το νησί βρισκόταν στους Δρακαίους, 60 περίπου χλμ. μακριά από το νοσοκομείο.