Αρχειο

Pre Reworks event @ BIOS!

Το Reworks festival παρουσιάζει το πρώτο Αθηναϊκό Pre-Reworks event με ένα διήμερο γεμάτο μουσική και εικόνα

A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Reworks festival σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα του BIOS παρουσιάζει το πρώτο Αθηναϊκό Pre-Reworks event, στις 7 και 8 Μαΐου, με ένα διήμερο γεμάτο μουσική και εικόνα.  

DJ sets και live εμφανίσεις, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ αλλά και η έκθεση φωτογραφίας του Reworks festival, συνθέτουν ένα ελκυστικό project, το οποίο θα παρουσιαστεί στο βιομηχανικό χώρο της Πειραιώς 84.

Συγκεκριμένα, την  Παρασκευή 7 Μαΐου, ο θρύλος του Detroit Τheo Parrish, θα παρουσιάσει στο BIOS café ένα μοναδικό ηχοτρόπιο γεμάτο house, jazz, ψυχεδέλεια και soul ήχους, μαζί με τον Βρετανό Paul Bennett και τον Elia Playground από την Θεσσαλονίκη, ενώ το basement θα δονείται υπό τους ήχους του Γάλλου εκπροσώπου της hip Ed Banger records, Krazy Baldhead και των Ελλήνων ΝΕΟΝ boys και Kormoranos

Το Σάββατο 8 Μαΐου, το Pre-Reworks event φιλοξενεί με μεγάλη χαρά  ένα ειδικό project του διάσημου DJ Agoria με το Γάλλο πιανίστα Francesco Tristano με τίτλο “CrossFade”. Μαζί τους από τη Θεσσαλονίκη οι ΝΟΝ σε ένα showcase με τους ISON, Darktom & George Adi βασισμένο πάνω σε house και Detroit techno φόρμες… 

Theo Parrish

Γεννημένος στην Ουάσινγκτον αλλά μεγαλωμένος στο Σικάγο, ο Theo Parrish με έντονες μουσικές επιρροές από τους Miles Davis, Stevie Wonder, Jimi Hendrix, Nina Simone και τον θείο του, μουσικό της jazz, Dexter Sims, θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο αξιόλογους εκπροσώπους του Detroit. Στοιχεία από τις παραπάνω επιρροές του, αποκαλύπτονται -μέσα από την ιδιαίτερη αισθητική του- είτε από τις προσωπικές του κυκλοφορίες, είτε από τη δισκογραφική εταιρεία του “Sound Signature”. Ένας καλλιτέχνης που έχει κερδίσει αναμφισβήτητα το σεβασμό καλλιτεχνών και παραγωγών σε όλο τον κόσμο.  

https://www.sound-signature.net/ https://www.myspace.com/soundsignature 

Francesco Tristano

Νικητής του πρώτου βραβείου στο «Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου για τον 20ο αιώνα» που πραγματοποιήθηκε στην Ορλεάνη, ο Francesco Tristano συγκαταλέγεται στους κορυφαίους νέους σολίστ της Ευρώπης. Απόφοιτος της Μεγάλης σχολής Τζουλιάρντ της  Νέας Υόρκης, έχει σήμερα στο ενεργητικό του συνεργασίες με την Εθνική Ορχήστρα της Ρωσίας, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Ορλεάνης και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λουξεμβούργου. Ο ίδιος, πέρα από τις κλασικές σπουδές του επηρεάστηκε από σύγχρονα μουσικά είδη, γράφοντας παράλληλα κομμάτια για σόλο πιάνο αλλά και jazz ορχήστρες, βασισμένα άλλοτε στη σύνθεση και άλλοτε στον αυτοσχεδιασμό.

Με το ένα πόδι στην κλασική μουσική και το άλλο στη μοντέρνα ηλεκτρονική  μουσική, ο Tristano ακροβατεί ανάμεσα σε δύο ανταγωνιστικά είδη, κάτι που τον καθιστά ένα από τα πιο ιδιοφυή μουσικά πρόσωπα της δεκαετίας.

https://www.francescoschlime.com/ 

Sebastian Devaud aka Agoria

Ο  Agoria δημιουργεί ατμοσφαιρική techno όπως μόνο οι Γάλλοι ξέρουν. Επηρεασμένος από τη jazz αλλά και τον ήχο του Detroit, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες της Ευρώπης. Ξεκινώντας ως DJ και παίζοντας στα μεγαλύτερα clubs δίπλα σε κορυφαία ονόματα, εξελίχθηκε σε έναν από τους βασικούς εκπρόσωπους της γαλλικής σκηνής καθώς το όνομα του φιγουράρει πλέον στα περισσότερα φεστιβάλ της διεθνούς ηλεκτρονικής σκηνής. Ο Laurent Garnier αναφέρεται σε αυτόν ως τον διάδοχό του, αλλά και ως έναν από τους σημαντικότερους νέους καλλιτέχνες.

Έχει ήδη κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ τα οποία γνώρισαν τεράστια επιτυχία, συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες όπως οι Radiohead, Neneh Cherry, Tricky, Peter Murphy  κ.ά. Έχει γράψει το soundtrack  της κινηματογραφικής ταινίας “Go Fast“, ενώ το 2010 κυκλοφόρησε το single “Magnolia“ καθώς και το mix compilation “Balance“ το οποίο έλαβε εξαιρετικές κριτικές. Παράλληλα είναι ο άνθρωπος που επιλέγει τους καλλιτέχνες και τη μουσική για την Infine Music.

https://www.myspace.com/agoriagoria 

Krazy Baldhead

O 34χρονος Krazy Baldhead δημιουργεί τη μουσική του μέλλοντος. Ξεκινώντας την καριέρα του ως τζαζίστας προχώρησε μετέπειτα στην παραγωγή ηλεκτρονικής μουσικής επηρεαζόμενος από καλλιτέχνες όπως οι Chemical Brothers, Prefuse 73, A Tribe Called Quest κ.ά. Η καριέρα του εκτοξεύτηκε από τότε που προστέθηκε στο δυναμικό της γαλλικής δισκογραφικής Ed Banger records, ενώ η κυκλοφορία του δίσκου του «The B suite»  έτυχε μεγάλης αποδοχής. Έκτοτε εμφανίζεται στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με καλλιτέχνες όπως οι Outlines, Pivot, Aufgang, κ.ά.  

https://www.myspace.com/krazybaldhead 

Paul Bennett

Έγινε γνωστός  με τα edits του στο label Moxie disco, μια εταιρεία αναγνωρίσιμη αλλά και σεβαστή από πρόσωπα-κλειδιά της σύγχρονης underground μουσικής σκηνής. Πιο πρόσφατα έγινε συνιδιοκτήτης του δισκοπωλείου 360 - ΘΡΙ ΣΙΞΤI στο Γκάζι, ενός σημείου που έγινε προορισμός για τους Αθηναίους DJs, παραγωγούς και λάτρεις της μουσικής, δίνοντας τους πρόσβαση στην παγκόσμια dance σκηνή του χθες και του σήμερα. Ο δραστήριος βρετανός παραγωγός έχει επιλέξει από το 2005 ως μόνιμη κατοικία του την Αθήνα, ενώ τον Νοέμβριο του 2009 κυκλοφόρησε την πρώτη του αυτούσια δισκογραφική δουλειά στο προοδευτικό label Modernista του Λονδίνου. 

Blue Lagoon (Κορμοράνος)

Resident DJ του Κορμοράνου από τη στιγμή της ίδρυσής του, ο Blue Lagoon έχει εμφανιστεί στις περισσότερες από τις παραγωγές της εταιρείας, συχνά δίπλα, πριν ή μετά από ονόματα σαν τους Think Of One, Ohmega Watts, DJ Mehdi, The Twelves, Boy 8 Bit, Justin Robertson, Riton και The Fiery Furnaces. Έχει επίσης εμφανιστεί σε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα μουσικοχορευτικά bars, clubs και φεστιβάλ της χώρας, ενώ πρόσφατα πρωτοπαρουσίασε ένα καινούριο (γι' αυτόν) είδος οπτικοακουστικού παρτυ set στο οποίο παίζει με dvd players κι έχει ονομάσει The New Style. 

https://www.kormoranos.gr/ 

Ιson

Αναπόσπαστο κομμάτι του Reworks festival, δε θα μπορούσε να λείπει από το Pre - Reworks event. Κάθε χρονιά φαίνεται να είναι ακόμη καλύτερη για τον Ison. Το 2010  εμφανίστηκε σε Γενεύη, Λονδίνο, Βαρκελώνη, Σκόπια και Αθήνα λαμβάνοντας  τα πιο κολακευτικά σχόλια. Ο DJ Hell σχολίασε τις μουσικές του επιλογές ως “ότι  καλύτερο και ώριμο έχω ακούσει το τελευταίο διάστημα“ σε πρόσφατη συνέντευξή του. Η ομάδα του Reworks λέει απλά  “η house και η techno στα καλύτερα της!” 

https://www.myspace.com/isonnon 

Παρασκευή 7 & Σάββατο 8 Μαΐου 2010 Είσοδος: 20 Ευρώ (εισ. διημέρου) - 15 Ευρώ (εισ. ημέρας)   Ώρα Έναρξης: 22.00