Αρχειο

Πυρκαγιά και τραυματισμοί στο Ηράκλειο

Μαρίζα Μάντζιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται από τη Μέση ως τη Βιάννο στην περιοχή του νομού Ηρακλείου, ενώ στο σημείο βρίσκονται από τις πρώτες πρωινές ώρες ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εκκενώθηκε οικισμός στην κοντινή περιοχή του Χόνδρου ενώ τα μεσάνυχτα περίπου, ξέσπασε πυρκαγιά και στην περιοχή Μάρθα κοντά στην Έμπαρο.

Τη φωτιά στην περιοχή της Βάννου, αποφάσισαν να βιντεοσκοπήσουν με τα κινητά τους τηλέφωνα, τα ξημερώματα, δύο φίλοι 24 και 35 ετών. Το γεγονός ενόχλησε έναν 20χρονο κτηνοτρόφο της περιοχής ο οποίος, οδηγώντας το επιβατικό όχημά του, τους είδε και σταμάτησε ζητώντας τους με έντονο τρόπο να σταματήσουν να καταγράφουν σκηνές ενώ η περιουσία του καιγόταν.

Οι δύο φίλοι αρνήθηκαν λέγοντας ότι δεν κάνουν κάτι κακό, ο κτηνοτρόφος εξοργίστηκε και τραβώντας όπλο πυροβόλησε έξη φορές τον 24χρονο και μία τον 35χρονο. Ο πρώτος τραυματίστηκε σοβαρά δεχόμενος τέσσερις σφαίρες στα πόδια και δύο σε ζωτικά του σημεία, ενώ ο 35χρονος δέχτηκε μία σφαίρα στο πόδι. Και οι δύο νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Επίσης:

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε χτες το βράδυ στο Σμάρι Πεδιάδος.

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές σε Μάλια, Αντισκάρι, Τσούτσουρο.

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση της περιοχής Αυγώνυμα στη Χίο. Για την κατάσβεση επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξη οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

ΜΜ