Γιορτάζοντας την αγάπη μέσα από το φαγητό: Το νέο σχήμα ζυμαρικών της Barilla
Γιόρτασε την αγάπη σε κάθε της μορφή

Η αγάπη, όπως και το καλό φαγητό, είναι πιο όμορφη όταν τη μοιράζεσαι
Οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγουμε και στην δική μου περίπτωση, στάθηκα τυχερή στην επιλογή αυτή. Οι τρεις μας γνωριστήκαμε και αγαπηθήκαμε στο Γυμνάσιο και από τότε ήμασταν αχώριστες. Ένα από τα πολλά κοινά που μας ένωναν, ήταν και η γκαντεμιά να είμαστε "ελεύθερες" κάθε χρόνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Έτσι, ενώ άλλοι γιόρταζαν τον έρωτα, εμείς καθιερώσαμε να γιορτάζουμε την αγάπη μας με ένα τραπέζι. Την τελευταία ημέρα του σχολείου δώσαμε την υπόσχεση να γιορτάζουμε την ημέρα αυτή κάθε χρόνο, αν οι συνθήκες φυσικά το επιτρέπουν. Κι αυτό πήγε καλά, μέχρι που οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας μας κάνουν συχνά να παραμελούμε όσα έχουν πραγματικά αξία για εμάς.
Η παραμονή του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και, όπως κάθε χρόνο, μου ανατέθηκε να κλείσω τραπέζι στο αγαπημένο μας ιταλικό εστιατόριο. Όμως το τρέξιμο της καθημερινότητας είναι αρκετό για να με αποσυντονίσει εντελώς. Αναβάλλω το τηλεφώνημα ξανά και ξανά, μέχρι που συνειδητοποιώ πως ήταν ήδη πολύ αργά. Το μαγαζί είναι fully booked κι εμείς σχεδόν έτοιμες για μια έξοδο που φαίνεται πως θα ναυαγήσει.

Πρέπει κάπως να σώσω την κατάσταση κι έτσι αποφασίζω πως αφού δεν μπορούμε να πάμε εμείς στο Ιταλικό, ας φέρουμε τουλάχιστον το Ιταλικό σε εμάς. Μπαίνω στην κουζίνα. Θέλω να φτιάξω ένα πεντανόστιμο δείπνο, αντάξιο της περίστασης, μια εμπειρία τόσο ξεχωριστή, που να μας κάνει να ξεχάσουμε τελείως την κράτηση που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ εξαιτίας μου.
Ανοίγω το ντουλάπι που πάντα με σώζει γιατί, μπορεί να λείπουν πολλά ποτέ δε λείπει ένα- τουλάχιστον- πακέτο Barilla. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ήμουν λίγο περισσότερο τυχερή, μάλιστα γιατί έχω ήδη προμηθευτεί τα νέα ζυμαρικά της Barilla σε σχήμα καρδιάς. Είναι σίγουρα η τέλεια ευκαιρία να δείξω την αγάπη -και τη συγγνώμη μου- με τον πιο γλυκό τρόπο, τη μαγειρική. Στο ψυγείο υπήρχαν τα πιο απλά, λιτά κι απέριττα, όμως απαραίτητα, υλικά κι έτσι ξεκίνησα το μαγείρεμα.

Στρώνω το τραπέζι, φτιάχνω τον κατάλληλο φωτισμό, βάζω και ιταλική μουσική στο πικ απ και φτιάχνω μια καρμπονάρα με τα ζυμαρικά-καρδούλες, προσθέτοντας τη δική μου πινελιά αγάπης. Οι φίλες μου φτάνουν και δε χρειάζεται να πούμε πολλά – τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους και η ζεστή ατμόσφαιρα μιλούν από μόνα τους. Δεν έχει σημασία η χαμένη κράτηση στο εστιατόριο αφού έχουμε ό, τι χρειαζόμαστε: την αγάπη μας, το γέλιο μας και ένα τραπέζι γεμάτο φαγητό που συμβολίζει όσα πραγματικά μετράνε.

Λαχταριστές πιρουνιές, ιστορίες από το σχολείο, γέλια και υποσχέσεις πως, ό,τι κι αν συμβεί, αυτή η παράδοση δε θα χαθεί ποτέ. Τίποτα άλλο δε χρειάζεται ένα πετυχημένο. Έτσι, κάθε ημέρα Αγίου Βαλεντίνου γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστή. Όχι πάντα με τον αναμενόμενο ρομαντικό τρόπο, αλλά και με τη δύναμη της αληθινής φιλίας που όσα χρόνια κι αν περάσουν, η αξία της μένει αναλλοίωτη, όπως η αξία των αγαπημένων ζυμαρικών Barilla.
Αν κι εσύ θέλεις να γιορτάσεις την αγάπη σε κάθε της μορφή, η Barilla σου δίνει την τέλεια αφορμή. Απόκτησε τα limited edition ζυμαρικά σε σχήμα καρδιάς και δημιούργησε αξέχαστες στιγμές με όσους αγαπάς και μην ξεχάσεις να λάβεις μέρος στον πιο αγαπησιάρικο διαγωνισμό. Επισκέψου την ιστοσελίδα του διαγωνισμού, συμπλήρωσε τη φόρμα συμμετοχής και διεκδίκησε ένα αποκλειστικό Barilla Love Box γεμάτο εκπλήξεις.
Γιατί η αγάπη, όπως και το καλό φαγητό, είναι πιο όμορφη όταν τη μοιράζεσαι.
#PastaLove #HeartShapedPasta #ValentinesDinner