Ταξιδια

Η χαλαρή πλευρά της ζωής στην Κεφαλονιά

Ηλιοβασιλέματα από το μπαλκόνι, γαλαζοπράσινα νερά και «vibes» Ιονίου

Ελένη Βαρδάκη
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πλουμής-Σωτηρόπουλος Real Estate: Βρίσκοντας το ιδανικό ακίνητο στην Κεφαλονιά συνδυάζοντας ξεκούραση και φυσικό τοπίο

Η αλήθεια είναι πως όσο και αν μας ταλαιπωρούν μερικές φορές τα πλοία, όσο και αν πιστεύουμε ότι η Αθήνα έχει τα πάντα, η ηρεμία και οι ρυθμοί της ζωής στο νησί δεν συγκρίνονται εύκολα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την Κεφαλονιά. Το μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων, με τη σπάνια φυσική ομορφιά που ξεδιπλώνεται σε βουνό και θάλασσα. Το μέρος με τα λευκά βότσαλα, τις κρυμμένες στους κόλπους παραλίες και το σπήλαιο στη Σάμη για να νιώσετε αληθινοί εξερευνητές. Εκεί που θα κάνετε επιτέλους ένα διάλειμμα από την ταχύτητα της πόλης, θα ξεφύγετε από το αστικό τοπίο και θα πάρετε μια μεγάλη ανάσα καθαρού αέρα. Και αν είστε από τα άτομα που δεν ζαλίζονται εύκολα, μπορείτε να επισκεφτείτε με καραβάκι από το λιμάνι του χωριού Ζώλα τις τριγύρω παραλίες και να βγάλετε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες για το Instagram. 

Ταξιδεύοντας στην Κεφαλονιά 

Βίλα στην Κεφαλονιά © Πλουμής-Σωτηρόπουλος Real Estate

Το προηγούμενο καλοκαίρι ταξίδεψα πρώτη φορά στην Κεφαλονιά και παρόλο που πάντοτε δήλωνα παιδί της Αθήνας, μετά από εκείνο το τριήμερο άρχισα να αλλάζω γνώμη. Όλα ήταν τόσο γαλήνια, τόσο όμορφα. Από τη μία η άγρια ομορφιά των βουνών και από την άλλη μικρά κύματα να σκάνε απαλά στην αμμουδιά. Δε ξέρω αν θα μπορούσα να είμαι μόνιμος κάτοικος νησιού, όμως θα ήθελα πολύ να έχω το δικό μου εξωχικό στα Επτάνησα. Να μαζευόμαστε με την παρέα και να ζούμε επιτέλους τις διακοπές που μας αξίζουν. Να έχω έναν χώρο μεγάλο, ώστε να προσκαλώ όλο και περισσότερα άτομα. Και μπορεί να μην είμαι η επόμενη master-chef αλλά θα ήθελα μια κουζίνα που θα μαγειρεύω ή έστω θα προσπαθώ, βλέποντας από το παράθυρο τον καταγάλανο ουρανό. Όσο μεγαλώνουμε συνειδητοποιούμε ότι η ζωή είναι μικρές στιγμές χαράς, με πρόσωπα που αγαπάμε και χώρους που φυλάνε όλες αυτές τις αναμνήσεις. Για αυτό και το να βρούμε μια κατοικία που πραγματικά την αισθανόμαστε σπίτι μας, είναι σημαντικό.

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα

Βίλα στην Κεφαλονιά © Πλουμής-Σωτηρόπουλος Real Estate

Υπάρχει άραγε εκείνο το μέρος που συνδυάζει χαλάρωση αλλά και όλες τις ανέσεις; Εκείνο που θα φιλοξενήσει τις ατέλειωτες συζητήσεις στην αυλή και τους πιο ξεκούραστους ύπνους υπό τη δροσιά του νησιού; Αν πρόκειται για ένα από τα ακίνητα του οίκου Christie’s International Real Estate και την Πλουμής-Σωτηρόπουλος, η απάντηση είναι ναι. Μια οικογενειακή παραθαλάσσια βίλα, σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το διεθνές αεροδρόμιο και μονοπάτι που οδηγεί σε αμμώδη παράλια, νομίζω πως είναι μια καλή αρχή για να ξεκινήσουμε τη ζωή που ονειρευόμασταν στην Κεφαλονιά. 

Βίλα στην Κεφαλονιά © Πλουμής-Σωτηρόπουλος Real Estate

Το σαλόνι ήταν ανέκαθεν από τους χώρους που ξεχώριζα σε ένα σπίτι, καθώς είναι το πρώτο καλωσόρισμα, η πρώτη εικόνα που θα δεις μπαίνοντας μέσα. Ήθελα πάντοτε να έχει μια ζεστασιά και μεγάλους καναπέδες για να καθόμαστε όλοι παρέα και να βλέπουμε τις αγαπημένες μας σειρές και ταινίες. Ιδανικά να υπάρχει και λίγο χρώμα, να δημιουργείται μια χαρούμενη ατμόσφαιρα, όπως με το πορτοκαλί που είναι το χρώμα της αισιοδοξίας και της χαράς.

Βίλα στην Κεφαλονιά © Πλουμής-Σωτηρόπουλος Real Estate

 Ενώ στο σαλόνι μου αρέσει να υπάρχουν πιο έντονοι τόνοι, στο υπνοδωμάτιο αναζητώ πιο μίνιμαλ αισθητική και σίγουρα παράθυρο με θέα. Να ξέρω πως είναι το μέρος που μόλις μπω θα φύγει από το μυαλό μου κάθε έγνοια και θα ξυπνάω απολαμβάνοντας τον χρυσαφένιο ήλιο και τα γαλαζοπράσινα νερά. Να σημειωθεί ότι ως άτομο που δεν μοιράζομαι εύκολο το στρώμα, η τέλεια κατοικία θα είχε τουλάχιστον πέντε υπνοδωμάτια, όπως εκείνη του οίκου Christie’s International Real Estate και Πλουμής-Σωτηρόπουλος. Ο ύπνος άλλωστε είναι σημαντική στιγμή, μας προετοιμάζει για την επόμενη ημέρα και «γεμίζουμε ξανά μπαταρίες». Είναι προσωπική υπόθεση και μας αξίζει το καλύτερο.

Βίλα στην Κεφαλονιά © Πλουμής-Σωτηρόπουλος Real Estate

Και ίσως οφείλουμε να παραδεχτούμε πως το φαγητό είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις, ιδίως όταν συνοδεύεται από καλή παρέα και ακόμα καλύτερη θέα.

Βίλα στην Κεφαλονιά © Πλουμής-Σωτηρόπουλος Real Estate

Στην κουζίνα θα ετοιμάσουμε τον πρώτο καφέ της ημέρας, θα ζεστάνουμε με ευλάβεια -ή τέλος πάντων όπως μπορούμε- το μεσημεριανό γεύμα και θα πιούμε το κρασάκι μας τα βράδυ λέγοντας πώς κύλησε η μέρα. Για αυτό και ένας μεγάλος πάγκος πάντοτε χρειάζεται, ώστε να δημιουργούμε χωρίς περιορισμούς και να απλώνουμε όπως θέλουμε τα σκεύη και τα υλικά που θα χρειαστούμε. Η μαγειρική άλλωστε είναι από τις πιο εύκολους τρόπους για πολλούς να εκτονωθούν, να βγάλουν το άγχος από μέσα τους και να το μετατρέψουν σε κάτι πολύ νόστιμο.  

Βίλα στην Κεφαλονιά © Πλουμής-Σωτηρόπουλος Real Estate

Φτάνει όμως η στιγμή που θέλουμε να αφήσουμε για λίγο το σπίτι και να βγούμε έξω, να ανακαλύψουμε το νησί. Αν μένετε στη βίλα του οίκου Christie’s International Real Estate και Πλουμής-Σωτηρόπουλος, τότε τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Ανοίγοντας την πόρτα θα βρείτε ένα μονοπάτι, το οποίο αρκεί να το ακολουθήστε και θα καταλήξετε σε μια πανέμορφη, σχεδόν σαν από ταινία παραλία. Μακριά από τη βουή του κόσμου, με το φυσικό τοπίο να την αγκαλιάζει, δημιουργώντας την αίσθηση ενός χαμένου παραδείσου. 

Και αν όλα αυτά σας άρεσαν και θα θέλατε εκτός από μια όμορφη περιγραφή να είναι και ο δικός σας χώρος, ίσως είναι ώρα να γνωρίσετε καλύτερα την ειδυλλιακή βίλα των φωτογραφιών, η οποία είναι προς διάθεση από τον οίκο Christie’s International Real Estate και την Πλουμής-Σωτηρόπουλος. Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να έρθετε σε επικοινωνία, μια και πρόκειται για τους ειδικούς στον χώρο των ακινήτων, με αρχείο στην Ελλάδα από το 1924 και πληροφορίες που δίνουν την πιο ολοκληρωμένη άποψη των τάσεων και των δυνατοτήτων της αγοράς. Μπαίνουμε σε mood Κεφαλονιάς και το ζούμε χαλαρά.