Smart Life

Live A Legacy Mentoring Program: Πώς ένα καινοτόμο πρόγραμμα συμβάλλει στη γυναικεία ενδυνάμωση;

Η Mastercard, παραμένοντας σταθερή στη δέσμευση της για την ενίσχυση της γυναικείας ενδυνάμωσης στον επαγγελματικό χώρο, προσφέρει σε ακόμα περισσότερες γυναίκες τα απαραίτητα εφόδια να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους.

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναικεία ενδυνάμωση
© Pexels

Live A Legacy Mentoring Program: Το πρόγραμμα της Mastercard για τη γυναικεία ενδυνάμωση 

Η παρουσία τους είναι φωτεινή, η δύναμη τους πηγάζει από τα βιώματά τους ενώ η «υπερδύναμή» τους είναι να διεκδικούν καθημερινά με πάθος όσα αγαπούν. Δεν έχει σημασία από πού προέρχονται, πόσο χρονών είναι, τι ή εάν σπουδάζουν, ποιο είναι το επάγγελμά τους και ποιο το κοινωνικό τους status. Ξεκινούν το δικό τους ταξίδι αυτοέκφρασης, ενθάρρυνσης και ενδυνάμωσης, ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους, πιστεύουν στις ηγετικές τους ικανότητες, σχεδιάζουν οι ίδιες το μέλλον τους, γίνονται γυναίκες με τόλμη και ανθεκτικότητα για να πραγματοποιήσουν τα επαγγελματικά όνειρά τους και να αλλάξουν τον κόσμο, ενώ εμπνέουν και κινητροδοτούν ταυτόχρονα κι άλλες γυναίκες να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Το σημαντικότερο είναι βέβαια ότι σπάνε τη «γυάλινη οροφή» που τις κρατάει καθηλωμένες και ξεπερνούν κοινωνικά εμπόδια και αντιλήψεις που περιορίζουν την επαγγελματική τους εξέλιξη. Πώς επιτυγχάνονται όμως, όλα τα παραπάνω;

 

Γυναικεία ενδυνάμωση
© Pexels

Η ενδυνάμωση των γυναικών είναι κρίσιμη για τη δημιουργία ενός δίκαιου, ισότιμου και βιώσιμου κόσμου. Η Mastercard συμβάλλει σημαντικά σε αυτή τη διαδικασία προσφέρονταςσε ακόμα περισσότερες γυναίκες τη δυνατότητα και τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να κάνουν τα επαγγελματικά τους όνειρα πραγματικότητα. Υιοθετεί μία συμπεριληπτική κουλτούρα και πρακτική που προωθεί την ουσιαστική ισότητα στον επαγγελματικό τομέα και διοργανώνει μια σειρά ποικίλων δράσεων που επεκτείνονται και εμπλουτίζονται συνεχώς, προκειμένου να υποστηρίξουν ακόμα περισσότερες γυναίκες σε διάφορα στάδια της επαγγελματικής τους πορείας.

Συγκεκριμένα, παρέχει τους πόρους και τη γνώση τόσο σε απόφοιτες όσο και σε καταξιωμένες επαγγελματίες, καθώς και γυναίκες επιχειρηματίες, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους στο μέγιστο βαθμό και να χτίσουν μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία. Ανάμεσα στις ενέργειες της Mastercard έχει ξεχωρίσει το καινοτόμο πρόγραμμα Live A Legacy Mentoring Program που είναι παρόν και φέτος στον κύκλο δράσεων της για τη γυναικεία ενδυνάμωση. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό και εξειδικευμένο πρόγραμμα εξάμηνης διάρκειας με συμμετοχικό και διαδραστικό χαρακτήρα που δίνει την ευκαιρία σε 50 γυναίκες να διεκδικήσουν υποτροφίες mentoring σε συνεργασία με το δίκτυο μεντόρων του Women On Top και να «φτάσουν ψηλά». Μέσα από τη βιωματική, διακριτική και διαρκή καθοδήγηση των έμπειρων μεντόρων τους, οι συμμετέχουσες θα μπορέσουν να μοιραστούν τις ανησυχίες καιτις σκέψεις τους, να ξεκαθαρίσουν τους στόχους που σχετίζονται με την επαγγελματική τους εξέλιξη και οργανώσουν ένα πλάνο για να τους πετύχουν. Οι γυναίκες γνωρίζουν πως συμμετέχοντας σε ένα τέτοιο πρόγραμμα έχουν δίπλα τους έμπιστους συμμάχους που αναγνωρίζουν την αξία και τη μοναδικότητα τους και αναδεικνύουν τα προτερήματά τους στον επαγγελματικό τους χώρο.

Γυναικεία ενδυνάμωση
© Unsplash

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει το Μάϊο και η διαδικασία συμμετοχής είναι απλή. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα του Live A Legacy και να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 17 Απριλίου 2024.

Όμως οι δράσεις τις Mastercard δεν σταματούν εδώ!

Τo Live A Legacy, η επιτυχημένη πρωτοβουλία-θεσμός της Mastercard και του Women On Top, που επιστρέφει για 6η χρονιά, υλοποιεί τρεις μοναδικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στη γυναικεία ενδυνάμωση, δύο στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, το Live A Legacy Internship Program καλεί και φέτος τελειόφοιτες και απόφοιτες γυναίκες να διεκδικήσουν μια από τις θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης που προσφέρονται από τη Mastercard –η οποία επενδύει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και προώθηση του νέου γυναικείου δυναμικού- και τις εταιρείες που ανήκουν στο ευρύ δίκτυο συνεργατών της.

Η κεντρική εκδήλωση του Live A Legacy στις 18 Μαΐου στο Ωδείο αποτελεί το αποκορύφωμα των δράσεων που υλοποιεί η Mastercard για την ενδυνάμωση των γυναικών. Καταξιωμένοι επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους με το κοινό, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις και συμβουλές.

Πάρε το μέλλον στα χέρια σου και χτίσε την καριέρα που ονειρεύεσαι ξεκινώντας με το Live A Legacy Mentoring Program. Μπες στην πλατφόρμα και κάνε την εγγραφή σου μέχρι τις 17 Απριλίου!

 

Live A Legacy Mentoring Program

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ