P&G συνεργασία
© Unsplash
Smart Life

Πώς μπορείς να είσαι ο εαυτός σου κάθε μέρα στον χώρο εργασίας;

H εταιρεία P&G είναι ένας συμπεριληπτικός και cool χώρος εργασίας
114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

P&G: Ένας συμπεριληπτικός χώρος εργασίας 

H Βίκυ, ως άτομο με κώφωση, ανοίγει το laptop της και μπαίνει σε μια διαδικτυακή συνάντηση, έχοντας παράλληλα ανοιχτή τη λειτουργία CC (closed captions) που της επιτρέπει να συμμετέχει στη συζήτηση για ένα νέο λανσάρισμα προϊόντος της P&G. Μόλις ολοκληρώνει τη συνάντηση, περνάει από το γραφείο της Laurene, που είναι από Γαλλία και ζει πλέον στην Αθήνα. H επόμενη συνάντηση θα γίνει στην καφετέρια με τη συνοδεία ενός πλούσιου πρωινού που προσφέρει η εταιρία σε όλους τους υπαλλήλους. Αυτή είναι η καθημερινότητα στην P&G, ένα μέρος που θέλεις να ξεκινάει εκεί η μέρα σου. Ένα ασφαλές και ευπρόσδεκτο μέρος που τους χωράει όλους, όσο διαφορετικοί κι αν είναι. Στην P&G άλλωστε, είναι όλοι τόσο διαφορετικοί, όσο τα προϊόντα τους και αυτή είναι η δύναμή τους.

Βρίσκονται σε ένα friendly και δημιουργικό περιβάλλον, όπου ο καθένας μπορεί να είναι ο εαυτός του καθημερινά. Ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς όπου ο καθένας εκτιμά και σέβεται την μοναδικότητά του άλλου. Ναι ναι ακόμη και το ότι κάποιος συνάδελφος πίνει καθημερινά matcha latte...το σέβονται κι αυτό. Ένα περιβάλλον στο οποίο οι άνθρωποι αποδέχονται την ποικιλομορφία και υπάρχει ενωτική διάθεση. Ένα περιβάλλον που παρέχει ίσες ευκαιρίες για ανάπτυξη σε όλους, κάθε φωνή ακούγεται, κάθε όνειρο αντιμετωπίζεται με προσοχή και έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που έχουν δημιουργηθεί φιλίες ετών μέχρι σήμερα ανάμεσα σε συνεργάτες, το bonding το σωστό με λίγα λόγια. 

Ας συνεχίσουμε τώρα το ταξίδι στον κόσμο. Με περισσότερες από 140 εθνικότητες να εκπροσωπούνται στο εργατικό της δυναμικό παγκοσμίως, η διαφορετικότητα τους βοηθά να σκέφτονται και να κερδίζουν τους πολύ διαφορετικούς ανθρώπους που εξυπηρετούν σε όλο τον κόσμο. Με τον ίδιο τρόπο που προσπαθούν να δημιουργήσουν προϊόντα για όλους, στην P&G επιδιώκουν ο χώρος εργασίας τους να είναι εξίσου συμπεριληπτικός. 

P&G: Ένας συμπεριληπτικός και cool χώρος εργασίας

Από την πρώτη κιόλας μέρα νιώθεις ότι το περιβάλλον στην P&G είναι αυτό που λέμε το safe place σου. Αγκαλιάζοντας τα δικαιώματα όλων των ατόμων μέσα από το αναλυτικό πρόγραμμα της που συνεχώς αναπτύσσεται είναι υπερήφανη για τη δέσμευσή της να διασφαλίσει ότι κάθε εργαζόμενος/η/@ μπορεί να κάνει το καλύτερο δυνατό μαζί της από το #Day1, και αυτό γιατί με την υποστήριξή της, όλοι έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται καινοτόμες ιδέες και να εξελίσσουν την εταιρία και τα brands της προς το καλύτερο. Έχεις ακούσει για το Pantene, τη Gillette, το Ariel, την Oral B; Kάποιο θα χρησιμοποιείς, Για αυτά μιλάω!

Με λίγα λόγια καθημερινά προσπαθεί να δημιουργήσει μια κουλτούρα όπου οι εργαζόμενοί θα μπορούν να εργάζονται ως οι ολοκληρωμένοι, αυθεντικοί εαυτοί τους και να αισθάνονται ασφαλείς όταν το κάνουν. Πράγμα που γίνεται σε μεγάλο βαθμό χάρη στις πολιτικές που θωρακίζουν τη μοναδικότητα του καθενός. Για παράδειγμα, η άδεια πατρότητας που δίνει τη δυνατότητα στους άνδρες συναδέλφους που γίνονται γονείς – είτε βιολογικά είτε μέσω υιοθεσίας, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο τις προσωπικές επιλογές των εργαζομένων ανεξαρτήτως της σεξουαλικής τους ταυτότητας – να πάρουν έως και 8 εβδομάδες άδεια μετ’ αποδοχών μέσα στους πρώτους 24 μήνες από την έλευση του νέου μέλους στην οικογένεια, είναι κάτι που κάνει μικρούς και μεγάλους χαρούμενους. Το διάστημα αυτό επεκτάθηκε μάλιστα από 1/1/23 μετά και την επίσημη θέσπιση της από τον νόμο.

Πάνος Μπούρας, Human Resources Europe Warehousing & Employee Relations  της επιχείρησης
Πάνος Μπούρας, Human Resources Europe Warehousing & Employee Relations της επιχείρησης

«Είμαι πολύ ευγνώμων για την ευκαιρία να περάσω ποιοτικό χρόνο με τη σύζυγο μου, τον γιο μας και την κορούλα μας, που έχουν μόλις δύο χρόνια διαφορά, στο μεγαλύτερο ταξίδι μεταμόρφωσης της ζωής μας όταν γεννήθηκαν. Και στις δύο άδειες πατρότητας αλλά και μετά από την επιστροφή μου από αυτές, ένιωσα πως πήρα δύναμη να επικεντρωθώ στην οικογένειά μας και να εκμεταλλευτώ στο έπακρο την εμπειρία. Αυτή είναι μια ευκαιρία που δεν θα πρέπει να στερείται κανένας γονέας, καθώς ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και όμορφες προκλήσεις! Ευχαριστώ την P&G για την ευελιξία που μου παρείχε και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους τους συναδέλφους μου που με στήριξαν το διάστημα που έλειψα!» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πάνος Μπούρας, Human Resources Europe Warehousing & Employee Relations της επιχείρησης.

Πάνος Μπούρας, Human Resources Europe Warehousing & Employee Relations  της επιχείρησης
Πάνος Μπούρας, Human Resources Europe Warehousing & Employee Relations της επιχείρησης

Πάνος Μπούρας, Human Resources Europe Warehousing & Employee Relations της επιχείρησης

Διαφορετικότητα στον χώρο εργασίας
© Unsplash

© Unsplash

Παράλληλα, η εταιρεία παρέχοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, πεποιθήσεων και λοιπών χαρακτηριστικών έχει θέσει σαφείς στόχους όσον αφορά την ίση έμφυλη εκπροσώπηση καταφέρνοντας σήμερα να απασχολεί σε ποσοστό 55% γυναίκες και 45% άνδρες εργαζομένους, αυξάνοντας έτσι, τον τελευταίο χρόνο το ποσοστό των γυναικών εργαζομένων κατά 10%. Την ίδια στιγμή η γυναικεία εκπροσώπηση σε υψηλόβαθμα μέλη είναι ακόμη πιο ισχυρή (80% γυναίκες) με τη θέση της Country Leader για την Ελλάδα να καλύπτεται από την κυρία Ερμιόνη Γεωργουλάκη, η οποία είναι και επίσημος υποστηρικτής της εσωτερικής ομάδας Equality & Inclusion (E&I) που αποτελείται από εργαζόμενους της P&G. Συνολικά, πάνω από το 60% των διοικητικών στελεχών της εταιρείας (managerial level) στην Ελλάδα είναι γυναίκες. Women in power are the key άλλωστε, εγώ τα έχω ξαναπεί, ενώ και την περίοδο Μάιος 2022 – Μάιος 2023 το 63% των προσλήψεων ήταν γυναίκες υποψήφιες.

Στη διάρκεια της χρονιάς η ομάδα Εquality & Inclusion διοργανώνει πολλά event και ενημερωτικές εκδηλώσεις με ωραίο και φαν περιεχόμενο που όλοι έχουμε ανάγκη να ακούσουμε, διάφορες ομιλίες με inspirational περιεχόμενο. Μάλιστα, οργανώνει και εκπαιδεύσεις που έχουν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των εργαζόμενων σε θέματα που αφορούν την διαφορετικότητα. Και trainings έχουν, και εκδηλώσεις έχουν και ομιλίες έχουν, όλα τα έχουν. Έτσι, η συμπερίληψη προωθείται στην καθημερινότητά των ανθρώπων της, εντός και εκτός της P&G.

Όσον αφορά το κομμάτι της εκπαίδευσης, η εταιρεία προσφέρει μια σειρά από ολοκληρωμένα trainings (π.χ. Men Advocating for Real Change, Inclusive Brand Building, Unconscious Bias, Managing with an Inclusive Mindset, Demonstrate Empathy at Work) που έχουν ως στόχο την ενίσχυση της συμπερίληψης σε όλο το φάσμα της εργασίας, από τον τρόπο που σχεδιάζει τις διαφημιστικές της καμπάνιες έως την προσέγγιση που ακολουθούν οι managers στην επικοινωνία τους με τους υφισταμένους τους.

Γιώργος Καραβάς, Senior In-store Delivery Manager & μέλος της E&I ομάδας
Γιώργος Καραβάς, Senior In-store Delivery Manager & μέλος της E&I ομάδας

Ο Γιώργος Καραβάς, Senior In-store Delivery Manager & μέλος της E&I ομάδας αναφέρει «Είμαι πολύ τυχερός για το περιβάλλον εργασίας και τους ανθρώπους που συνεργάζομαι καθημερινά τα τελευταία 3 χρόνια. Όντας φοιτητής, μέσα από ταξίδια και συμμετοχές σε εθελοντικά προγράμματα σε χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής, κατανόησα βαθύτερα τη σημασία της  συλλογικότητας, της διαντίδρασης και της δύναμης της κοινότητας. Μέσα από την εργασία μου στην P&G, επιδιώκω διαρκώς τη συμμετοχή μου σε δράσεις που συμβάλλουν στη θετική κοινωνική αλλαγή είτε μέσω της διαφήμισης είτε μέσω της συμμετοχής μου στις εθελοντικές ομάδες της εταιρίας. Αυτό δεν το περίμενα να το βρω σε μια δουλειά…».

Γιώργος Καραβάς, Senior In-store Delivery Manager & μέλος της E&I ομάδας
Γιώργος Καραβάς, Senior In-store Delivery Manager & μέλος της E&I ομάδας

Γιώργος Καραβάς, Senior In-store Delivery Manager & μέλος της E&I ομάδας

Διαφορετικότητα στον χώρο εργασίας
© Unsplash

© Unsplash

Η διαφορετικότητα δεν είναι απλώς μια ωραία ταινία στο Netflix, ούτε ένα νέο trend στο Tik Tok. Η διαφορετικότητα είναι ένας όρος σημαντικός για τους ανθρώπους της P&G, σημαντικός για την προώθηση θετικών αλλαγών που εδώ και χρόνια υπερασπίζεται. Πατάει play και σε κάνει να θέλεις να είσαι μέλος της! Go for it

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα