Το πρόγραμμα Women In Coffee του Caffè Vergnanο βοηθάει τις γυναίκες που εργάζονται στις φυτείες καφέ
Smart Life

Women In Coffee: H πρωτοβουλία του Caffè Vergnanο για τη γυναικεία ενδυνάμωση

Μία πρωτοβουλία στήριξης που δημιουργήθηκε από μία γυναίκα και απευθύνεται στις γυναίκες όλου του κόσμου
looksiteblackandwhite.jpg
Look Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πώς το πρόγραμμα Women In Coffee του Caffè Vergnanο βοηθάει τις γυναίκες που εργάζονται στις φυτείες καφέ

Το 2018 ο Διεθνής Οργανισμός Καφέ (ICO) δημοσίευσε μία έρευνα που αποκάλυψε ότι το 70% του εργατικού δυναμικού στις φυτείες καφέ αποτελείται από γυναίκες ενώ μόλις το 25% των καλλιεργειών καφέ ανήκουν σε γυναίκες.

Με αφορμή αυτά τα στοιχεία η Carolina Vergano, Διευθύνουσα Σύμβουλος και απόγονος των ιδρυτών του Caffè Vergnanο, του αυθεντικού ιταλικού espresso που μετρά πλέον περισσότερα από 140 χρόνια ιστορίας, πήρε μία σπουδαία απόφαση: να βοηθήσει τις γυναίκες του καφέ να δυναμώσουν τη φωνή τους. Έτσι γεννήθηκε το πρόγραμμα Women in Coffee, το οποίο υποστηρίζει έμπρακτα τις γυναίκες που εργάζονται στις φυτείες καφέ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι ενέργειες του προγράμματος Women in Coffee

Το πρώτο σημαντικό βήμα του προγράμματος έγινε όταν ο Caffè Vergnanο δώρισε μία μηχανή καβουρδίσματος καφέ, μαζί με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα, σε μία φυτεία καφέ στον Άγιο Δομίνικο, την οποία διαχειρίζονται γυναίκες. Ήταν ένα πολύτιμο δώρο που άλλαξε ριζικά την καθημερινότητα αυτών των γυναικών και το οποίο τις βοήθησε να εξελιχθούν ακόμη περισσότερο.

Στη συνέχεια ο Caffè Vergnanο προχώρησε στην υλοποίηση ακόμα ενός μεγάλου έργου, αυτή τη φορά στην Ονδούρα. Η «Οικογενειακή Βιβλιοθήκη της Υπαίθρου» από το 2020 μέχρι σήμερα έχει εξελιχθεί σε έναν τόπο συνάντησης, ανταλλαγής απόψεων και ψυχαγωγίας για όλους τους κατοίκους της πόλης Marcala. Για να βοηθήσει, όμως, ακόμη περισσότερο τις γυναίκες της περιοχής ο Caffè Vergnanο δημιούργησε επίσης μία Ακαδημία με αποκλειστικό σκοπό την εκπαίδευση και την ενίσχυση των δεξιοτήτων όλων των γυναικών της κοινότητας.

Το Women In Coffee στην Αθήνα

Για να γίνει το μήνυμα του προγράμματος Women in Coffee, γνωστό και στην Αθήνα, ο Caffè Vergnanο επέλεξε την 8η Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας, για να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας του με το Fairytale Athens, μία επιχείρηση που προωθεί όλα τα χαρακτηριστικά και τις αξίες του προγράμματος. Έτσι, σε κάθε ένα από τα τρία καταστήματα του Fairytale στην Αθήνα, τη Νέα Φιλαδέλφεια και στο Χαλάνδρι, με κάθε φλιτζάνι καφέ του Women In Coffee blend που πίνουμε, καθώς και με αγορά των σχετικών branded αντικειμένων (κούπες, moka pots κ.α.), συνεισφέρουμε στα έσοδα της πρωτοβουλίας και βοηθάμε τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Ας διαδώσουμε, λοιπόν, κι εμείς αυτό το μήνυμα ισότητας και συμπερίληψης.

Γιατί κάθε γυναίκα αξίζει να είναι ελεύθερη, να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση και σε ένα καλύτερο μέλλον.

Δειτε περισσοτερα