Smart Life

Η Μαστογραφία και η Τομοσύνθεση στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

Το 2020 διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού 2,3 εκατομμύρια γυναίκες, δηλαδή μία στις τρεις

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Μαστογραφία και η Τομοσύνθεση στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

Μαστογραφία και Τομοσύνθεση: Η έγκαιρη και ολοκληρωμένη διάγνωση, η πιο ουσιαστική προστασία, αποτελεί δικαίωμα κάθε σύγχρονης γυναίκας

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος τύπος καρκίνου στις γυναίκες και αποτελεί τη δεύτερη σε συχνότητα αιτία θανάτου μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Το 2020 διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού 2,3 εκατομμύρια γυναίκες, δηλαδή μία στις τρεις διαγνώσεις καρκίνου. Στη Euromedica πιστεύουμε στην αντιμετώπισή του καρκίνου του μαστού με τα κατάλληλα μέσα και κυρίως με τη σωστή ενημέρωση των γυναικών. Η έγκαιρη και ολοκληρωμένη διάγνωση, η πιο ουσιαστική προστασία, αποτελεί δικαίωμα κάθε σύγχρονης γυναίκας.

Μαστογραφία και Τομοσύνθεση στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της πρόληψης, ο Όμιλος Euromedica έχει εξοπλίσει όλες τις μονάδες του με τελευταίας γενιάς ψηφιακούς μαστογράφους, προσφέροντας όχι μόνο εξετάσεις υψηλής διαγνωστικής ακρίβειας, αλλά και άνεση για τις εξεταζόμενες. Υπό την καθοδήγηση των τεχνολόγων η διαδικασία απλοποιείται, αφαιρώντας από την κάθε εξεταζόμενη το όποιο άγχος ή φόβο έχει για την εξέταση. Η υψηλή τεχνολογία επιτρέπει στις ίδιες τις εξεταζόμενες να ελέγχουν την πίεση που θα ασκηθεί κατά την εξέταση, κάνοντας τη διαδικασία ακόμα πιο άνετη. Η διάρκεια της εξέτασης είναι μειωμένη σε σχέση με το παρελθόν, με την χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας που απαιτείται για την σωστή απεικόνιση.

Euromedica

Εξέλιξη της μαστογραφίας αποτελεί η Τομοσύνθεση, ή 3D μαστογραφία (DBT). Στη συγκεκριμένη εξέταση, η λυχνία του μαστογράφου περιστρέφεται παίρνοντας πολλαπλές τομές υπό γωνία στο μαστό, πάχους 1mm, και με τη βοήθεια ειδικού λογισμικού γίνεται η ανασύνθεση των εικόνων. Στόχοι της εξέτασης είναι: 

  • Αναγνώριση μικρών καρκίνων που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο 
  • Μείωση των επιπλέον ειδικών λήψεων, δηλαδή των ψευδός θετικών ευρημάτων 
  • Υψηλότερη διαγνωστική ακρίβεια
Euromedica

Η Τομοσύνθεση ενδείκνυται σε γυναίκες που έχουν πυκνό μαστό, περίπου το 50% του πληθυσμού, καθώς και σε όσες έχουν κάποια μορφή κληρονομικότητας. Επιπρόσθετα, ως συμπληρωματική της ψηφιακής μαστογραφίας στις περιπτώσεις ευρημάτων που χρίζουν περαιτέρω διερεύνησης. Η διαδικασία δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την ψηφιακή μαστογραφία, ενώ η διάρκεια της εξέτασης είναι ελάχιστα δευτερόλεπτα μεγαλύτερη. Η Τομοσύνθεση πραγματοποιείται στο διαγνωστικό κέντρο Euromedica Εγκέφαλος Χαλανδρίου, που διαθέτει τον τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακό μαστογράφο Senographe Pristina της GE Healthcare, από εξειδικευμένους ακτινολόγους. Σημειώνεται ότι ο Εγκέφαλος Χαλανδρίου ανήκει στο Παγκόσμιο Δίκτυο των Κέντρων Αναφοράς Τεχνολογίας Απεικόνισης της GE Healthcare.

Εκτός της μαστογραφίας και της τομοσύνθεσης, στα διαγνωστικά του ομίλου πραγματοποιούνται υπέρηχοι μαστών, μαγνητικές τομογραφίες μαστών, ελαστογραφίες καθώς και FNA μαστών, προσφέροντας ολοκληρωμένη γκάμα απεικονιστικών υπηρεσιών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το εκάστοτε κέντρο που τους εξυπηρετεί ή να ενημερωθούν μέσα από την ιστοσελίδα euromedica.gr.

Euromedica

Διαθέτοντας την πλέον σύγχρονη ιατρική τεχνολογία, εξειδικευμένο προσωπικό με βαθιά γνώση του αντικειμένου και προσεγγίζοντας με ενσυναίσθηση τον κάθε εξεταζόμενο, στη Euromedica ο προληπτικός έλεγχος μαστών είναι μία διαφορετική εμπειρία. Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Euromedica συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας «Φώφη Γεννηματά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ