Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό
Smart Life

Πώς «ο Β-οίκος της ζωής μας» φροντίζει έμπρακτα για ένα βιώσιμο μέλλον

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων συνεχίζει να αναπτύσσεται με τη βιωσιμότητα σε πρώτο πλάνο
114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό (Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων): Όλες οι δράσεις που εφαρμόζει η εταιρεία για την προστασία του περιβάλλοντος

Τι σημαίνει για σένα φροντίδα και προστασία; Αν το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι η έγνοια, το ενδιαφέρον, η υπεράσπιση καθώς και η έμπρακτη εκδήλωσή τους προς τα αγαπημένα σου πρόσωπα και το σπίτι σου, μην ξεχνάς ότι ο πλανήτης αποτελεί το πιο σημαντικό «σπίτι» μας. Γι’ αυτό στην σύγχρονη εποχή που οι περιβαλλοντικές προκλήσεις είναι καθημερινές με το οικοσύστημά μας να αντιμετωπίζει πλήθος αλλαγών και αντιξοοτήτων, αυτές οι λέξεις αποτελούν βασικό πυλώνα της κοινωνικής υπευθυνότητας των σύγχρονων εταιρειών. Η ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών και οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs), μάλιστα, έχουν δημιουργήσει μία νέα προοπτική σχετικά με το ρόλο των εταιρειών και την υιοθέτηση αρχών και πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης. Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ως μια από αυτές, έχει ενσωματώσει στη στρατηγική της τα παραπάνω και κάνει πράξη ένα ολοκληρωμένο, πολυδιάστατο πρόγραμμα δράσεων, με τίτλο «Ο Β-οίκος της ζωής μας», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα περιβάλλοντος, και βιωσιμότητας, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύεται η αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς προς τον άνθρωπο.

Βίκος: Φυσικό Μεταλλικό Νερό

Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό

Βίκος: Όλες οι δράσεις που εφαρμόζει η εταιρεία για την προστασία του περιβάλλοντος

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) με λίγα λόγια αποτελεί την ουσιαστική έκφραση της κοινωνικής υπευθυνότητας των επιχειρήσεων και διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη διασφάλιση ενός πιο υπεύθυνου και βιώσιμου μέλλοντος. Έτσι, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων δεν είναι απλώς αφοσιωμένη στην εμφιάλωση φυσικού μεταλλικού νερού και προϊόντων άριστης ποιότητας, αλλά συμβάλλει σε έναν πιο πράσινο πλανήτη με τη διάχυση των στόχων αυτών συμμετέχοντας ενεργά στην προσπάθεια επίτευξής τους μέσα από μέτρα, δράσεις και κοινωνικά προγράμματα. «Στοχεύουμε στο να είμαστε πρωτοπόροι στην ανάπτυξη τεχνολογιών και διαδικασιών που προωθούν την αειφορία και σέβονται τις ισορροπίες της φύσης» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Operations & Tech Manager της εταιρείας Παύλος Σεπετάς.

Στο πλαίσιο των αρχών εταιρικής υπευθυνότητας, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων με συνέπεια και αφοσίωση, συμβάλλει στη μείωση των πλαστικών απορριμμάτων με τις 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες της. Από το καπάκι μέχρι το μπουκάλι, όλα μπορούν να αξιοποιηθούν για κάτι καινούργιο. Όσον αφορά το κομμάτι της ανακύκλωσης, όμως, δεν σταματά εκεί, επενδύει επίσης, στην αντιμετώπιση της ρύπανσης και στην εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων για ένα πιο καθαρό οικοσύστημα. Έχοντας ως προτεραιότητά το περιβάλλον και τον άνθρωπο, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων με το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, ως ένα περιβαλλοντικά υπεύθυνο προϊόν, το οποίο ξεχωρίζει για τα υψηλά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας, δεσμεύεται στο στόχο της για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που προέρχονται από απλές και καθημερινές δραστηριότητες, σημειώνοντας σταδιακά πρόοδο.

Η πρόοδός της ωστόσο, στην αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού ζητήματος και την ενίσχυση περιβαλλοντικών πρακτικών ανακύκλωσης και όχι μόνο, προκύπτει έμπρακτα και μέσα από αριθμούς. Συγκεκριμένα, δαπανήθηκαν 55.100€ σε χρηματικές εισφορές για κάδους ανακύκλωσης αναδιοργανώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τη λειτουργίας της εταιρίας με τρόπο κοινωνικά υπεύθυνο, πάνω από 434.447€ δόθηκαν για κοινωνικές δράσεις, προσφέροντας σε ομάδες ανθρώπων κοινωνικά αποκλεισμένες, ενώ περισσότερες από 1.064 φιάλες έχουν συγκεντρωθεί από εταιρικές εθελοντικές αιμοδοσίες, στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Παράλληλα, σημειώνεται ότι από το 2019 η συνολική εμφιάλωση νερού γίνεται με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα. και μέχρι σήμερα έχουν φυτευτεί περίπου 11.000 δέντρα με την εθελοντική συμβολή και του προσωπικού.

Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό

Ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα τους έχει βέβαια η υποστήριξη τοπικών και μη πρωτοβουλιών, διασφαλίζοντας και το κοινωνικό αποτύπωμα της εταιρείας. Η συμμετοχή και η στήριξη σημαντικών πολιτιστικών δράσεων και πρωτοβουλιών όπως το Φεστιβάλ Δωδώνης, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για εκείνους, καθώς συμβάλλει στην αναβάθμιση του τοπικού προϊόντος, την καλλιέργεια του πνεύματος και την αφοσίωση στην τέχνη. Ακόμη, με το πρόγραμμα της πρεσβεύει την ένταξη και τη συμπερίληψη, υποστηρίζοντας μακροχρόνια τα άτομα με αναπηρία. 

Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ), πραγματοποίησε το πρώτο Βίκος Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α. το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 και υιοθέτησε τέσσερις αθλητές της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ. Οι δράσεις  γενικότερα σχεδιάζονται και υλοποιούνται με τρόπο που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη, γι' αυτό και η εταιρεία που έχει αποδείξει, μέσω της πολύχρονης πορείας της, πως γίνεται ένα με το νερό, θέτει ως προτεραιότητα και τη δεντροφύτευση. Αξιοσημείωτο είναι το παράδειγμα δεντροφύτευσης 1000 νέων καρποφόρων δέντρα μέσα στο 2023, προσφέροντας έτσι, στις κοινότητες Κοτσικιάς και Ροβιών, σε αγρότες που έχουν υποστεί εκτεταμένες καταστροφές από τις φωτιές του 2021. Η προστασία και η ευημερία του περιβάλλοντος είναι πάρα πολύ σημαντική καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στην αναγέννηση της κατεστραμμένης φύσης του τόπου, κίνηση που υποστηρίζει η εταιρεία.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται όμως και έμπρακτα μέσα από τις πιστοποιήσεις ISO και τη συνεχή αξιολόγηση των περιβαλλοντικών επιδόσεων.  Με προτεραιότητα τους την άριστη ποιότητα του φυσικού μεταλλικού νερού από την εμφιάλωση μέχρι και την κατανάλωση, εφαρμόζουν αυστηρά συστήματα ποιότητας και επιλεγμένα υλικά συσκευασίας, παρακολουθώντας και ελέγχοντας συνεχώς το νερό σε όλη τη φάση της εμφιάλωσης, διασφαλίζοντας τη σταθερή υπεροχή του. Αυτή η αφοσίωση στην ποιότητα έχει αναγνωριστεί και από τους Lloyd's Register, με τη χορήγηση πιστοποίησης για τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας που έχουν αναπτύξει και εφαρμόζουν.

Το νερό είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Είναι η κινούμενη σταθερά. Είναι δύναμη και ροή. Βρίσκεται μέσα μας. Η προστασία του νερού και του περιβάλλοντος αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνικής ευθύνης της Ηπειρωτικής Βιομηχανία Εμφιαλώσεων. Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που συγκαταλέγεται σε εκείνες που δεν αφήνουν – ή δε θα έπρεπε να αφήνουν – κανέναν αδιάφορο, η εν λόγω επιχείρηση συνεχίζει να μας δείχνει το δρόμο, επενδύοντας στην προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και της δημιουργίας ενός πράσινου οίκου που θα μεταβιβαστεί στις επόμενες γενιές.

Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό

Δειτε περισσοτερα