Παιχνίδια Public
Smart Life

Πώς θα «δώσουμε» δεύτερη ζωή στα αγαπημένα παιδικά παιχνίδια

Τα Public σε συνεργασία με την Swaplanet χαρίζουν δεύτερη ζωή στα παιδικά παιχνίδια
114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Love Toys: Τα Public σε συνεργασία με την Swaplanet χαρίζουν δεύτερη ζωή στα παιδικά παιχνίδια για έναν πιο βιώσιμο πλανήτη.

«Σε εκείνο το πολύχρωμο κουτί με τα ζώα της ζούγκλας, μαμά, να βάλουμε τα παιχνίδια» αναφωνεί ο οκτάχρονος γιος μου. Μαζεύουμε σιγά σιγά παρέα μερικά λούτρινα και ξύλινα παιχνίδια αλλά και βρεφικά παζλ που βρίσκονται σε καλή κατάσταση και τα ετοιμάζουμε για «μυστική παράδοση». Ο ενθουσιασμός του είναι μεγάλος. Ψάχνει τριγύρω χαρούμενος μήπως έχει ξεχάσει κάποιο αλλά μάταια γιατί κανένα δεν του έχει «ξεφύγει».

Πώς θα «δώσουμε» δεύτερη ζωή στα αγαπημένα παιδικά παιχνίδια  

Η μυρωδιά που βγάζουν τα παιχνίδια είναι οικεία και ελκυστική για μικρούς και μεγάλους. Υπάρχουν εκείνα που μας κάνουν να νοσταλγούμε κάθε φορά που τα συναντάμε στο παιδικό δωμάτιο. Αυτή είναι ακριβώς και η στιγμή της ημέρας που ξεκινάει το ατελείωτο οικογενειακό παιχνίδι. Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνα τα παιχνίδια που έχουν αγαπηθεί πολύ από τους μικρούς φίλους αλλά έχουν καταχωνιαστεί σε κάποιο συρτάρι ή βιβλιοθήκη, είτε επειδή τα παιδιά δεν είναι πλέον παιδιά, είτε επειδή πειραματίζονται με κάτι νέο που τους ενθουσιάζει περισσότερο. Για τα τελευταία, λοιπόν, αποφασίσαμε από κοινού ότι ήρθε η ώρα να κάνουν το δικό τους ταξίδι… και να αποκτήσουν «δεύτερη ζωή».

Love Toys: Τα Public σε συνεργασία με την Swaplanet χαρίζουν δεύτερη ζωή στα παιδικά παιχνίδια 

Προορισμός μας τα Public, που επιστρατεύουν τη δύναμη του παιχνιδιού, σε μια πρωτότυπη δράση, η οποία ενισχύει την προσπάθεια για μια πιο βιώσιμη καθημερινότητα. Συγκεκριμένα, το “Love Toys”, αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανταλλαγής παιδικών παιχνιδιών που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με τη δημοφιλή πλατφόρμα ανταλλαγής παιδικών ρούχων και βιβλίων Swaplanet, για να δώσει δεύτερη ζωή στα παιχνίδια που έχουν αγαπηθεί πολύ, αλλά δεν χρησιμοποιούνται πια. Με λίγα λόγια «βρίσκει» νέο σπίτι στα αγαπημένα λούτρινα, ξύλινα παιχνίδια και παιδικά παζλ, στηρίζοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, με σημαντικό όφελος για μικρούς και μεγάλους. Έτσι κι εμείς, αποφασίσαμε να γίνουμε σύμμαχοι τους με τον Παύλο ώστε να φροντίσουμε για ένα αποτύπωμα φιλικό προς το περιβάλλον!

Η δράση αυτή ήρθε άλλωστε την κατάλληλη στιγμή για εμάς, αφού η σχολική χρονιά, έχει ήδη ξεκινήσει και η διαδικασία αναδιοργάνωσης του παιδικού δωματίου του μικρού ήταν μονόδρομος. Για αρχή κάναμε ένα καλό ξεκαθάρισμα, στη συνέχεια τοποθετήσαμε στην κούτα παιχνίδια που σε άλλη περίπτωση θα «έμεναν στα αζήτητα», τα οποία δεν χρησιμοποιούσε πλέον. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο και κατευθυνθήκαμε στον ειδικό κάδο που μοιάζει με μικρά πορτοκαλί φορτηγάκια, κάνει μπαμ από μακριά και προκαλεί εντύπωση σε όλους, στο “Public + home” Συγγρού που βρισκόταν κοντά μας. 

Με την υποστήριξη των Public, το πρόγραμμα συλλέγει τις ομάδες παιχνιδιών που αναφέρθηκαν παραπάνω, τα οποία ύστερα από ενδελεχή ποιοτικό έλεγχο, βρίσκουν δεύτερη ζωή σε μια άλλη οικογένεια, και στη συνέχεια δωρίζει ένα μέρος των παιχνιδιών σε συνεργαζόμενους φορείς, με έμφαση τις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας. Έτσι, το παιχνίδι συνεχίζεται, αλλά τα θετικά της δράσης δεν σταματούν εκεί. Πέρα από το περιβαλλοντικό αντίκτυπο και την δράση κοινωνικού χαρακτήρα, για κάθε δωρεά στα καταστήματα Public οι καταναλωτές κερδίζουν κουπόνια αγορών προς εξαργύρωση στην πλατφόρμα Swaplanet.

Ποια είναι τα βήματα για να «δώσουμε» δεύτερη ζωή στα παιδικά παιχνίδια

Βήμα 1
Εντοπίζουμε τους κάδους συλλογής παιχνιδιών, που μοιάζουν με μικρά πορτοκαλί φορτηγάκια, σε επιλεγμένα καταστήματα Public. Κάδοι είναι διαθέσιμοι στα καταστήματα Public The Μall Athens, Μαρούσι, Athens Metro Mall, αλλά και “Public + home” Συγγρού και Γέρακα.

Βήμα 2
Στους κάδους τοποθετούνται καθαρά ξύλινα και λούτρινα παιχνίδια και βρεφικά παζλ σε καλή κατάσταση. Τα λούτρινα παιχνίδια θα πρέπει να έχουν ύψος έως 25 εκ., ενώ τα ξύλινα παιχνίδια και τα βρεφικά παζλ έως 20 εκ.

Βήμα 3
Με κάθε δωρεά, σκανάρουμε τον κωδικό που βρίσκεται στον κάδο και κερδίζουμε άμεσα ένα κουπόνι Swaplanet αξίας 10€.

Βήμα 4
Εξαργυρώνουμε το κουπόνι στην πλατφόρμα Swaplanet επιλέγοντας preloved ρούχα, παπούτσια και βιβλία.

Βιωσιμότητα σημαίνει επένδυση στο μέλλον, σε ένα αύριο καλύτερο για την κοινωνία που ξεκινά από την παιδική ηλικία γι αυτό και τα Public, το κατάστημα με προϊόντα τεχνολογίας και ψυχαγωγίας για κάθε μέλος της οικογένειας που αποτελεί αγαπημένη στάση για μικρούς και μεγάλους, μέσα από το πρόγραμμα “Love Toys”, ενθαρρύνει τα παιδιά για ουσιαστική συµµετοχή σε δράσεις ανακύκλωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Έχοντας ως στόχο μία ολιστική προσέγγιση και προωθώντας την ευθύνη τους απέναντι στο περιβάλλον, το πρόγραμμα δωρεάς παιχνιδιών “Love Toys” αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου προγράμματος “Love Earth” του Public Group. Εκεί η βιωσιμότητα και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν κεντρικούς στόχους, αλλά και τρόπο σκέψης και έκφρασης. Με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, το brand Public ταυτίζεται με τη Green Commerce φιλοσοφία, εφαρμόζοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και στηρίζοντας μικρούς και μεγάλους με πράσινες υπηρεσίες ή και προϊόντα για έναν βιώσιμο πλανήτη. Ξεκινώντας από τις μικρές πράξεις, βάζοντας πάνω από όλα όμως, το «μαζί» μπορούμε να εργαστούμε για έναν κόσμο διαφορετικό και καλύτερο. Οι «αθώες και τρυφερές αναμνήσεις» των παιχνιδιών ας είναι μόνο ένα μικρό βήμα. 

Τι είναι η Swaplanet
Η Swaplanet, είναι η μοναδική πλατφόρμα βιώσιμης παιδικής μόδας και κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα, που έχει στόχο να μειώσει τη σπατάλη ρούχων και τα χρήματα που ξοδεύουν οι γονείς για παιδικά ρούχα, αλλά και να προστατεύσει τον πλανήτη μας. Η Swaplanet επιλύει το ζήτημα των απορριμμάτων που προέρχονται από ρούχα, βοηθώντας τους γονείς να ανταλλάξουν τον ρουχισμό και τα βιβλία των παιδιών τους, με αυτά που χρειάζονται, εξυπηρετώντας όλη την Ελλάδα. Με τις μέχρι σήμερα ανταλλαγές έχουν εξοικονομηθεί 182.000 κιλά CO2 και 31.2 εκατομμύρια λίτρα νερού.

Δειτε περισσοτερα