Smart Life

7 πράγματα που θα κάνουν απολαυστικές τις διακοπές σου όπου κι αν βρίσκεσαι

To Xiaomi Summer Time σε βοηθά να απολαύσεις το καλοκαίρι αφού όλα γίνονται πιο εύκολα με τις έξυπνες συσκευές οικοσυστήματος που μπορείς να χειριστείς μέσω του Xiaomi Home App

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
9’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Xiaomi Robot Vacuum X10
Xiaomi Robot Vacuum X10

To Xiaomi Home App σε βοηθά να απολαύσεις το καλοκαίρι πιο εύκολα με τις έξυπνες συσκευές οικοσυστήματος 

Aρχοντική, γραφική, σε «γεμίζει» με έναν παράξενο τρόπο και θέλεις να την εξερευνήσεις από το πρώτο κιόλας λεπτό. Η πολύχρωμη πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η Σύρος είναι εντυπωσιακή και κοσµοπολίτικη. Ξέραμε ότι συνδυάζει τα πάντα γι αυτό και την επιλέξαμε για τις φετινές μας διακοπές. Τα λουκούμια που μοσχομυρίζουν μας φτιάχνουν την διάθεση, η ιστορία των νεοκλασικών ιδιαίτερη και οι καταγάλανες παραλίες της μας ανταμείβουν µε χίλιους δυο τρόπους. To ταξίδι μας λοιπόν με την κολλητή ξεκινά, αφού έχουμε εξοπλιστεί με τα απαραίτητα, από ρούχα, μαγιό και αντηλιακά μέχρι τα αγαπημένα μας gadget.

7 πράγματα που θα κάνουν απολαυστικές τις διακοπές σου όπου κι αν βρίσκεσαι

Με την Ελένη φορτώνουμε στο πλοίο και τα scooter μας για να κάνουμε το γύρο του νησιού, να εξερευνήσουμε κοντινές και λίγο πιο μακρινές αποστάσεις, να ζήσουμε το νησί πιο “downtown”. Μετά από έρευνες καταλήξαμε ότι κατάλληλο για εκείνη και τις χρήσεις που επιθυμεί είναι το Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra ενώ εγώ προτίμησα το Xiaomi Electric Scooter 4 Pro. Φτάνουμε στο λιμάνι του νησιού μέσα σε 3 ώρες και κάτι, αφήνουμε τα πράγματα μας στο ξενοδοχείο και ετοιμαζόμαστε. Ευτυχώς έχουμε κατεβάσει το Xiaomi Home App, την πιο απλή και εύκολη σε χρήση εφαρμογή που είναι διαθέσιμη και για Αndroid και για ΙΟστην οποία παρακολουθούμε τον οδηγό video για το πώς να ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε τα σκούτερ μας, να αναβαθμίζουμε το firmware και να ελέγχουμε ανά πάσα στιγμή την κατάσταση και την μπαταρία του οχήματος μας.

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro
Xiaomi Electric Scooter 4 Pro

Τα scooter μας είναι λοιπόν φουλ φορτισμένα αφού έχουν αναβαθμισμένη βάση φόρτισης που κάνει ακόμη πιο εύκολη την διαδικασία -και την ζωή μας θα πω εγώ. Το Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra της Ελένης χρειάζεται για μια πλήρη φόρτιση μόνο 6,5 ώρες με τον μετασχηματιστή υψηλής ισχύος 124W. Έχει εντυπωσιακό design, είναι minimal και διαθέτει φαρδύτερο και ψηλότερο τιμόνι αλλά και μεγαλύτερο deck, γεγονός που κάνει τις βόλτες στο νησί ακόμη πιο άνετες και ξεκούραστες. Αλλά και στα σημεία που είναι πιο ανώμαλος ο δρόμος δεν ανησυχούμε, καθώς τόσο το αναβαθμισμένο μέγεθος ελαστικών 10" όσο και το διπλό σύστημα ανάρτησης, προσφέρουν καλύτερη απόδοση απορρόφησης κραδασμών και εξασφαλίζουν περισσότερη σταθερότητα κατά τη διάρκεια της οδήγησής.

Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra
Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra

Η μπαταρία του πάλι είναι μεγάλης χωρητικότητας 940w μέγιστη ισχύς, οπότε η απίστευτη αυτονομία του μπορεί να φτάσει τα 70 χιλιόμετρα. Συνεπώς, καλύπτει τις περισσότερες από τις καθημερινές μας μετακινήσεις στο νησί αλλά και στην πόλη (μην ξεχνάμε τέλος του μήνα δουλεύουμε πάλι). Για αρχή, περπατάμε κάνοντας μια στάση στο Δημαρχείο στην κεντρική πλατεία Μιαούλη που στεγάζεται το αρχαιολογικό μουσείο Σύρου, στο περίφημο θέατρο Απόλλων, και στην συνέχεια φτάνουμε με το πατίνι στην κορυφή του λόφου Γαλησσά στο καθολικό ξωκλήσι της Αγίας Πακούς µε θέα όλο το Αιγαίο και τέλος, κάνουμε μια στάση στο µουσείο του πατριάρχη του ρεµπέτικου, Μάρκου Βαµβακάρη, στην Άνω Σύρο.

Την παρατηρώ προσεκτικά την Ελένη να τσεκάρει στη στάση μας μέσα από το Xiaomi Home/Mi Home app, την προβολή δεδομένων διαδρομής, υπολειπόμενης εμβέλειας και ειδοποιήσεων βλάβης. Στη συνέχεια χάρη στη μοναδική λειτουργία S+, που παρέχει άμεση ισχύ, της παίρνει μόνο περίπου 4 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει στα 25km/h, δίνοντας νέα ώθηση στη βόλτα μας.

Tο δικό μου από την άλλη, το Xiaomi Electric Scooter 4 Pro, είναι το πρώτο σκούτερ στον κόσμο με πιστοποίηση loT Security Rating Level 3 της UL που είναι πλέον μεγαλύτερο σε κάθε διάσταση. Αυτό που με διευκολύνει αρκετά είναι που χάρη στην αναδιπλούμενη σχεδίασή μπορώ να το τοποθετήσω σχεδόν παντού. Ακόμη, το πλαίσιο από κράμα αλουμινίου αεροναυπηγικής ποιότητας το καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικό και ελαφρύ και κάνει τη χρήση του παιχνιδάκι για μένα αφού δε χρειάζεται να ανησυχώ διαρκώς πώς θα το σηκώνω. Ακόμη κι η σύνδεση στη φόρτιση είναι πανεύκολη. Η θύρα φόρτισης έχει μαγνητιστεί ώστε να κουμπώνει μόνη της, γλιτώνοντάς με από την ταλαιπωρία του ανοίγματος και του τραβήγματος ξανά και ξανά. Επιτέλους, κάποιος με σκέφτεται! Εγώ που μου το αγόρασα βασικά.

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro
Xiaomi Electric Scooter 4 Pro

Χάρη στο έξυπνο BMS 5ης γενιάς που έχει έξι διαφορετικές προστασίες διατηρώ την μπαταρία ασφαλή και ανθεκτική. Το Xiaomi Home app μου έχει λύσει τα χέρια κυριολεκτικά αφού μπορώ να δω τα πάντα από εκεί, μέχρι και την απόδοση της ανάκτησης ενέργειας που μπορεί να προσαρμοστεί μέσω της εφαρμογής για να καλύψω τις ανάγκες της οδήγησής μου.

Φορώντας πάντα το κράνος μου, κατά τη διάρκεια της οδήγησης μπορώ να αλλάζω με ευκολία τις τρεις λειτουργίες ταχύτητας, πιο γρήγορα ή πιο μακριά, ξέρω ότι τα έχει όλα. Απλώς πατώ δύο φορές το κουμπί power για να αλλάξω τη λειτουργία ταχύτητας και να προσαρμόσω εύκολα την ταχύτητα ανάλογα με το περιβάλλον οδήγησης. Είναι επίσης, εξοπλισμένο με ισχυρή μπαταρία, που διαθέτει εξαιρετικά μεγάλη χωρητικότητα 446Wh, και μπορεί να με μεταφέρει έως 55 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Και στην παραλία Αγκαθωπές ή στη πιο ψαγµένη Αµπέλα μπορώ να πάω και καπάκι για φαγητό στην Ερμούπολη και για δροσερό κοκτέιλ στην Άνω Σύρο. Το καλό είναι ότι και στις νυχτερινές διαδρομές υπάρχει μέριμνα αφού ο εξαιρετικά φωτεινός προβολέας 2,5W και οι ανακλαστήρες που έχουν προστεθεί στο μπροστινό μέρος, δεν θαμπώνούν, προσφέρουν βολικό φωτισμό, μεγαλύτερη ορατότητα, και μεγαλύτερη ασφάλεια. Όσον αφορά το νέο σχεδιασμό της γωνίας διάχυσης φωτός, κρατά το φως κάτω από τη γραμμή όρασης κι έτσι αποφεύγεται και το θάμπωμα του προβολέα. Voila!

Extra info: Σήμερα το Xiaomi Electric Scooter 4 Pro θα το βρεις στη μοναδική τιμή των €749 για να μπορέσεις να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία του οικοσυστήματος της Xiaomi.

smartwatch Redmi Watch 3
smartwatch Redmi Watch 3

Η μέρα μας σήμερα ξεκινάει νωρίς χάρη στο smartwatch Redmi Watch 3 που μας ξυπνά για να πάμε να ανακαλύψουμε την πιο άγρια πλευρά του νησιού, το Μαρμάρι, τη Γριά Σπηλιά, το Μέγα Λάκκο και τη Λία. Πρώτη κλήση της ημέρας, φυσικά, η μαμά. Σηκώνω το χέρι μου και απαντάω όσο ετοιμάζω την τσάντα θαλάσσης, ώστε να μη χάσω τίποτα σημαντικό. Το Redmi Watch 3 μου είναι νεανικό, κομψό, μοντέρνο. Μου φτιάχνει την διάθεση κάθε φορά γιατί μπορώ να αλλάζω μέσα από το app όποτε θέλω τις προσόψεις του. Είμαι φαν των μινιμαλιστικών και των αθλητικών θεμάτων αλλά …η ποικιλία είναι το κλειδί αφού έχει πάνω από 200 οπότε δεν το βαριέμαι ποτέ. Η εξαιρετικά μεγάλη αυτονομία μπαταρίας, 12 ημερών, με βγάζει από τον κόπο να το φορτίζω συνέχεια στις διακοπές μου ενώ η ελαφριά και άνετη σχεδίαση του είναι φτιαγμένη για ολοήμερη χρήση οπότε δεν το βγάζω ποτέ από το χέρι μου. Ούτε καν στις βουτιές μου (έχει αντοχή στο νερό 5ATM λέμεεε)! Επίσης, η εξαιρετικά μεγάλη και καθαρή οθόνη AMOLED 1,75" μου επιτρέπει να παρακολουθώ άνετα τις ειδοποιήσεις μου ακόμη και σε έντονο ηλιακό φως όσο είμαι ξαπλωμένη στην ξαπλώστρα μου και κάνω ηλιοθεραπεία. Πλέον το Redmi Watch 3 μπορείς να το βρεις κι εσύ στη προνομιακή τιμή των €109 και να λύσεις πολλά ζητήματα της καθημερινότητας σου αφού τα έχει όλα.

smartwatch Redmi Watch 3
smartwatch Redmi Watch 3

Εκεί που ξεχνιέμαι ωστόσο, στο κλίμα του νησιού και των διακοπών μου και με πληµµυρίζουν τα χρώµατα και τα αρώµατα της νησιωτικής εξοχής, με γυρίζει η σκέψη μου στην Αθήνα. Μετά από 10 μέρες διακοπές ακόμη και αν το σπίτι μου θύμιζε πριν φύγω βασίλειο της καθαριότητας που επιμελήθηκε η Άγκι Μακένζι, σκέφτομαι σε τι κατάσταση θα βρίσκεται όσο πλησιάζουν οι μέρες της επιστροφής. «Θα είναι βρώμικο φουλ; Θα μου πάρει ατελείωτες ώρες να το καθαρίσω;». Μετά σκέφτομαι ξανά πώς εξαιτίας του Xiaomi Summer Time μπορώ να συνεχίζω να απολαμβάνω το καλοκαίρι μου, αφού όλα γίνονται πιο εύκολα με τις έξυπνες συσκευές οικοσυστήματος της Xiaomi που χειρίζομαι μέσω του Xiaomi Home App. Δεν θα χάσω την ευκαιρία να απολαύσω την μαγευτική θέα στο ηλιοβασίλεμα στο Κίνι για να έχω στο νου μου αν το σπίτι είναι πεντακάθαρο. Ανοίγω ξανά το app, πατάω ένα κουμπί και ενεργοποιώ το καθάρισμα με την σκούπα Xiaomi Robot Vacuum X10+. 

Ευτυχώς, καλύπτει όλες τις ανάγκες μου αφού και σκουπίζει και σφουγγαρίζει ενώ χάρη στο προηγμένο 3D σύστημα αναγνώρισης και αποφυγής εμποδίων μπορεί να βρεθεί κυριολεκτικά παντού και αναγνωρίζει τα χαλιά (ναι και καλοκαίρι έχω στο μπάνιο) με αποτέλεσμα να σηκώνει τις σφουγγαρίστες όταν χρειάζεται. Ο ισχυρός ανεμιστήρας αναρρόφησης 4000Pa απορροφά αστραπιαία τα υπολείμματα και τα μικροσωματίδια ενώ οι διπλές κεφαλές σφουγγαρίσματος κάνουν άψογα τη δουλειά τους. Έχει και αυτόματο άδειασμα σκόνης και αυτοκαθαρισμό. Με λίγα λόγια έχει κάδο που μπορεί να αδειάζει ενώ μάλιστα επανατροφοδοτείται με καθαρό νερό για σφουγγάρισμα. Ε ναι, τα έχει όλα και είναι η καλύτερη βοηθός. Έχε στο νου σου ότι όλες οι ρομποτικές σκούπες Xiaomi, Xiaomi Robot Vacuum X10 και Xiaomi Robot Vacuum S10+ σκουπίζουν και σφουγγαρίζουν, όπότε όποια κι αν διαλέξεις θα έχεις ένα σπίτι στην εντέλεια.

Xiaomi Robot Vacuum X10+
Xiaomi Robot Vacuum X10+

Αφού τελειώσει τη δουλειά της, ρίχνω και μια ματιά από την Xiaomi Smart Camera C300 του σπιτιού που έχει 360 μοίρες περιστροφή για κάλυψη όλου του χώρου για να τα τσεκάρω όλα. Μπορώ να πω με ασφάλεια ότι τις πήρε όλες τις γωνίες, αλλά και να σιγουρευτώ ότι το σπίτι μου είναι safe.

Τρώγοντας σε μία από τις καλύτερες ταβέρνες του νησιού, σκέφτομαι ότι θα ήταν τέλεια αν μπορούσαμε να τρώμε κάθε μέρα έτσι ωραία και στην Αθήνα. Τόσο καλά δε μπορώ σίγουρα να μαγειρέψω αλλά τουλάχιστον έχω το Xiaomi Smart Air Fryer Pro 4L, την ιδανική φριτέζα για υγιεινό γρήγορο μαγείρεμα να με περιμένει στο σπίτι. Δεν βλέπω την ώρα να κάνω το αγαπημένο μου κοτόπουλο με πατάτες. Αν και αρχάρια, δεν ανησυχώ καθόλου γιατί το μαγείρεμα γίνεται ακόμη πιο εύκολο αφού ενσωματώνει θερμομονωτικό παράθυρομε το οποίο μπορώ να παρακολουθώ την κατάσταση του μαγειρέματος σε πραγματικό χρόνο. Δεν χρειάζεται να τραβήξω το καλάθι της φριτέζας για να ελέγξω τα τρόφιμα, οπότε την έχω καταβρεί.

 Xiaomi Smart Air Fryer Pro 4L
Xiaomi Smart Air Fryer Pro 4L

Και μετά τι μένει; Nα καλέσω την παρέα για ταινία που χάρη στο Mi Smart Projector 2 μου που τώρα θα κυκλοφορεί στην τιμή των €599, και η βεράντα μου να μετατραπεί σε απίστευτο home cinema. Η οθόνη του έως 120¨, η ανάλυση 1080p με αυτόματη εστίαση και το android TV με ενσωματωμένο Google Assistant, προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία οικειακού κινηματογράφου με πεντακάθαρη εικόνα που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα θερινό σινεμά. Αυτές οι σκέψεις κάνουν πιο γλυκιά τη στιγμή της αποχώρησης από το νησί.

Mi Smart Projector 2
Mi Smart Projector 2

Προς ώρας ας συνεχίσω τις βόλτες μου στη Σύρο και ας κινηθώ στους ρυθµούς της µουσικής απολαμβάνοντας τις τελευταίες τοπικές λιχουδιές. Το σίγουρο είναι ότι όλη η πλούσια γκάμα προϊόντων οικοσυστήματος της Xiaomi (ακουστικά, blender, Smart Pet Food Feeder + Drinking Fountain Bundle κ.ά) που είναι διαθέσιμη στα Xiaomi Store σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο ηλεκτρονικό κατάστημα mistore-greece.gr καθώς και σε όλα τα επίσημα σημεία πώλησης, θα μου προσφέρουν για το υπόλοιπο του καλοκαιριού και το φθινόπωρο που έρχεται, ό,τι πραγματικά έχω ανάγκη. Cheers!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ