Smart Life

Γιορτή καινοτομίας και φέτος από την Εθνική Τράπεζα

13ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας  με χρηματικά έπαθλα σε 10 νέες επιχειρήσεις και αναγνώριση από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό κόσμο

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 882
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιορτή καινοτομίας και φέτος από την Εθνική Τράπεζα

13ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας από την Εθνική Τράπεζα: Οι ομάδες που βραβεύθηκαν και οι ιδέες τους

Πρωτοποριακές ιδέες, προτάσεις που δίνουν λύσεις από τα πιο μεγάλα, όπως είναι τα θέματα της υγείας, μέχρι προβλήματα της καθημερινότητάς μας, καινοτομία και ένα δυνατό μήνυμα: οι ελληνικές start up επιχειρήσεις μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Όλα αυτά αναδείχθηκαν στην εκδήλωση-γιορτή για τη βράβευση των 10 επιχειρήσεων που διακρίθηκαν στον 13ο Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», που διοργανώνει κάθε χρόνο η Εθνική Τράπεζα με σκοπό την ενθάρρυνση και τη στήριξη των ελληνικών start up, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου, στο εμβληματικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας, στο Μέγαρο Μελά, παρουσία εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και πρυτάνεων Πανεπιστημίων, με τον Πρόεδρο του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, Γκίκα Χαρδούβελη, να τονίζει σχετικά με τον Διαγωνισμό ότι «είναι η συμβολή της Εθνικής για να αποκτήσει η χώρα μας ένα σύγχρονο, λειτουργικό και βιώσιμο σύστημα καινοτομίας και να καλύψει το κενό που μας χωρίζει από άλλες ευρωπαϊκές οικονομίες». Και πρόσθεσε: «Από τη σημερινή μας εκδήλωση εκπέμπουμε ένα κεντρικό, δυνατό μήνυμα: Στην οικονομία, η έρευνα και η καινοτομία δεν είναι πολυτέλεια. Αποτελούν αναγκαία συνθήκη για την αύξηση της παραγωγικότητας και την επίτευξη ποιοτικής και βιώσιμης ανάπτυξης, που θα φέρει και τη σύγκλιση του βιοτικού μας επιπέδου με την υπόλοιπη Ευρώπη».

Στον αξιοζήλευτο δυναμισμό των ελληνικών start up στάθηκε, μεταξύ άλλων, η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής, Χριστίνα Θεοφιλίδη, η οποία ηγείται και όλου του προγράμματος ενίσχυσης των νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων. «Για εμάς στην Εθνική Τράπεζα» υπογράμμισε, «είναι μεγάλη ικανοποίηση να βλέπουμε εταιρείες του προγράμματος να αναπτύσσονται, να δημιουργούν θέσεις εργασίας και να επιδεικνύουν εξωστρέφεια και αξιοζήλευτο δυναμισμό. Αυτός είναι, άλλωστε, ο στόχος της πρωτοβουλίας NBG Business Seeds. Ενισχύοντας κάθε χρόνο αξιόλογες επενδυτικές πρωτοβουλίες στην τεχνολογία και την καινοτομία, προσπαθούμε και συμβάλλουμε στη δημιουργία τεχνολογικής κουλτούρας στις νεότερες γενιές, στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων».

13ος Διαγωνισμός  Καινοτομίας & Τεχνολογίας: Οι ομάδες που βραβεύθηκαν και οι ιδέες τους

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ABcureD, η οποία βραβεύτηκε με χρηματικό έπαθλο €20.000. Η ερευνητική ομάδα της ABCureD έχει αναπτύξει μια μέθοδο που δείχνει υψηλή ευαισθησία και ακρίβεια στην ανίχνευση του διαβήτη. Η λύση που προτείνεται βασίζεται σε μια μοριακή εξέταση στο αίμα, προστατεύεται από διεθνή πατέντα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διάγνωση του προδιαβήτη και του διαβήτη.

Δεύτερη νικήτρια ομάδα με χρηματικό έπαθλο €10.000 είναι η Agritrack. Πρόκειται για μια εταιρεία παραγωγής λογισμικού για τον αγροδιατροφικό τομέα, η οποία μέσα από μία πλατφόρμα που αξιοποιεί αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη, φέρνει επανάσταση στην ιχνηλασιμότητα, ποιότητα και ασφάλεια τροφίμων από το χωράφι μέχρι το ράφι.

Τρίτη νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η εταιρεία RETOUCH-HS, η οποία βραβεύτηκε με χρηματικό έπαθλο €6.000. Η ιδέα της RETOUCH-HS προήλθε από την προπτυχιακή εργασία ιδρυτικού μέλους της εταιρείας, που ανέπτυξε μία πρωτότυπη συσκευή μηχανικού εξωσκελετού, προκειμένου να ξεπεράσει το κενό στην αποκατάσταση της λεπτής κινητικότητας μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τέταρτη νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η εταιρεία e-cleaning, η οποία βραβεύτηκε με χρηματικό έπαθλο €4.000. Το e-cleaning είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα διανομής (delivery) υπηρεσιών καθαρισμού, που ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το κατάστημα/επιχείρηση που τον διευκολύνει καλύτερα για να πλύνει τα ρούχα, τα χαλιά ή το αυτοκίνητό και να καθαρίσει το σπίτι του.

Παράλληλα, απονεμήθηκαν και χρηματικά έπαθλα των €1.500 στις παρακάτω  έξι  ομάδες:

  • Tukana, fintech εταιρεία οργάνωσης και διαχείρισης λογαριασμών από όλες τις τράπεζες.
  • ProgHRC, καινοτόμα μέθοδος ταχείας εκμάθησης ανθρώπινων εργασιών από βιομηχανικά ρομπότ χωρίς χρήση τεχνητής νοημοσύνης και προγραμματισμού.
  • Blink, καινοτόμα εφαρμογή budgeting λευκής B2B2C ετικέτας για εξατομικευμένες συμβουλές διαχείρισης χρημάτων προς νέους χρήστες.
  • Upiria, πλατφόρμα τουριστικών δραστηριοτήτων με στόχο να μηδενίζει τις αποστάσεις μεταξύ επαγγελματιών και ταξιδιωτών.
  • «TBscan», νέα εφαρμογή ανίχνευσης της φυματίωσης μέσω ειδικού συστήματος λέιζερ/οπτικής/ανιχνευτή.
  • Μegaventory, σύγχρονη εφαρμογή για smartphone σχετικά με τη διαχείριση αποθέματος, εγγράφων (παραγγελίες, τιμολόγια, κ.λπ.) και πληρωμών με τη μέγιστη χρηστικότητα.

Το επόμενο ραντεβού με την καινοτομία δόθηκε ήδη, καθώς ο 14ος Διαγωνισμός Καινοτομίας & Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας ξεκίνησε ήδη από την Τετάρτη 12 Ιουλίου και η υποβολή των προτάσεων διαρκεί έως και  την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στις 15.00. Δείτε περισσότερα εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ