Smart Life

Wu-Tang Clan, όπως λέμε Hip-Hop

Ένα ανεπανάληπτο μουσικό βράδυ στο VIP μπαλκόνι του opaponline.gr

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Wu-Tang από το VIP μπαλκόνι του opaponline.gr

Release Athens Festival: Απολαύσαμε τους Wu-Tang από το VIP μπαλκόνι του opaponline.gr

Η απόλυτη hip-hop συναυλία. Έτσι θα χαρακτηρίζαμε τη μαγική εμφάνιση των Wu-Tang Clan στην Πλατεία Νερού στο πλαίσιο του Release Athens. Τα περίπου 6,5 εκατομμύρια άλμπουμ που έχουν πουλήσει στις ΗΠΑ και οι περίπου 40 εκατομμύρια δίσκοι που έχουν πουλήσει παγκοσμίως, μοιάζουν εντελώς δικαιολογημένοι αριθμοί. Ο χαρακτηρισμός τους ως «το σημαντικότερο χιπ-χοπ παγκοσμίως» μοιάζει να είναι ο καταλληλότερος μετά τα όσα ζήσαμε στην καθηλωτική συναυλία της Πέμπτης, παρότι από τη μπάντα έλειπαν – δυστυχώς – οι GZA, Method Mad και Ghostface Killah (χωρίς να γίνει γνωστός ο λόγος).

Αν κάτι θα μπορούσε να απογειώσει ένα – ούτως ή άλλως – συναρπαστικό βράδυ του Ιουλίου, αυτό θα ήταν να παρακολουθήσουμε τη συναυλία από μια θέση προνομιακή. Και αυτό ακριβώς κάναμε, αφού το opaponline.gr, που φέρνει νέο αέρα στη διασκέδαση, μας ανέβασε στο VIP μπαλκόνι του για να ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο των Wu-Tang Clan από…ψηλά.

Από το μπαλκόνι του opaponline.gr
Από το μπαλκόνι του opaponline.gr
Από το μπαλκόνι του opaponline.gr

Ένα ατελείωτο hip-hop πάρτι βγαλμένο από…ταινία

Ο ήχος τους, πάντα επαναστατικός και ξεσηκωτικός, έβαλε αμέσως το κοινό στο κατάλληλο κλίμα και από τις πρώτες τους νότες ξεκίνησε ένα ασταμάτητο hip-hop πάρτι.  Παραδομένοι στα αγαπημένα μας τραγούδια, που με τα χρόνια μετατράπηκαν σε ύμνους, άνετα νιώθαμε ότι πρωταγωνιστούσαμε σε κάποια ταινία πολεμικών τεχνών, από όπου έχουν επηρεαστεί έντονα οι μελωδίες τους καθώς και το όνομά τους.

Wu-Tang

Κάθε μέλος του γκρουπ αναλάμβανε τα φωνητικά σύμφωνα με τη συνεισφορά του στα τραγούδια, ενώ δεν παρέλειψαν να συμπεριλάβουν στο setlist και αγαπημένα κομμάτια από τη σόλο καριέρα τους αλλά και από αυτή του σπουδαίου ιδρυτικού μέλους τους, Ol’ Dirty Bastard, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 2004.

Η αλήθεια είναι πως τη συναυλία αυτή την περιμέναμε για πολλά χρόνια, όμως στο τέλος της αυτό που όλοι νιώθαμε ήταν πως τελικά άξιζε κάθε λεπτό αναμονής!

Wu-Tang

Ocean Wisdom και Έλληνες εκπρόσωποι της hip-hop σε τρελά κέφια

Εκτός, όμως, από τους – αν μη τι άλλο- σαρωτικούς Wu-Tang Clan, την προσοχή μας το βράδυ της Παρασκευής τράβηξε τόσο ο Ocean Wisdom που με το εκρηκτικό του μουσικό στυλ ανέβασε τη θερμοκρασία στα ύψη, όσο και οι Έλληνες εκπρόσωποι της hip-hop σκηνής.

Wu-Tang από το VIP μπαλκόνι του opaponline.gr

ΤΑΦ Λάθος, Εθισμός και Twinsanity απέδειξαν πως στην Ελλάδα όχι απλώς υπάρχει φανατικό κοινό αυτού του είδους μουσικής αλλά και πολύ, πολύ ταλέντο!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ