Smart Life

My glorious moments: Η ενέργεια που μας υπενθυμίζει να ζούμε την κάθε στιγμή

Πότε ήταν η τελευταία στιγμή που ένιωσες απόλυτα ελεύθερος;

Λήδα Πυλαρινού
Λήδα Πυλαρινού
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
My glorious moments: Η καμπάνια που μας υπενθυμίζει να ζούμε την κάθε στιγμή

 Η νέα ενέργεια my glorious moments με βίντεο που μας εμπνέουν να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια του χρόνου

Όχι, δεν το νιώθεις μόνο εσύ. Ο χρόνος μοιάζει σαν να τρέχει πιο γρήγορα καθώς μεγαλώνεις. Μια πρόσφατη έρευνα του Harvard το επιβεβαιώνει, σημειώνοντας ότι υπάρχει διαφορά στο πώς μετρά τον χρόνο ένα ρολόι και το πώς τον αντιλαμβανόμαστε. Στο πλαίσιο της παραπάνω έρευνας, ο καθηγητής Adrian Bejan παρουσίασε μια εξήγηση που συνδέεται με τη φυσική επεξεργασία των νευρικών σημάτων. Αφού διάβασα και ξαναδιάβασα την έρευνα, σκέφτηκα ότι ίσως το νόημα στη ζωή δεν είναι να μάθω πώς εξηγείται αυτό το πολύ κοινό συναίσθημα, αλλά να δω τι μπορώ να κάνω πρακτικά για να ζω στο τώρα και να απολαμβάνω την κάθε στιγμή.

Όσο έτρεχα να προλάβω τις υποχρεώσεις μου την προηγούμενη εβδομάδα, έψαχνα παράλληλα να βρω τι με κάνει να αισθάνομαι ότι ο χρόνος σταματά. Κατέληξα ότι αυτό το νιώθω όταν είμαι ελεύθερη να εκφράζω τη διαφορετικότητά μου. Μεταξύ άλλων, θυμήθηκα εκείνο το βράδυ που βγήκα με τις συμμαθήτριές μου από το σχολείο και τραγουδούσα με όλη μου την ψυχή το αγαπημένο μας τραγούδι. Έτσι, κατάλαβα ότι όποια και αν είναι η εξήγηση για το ότι ο χρόνος τρέχει, τέτοιες είναι στιγμές που οι κανόνες του παιχνιδιού αλλάζουν και η έννοια του χρόνου επαναπροσδιορίζεται. 

Πιο up-to-date από ποτέ έπεσα πάνω στην νέα ενέργεια «my glorious moments», η οποία αποκαλύπτει το νέο… «glorious» που φωτίζει όλες εκείνες τις στιγμές των ανθρώπων που καταφέρνουν να επαναπροσδιορίσουν την έννοια του χρόνου, της διασκέδασης, αλλά και της απόλαυσης, δημιουργώντας τα δικά τους μοναδικά glorious moments. Το νέο «glorious» είναι τόσο μοναδικό, όσο μοναδικός είναι και ο άνθρωπος που απολαμβάνει μια οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή του με τον δικό του μοναδικό και αντισυμβατικό τρόπο…εξυμνώντας το make it your way! Κάθε μικρή, ανατρεπτική, διαφορετική και αληθινή στιγμή αποτελεί ένα ακόμα glorious moment, έτσι όπως το ορίζει ο καθένας μας. Κάτι που αυτομάτως το καθιστά, όχι μόνο μοναδικό, αλλά και μεγαλειώδες. Η ιδέα της ενέργειας ταυτίζεται απόλυτα με το νέο τρόπο που αποφάσισαν να προσεγγίσω τη ζωή μου.

Στο πλαίσιο αυτής της ενέργειας, powered by glo δημιούργησε μερικά εμπνευσμένα βίντεο στα οποία αγαπημένα πρόσωπα της showbiz μιλούσαν για την δική τους glorious προσέγγιση.  Όλοι τους ζουν και δημιουργούν ανάμεσά μας, εκφράζοντας τον εαυτό τους όπως ακριβώς είναι. Έχουν χαράξει τη δική τους πορεία, χωρίς να ακολουθούν παλιούς κανόνες και ξεπερασμένες αντιλήψεις. Απολαμβάνουν κάθε στιγμή και δεν φοβούνται να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά glorious moments. Το glo μας συστήνει την πιο...glorious πλευρά τους. Βρισκόμουν στην αναμονή πριν ξεκινήσει ένα από τα meeting της ημέρας, όταν πάτησα το play στο βίντεο του Δημήτρη Μακαλιά για να πάρω μια ιδέα: «Για μένα glorious moments είναι όλες εκείνες οι στιγμές που δεν έκανα πίσω. Η επιμονή στο όνειρο.» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός.

My glorious moments του Δημήτρη Μακαλιά

Δεν είχα χρόνο να δω όλο το βίντεο εκείνη τη στιγμή, το βράδυ όμως που επέστρεψα είδα και αυτό και όλα τα υπόλοιπα βίντεο της «my glorious moments» ενέργεια. Πρώτα είδα την ιστορία του Δημήτρη Μακαλιά και το πείσμα του να περάσει εκείνο το κάστινγκ. «Δεν θα ξεχάσω κάποια στιγμή που είχα πάει σε ένα casting, μια ακρόαση για να πάρω ένα ρόλο. Δεν με είχανε καλέσει, αλλά η επιμονή μου να πάω για να με δούνε...'Ημουν τόσο σίγουρος ότι ο ρόλος αυτός ήταν κομμένος και ραμμένος πάνω μου που επέβαλα σχεδόν τον εαυτό μου να με δουν. Και τελικά; Με πήρανε!» διηγήθηκε ο ίδιος.

My glorious moments του Δημήτρη Μακαλιά

Το solo ταξίδι της Μαρίας Σολωμού και το όνειρό της να ανέβει στον Όλυμπο με έκαναν να οραματιστώ ποια θέλω να είναι τα δικά μου glorious moments. «glorious moment είναι να μπορείς να εκφράζεις τον εαυτό σου, ανά πάσα στιγμή, όπως ακριβώς είναι! 

My glorious moments της Μαρίας Σολωμού

Παράδειγμα: να ποζάρω στο red carpet, σε επίσημη πρεμιέρα και να φοράω τζιν! glorious moments είναι όλες οι στιγμές της ζωής μου που είμαι πραγματικά ο εαυτός μου!» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η αγαπημένη ηθοποιός.

My glorious moments της Μαρίας Σολωμού

Μπορώ να πω ότι ταυτίζομαι και με τον βίντεο του CJ Jeff που ταξιδεύει μέσα από τα βιβλία. Βιβλία που είτε με συγκινούν, είτε με κάνουν να γελάω με την καρδιά μου. Μέσα από όλα αυτά τα ερεθίσματα και με αφορμή την ενέργεια του my glorious moments, powered by glo, υποσχέθηκα στον εαυτό μου να αναζητώ συνέχεια ευκαιρίες για να ζω τις δικές μου glorious moments, με τον δικό μου τρόπο. Λέω μάλιστα να κάνω και εγώ την αρχή με περισσότερα βιβλία και περισσότερα ταξίδια.  

Στην πραγματικότητα, το επιχείρημα του καθηγητή Adrian Beja, του επιστήμονα του Harvard είναι διαισθητικό και βασίζεται σε απλές αρχές της φυσικής και της βιολογίας. Σε κάθε περίπτωση,  μόνο το γεγονός ότι προσπάθησε να εξηγήσει το πώς αισθανόμαστε τον χρόνο είναι συναρπαστικό. Ίσως να μην κατάφερε να με πείσει 100%, αλλά τελικά δε νομίζω πως χρειάζομαι μια έγκυρη επιστημονική μελέτη. Μου αρκεί να βρω πού βρίσκονται τα δικά μου glorious moments και να ζήσω αληθινές στιγμές in my way!

Δείτε και εσείς την «my glorious moments» ενέργεια και be inspired!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ