Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Σπίτι
© unsplash
Smart Life

myEnergy: Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι με σύμμαχο τη ΔΕΗ

Η ενέργεια είναι δύναμη όταν δεν τη σπαταλάμε
114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

myEnergy: Τα προνόμια και τα οφέλη που προσφέρει η καινοτόμα υπηρεσία της ΔΕΗ

Εξοικονόμηση. Μία λέξη που βρίσκεται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς της τελευταίας διετίας, που χωρίς την ύπαρξη αυτής δε μπορούμε να πετύχουμε την πολυπόθητη βιώσιμη ανάπτυξη.  Με τη συνεχώς αυξανόμενη ενεργειακή κρίση να πλήττει ανεπανόρθωτα τόσο το περιβάλλον όσο και οι οικονομίες μας, τίθενται ερωτήματα για το ποιο είναι το μέλλον μας. Ωστόσο, πώς να μιλήσουμε για ένα πράσινο και θετικό μέλλον, αν δεν διαμορφώσουμε ένα  βιώσιμο παρόν. Σύμμαχος στην προσπάθεια μείωσης της ενεργειακής σπατάλης είναι η ΔΕΗ με το νέο πρόγραμμα myEnergy που αφορά την εξοικονόμηση κάθε μορφή ενέργειας στο νοικοκυριό.

Η ΔΕΗ εισάγει έναν νέο κόσμο με συμβουλές, προϊόντα και λύσεις, για να μάθετε όλα όσα χρειάζεστε για τη βιωσιμότητα, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη διαχείριση της κατανάλωσης στο σπίτι. Ουσιαστικά εμπεριέχει πληροφορίες και συμβουλές για όλα όσα πρέπει να ξέρει κάποιος για την ενέργεια που χρησιμοποιείται στο σπίτι του και τρόπους ουσιαστικής μείωσης της. Τα επιμέρους προγράμματα του ΔΕΗ myEnergy είναι τα ακόλουθα:

Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Σπίτι
©unsplash

©unsplash

myEnergy SolarNet

Πρόκειται για ολοκληρωμένες λύσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων ΔΕΗ myEnergy SolarNet+ και ΔΕΗ myEnergy SolarNetSave για ενεργειακό συμψηφισμό, όπου ομάδα συμβουλευτικής και υποστήριξης θα αναλάβει τη διαχείριση όλης της διαδικασίας από την αρχή μέχρι το τέλος. Με την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού συστήματος η ενέργεια που παράγεται συμψηφίζεται με την κατανάλωση του σπιτιού σας, μειώνοντας σημαντικά το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Μέσω της ειδικά σχεδιασμένης εφαρμογής, μπορείτε να βρείτε τη λύση που ταιριάζει στις ανάγκες σας και να πάρετε, εύκολα και γρήγορα, εξατομικευμένη προσφορά. Επιλέξτε ανάμεσα στο myEnergy SolarNet+ και στο myEnergy SolarNetSave ανάλογα με τις ανάγκες του σπιτιού σας και τις δικές σας. Βασική διαφορά του τελευταίου προϊόντος είναι η προσθήκη μπαταρίας για χρήση της αποθηκευμένης ενέργειας κατά τις νυχτερινές ώρες ή όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο.

myEnergy SolarShare

Με τη λύση ΔΕΗ myEnergy SolarShare (Φωτοβολταϊκά στις Στέγες), το Φωτοβολταϊκό σας σύστημα παράγει ηλεκτρική ενέργεια η οποία εγχέεται απευθείας στο δίκτυο. Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια πωλείται στο Δίκτυο Ενέργειας με σταθερή τιμή 87€/ΜWh (ΦΕΚ B 6351/2021), ενώ η ενέργεια που καταναλώνει η οικία σας είναι η «απορροφώμενη» που λαμβάνεται από το Δίκτυο και για την οποία θα πληρώνετε κανονικά κάθε μήνα, όπως κάνετε μέχρι σήμερα.

Η καταμέτρηση της παραγόμενης ενέργειας από το Φωτοβολταϊκό Σύστημα που εγχέεται στο σύνολό της στο δίκτυο, πραγματοποιείται ταυτόχρονα με την καταμέτρηση της ενέργειας που καταναλώνεται, δηλαδή εφαρμόζεται ο ίδιος κύκλος καταμέτρησης με αυτόν της καταναλισκόμενης ενέργειας. Η πληρωμή όμως της παραγόμενης ενέργειας γίνεται στον εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος (και όχι στον λογαριασμό που εκδίδεται έναντι).

Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Σπίτι
©unsplash

©unsplash

myEnergy HeatPump

Η διατήρηση της θερμότητας στο σπίτι είναι άκρως σημαντική ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ολοκληρωμένες λύσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση της ενεργειακής δαπάνης προσφέρει η ΔΕΗ με μία νέα υπηρεσία, τη ΔΕΗ myEnergy HeatPump. Μέσω της υπηρεσίας αυτής παρέχεται δωρεάν συμβουλευτική για την απόκτηση αντλίας θερμότητας σε συνεργασία με δύο κορυφαία brands της αγοράς, τη DAIKIN και την LG Electronics.

Οι αντλίες θερμότητας είναι συσκευές θέρμανσης βασισμένες στην τεχνολογία που επιτρέπουν να μεταφέρουμε ενέργεια από έναν χώρο χαμηλής θερμοκρασίας σε έναν χώρο υψηλότερης θερμοκρασίας. Με τις αντλίες θερμότητας επιτυγχάνεται μείωση του κόστους με την κατανάλωση ελάχιστης ηλεκτρικής ενέργειας, δίνεται η δυνατότητα θέρμανσης, ψύξης και παραγωγής ζεστού νερού χωρίς να παράγονται επιβλαβείς ρύποι για το περιβάλλον (αρκεί να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός), και παράλληλα συνδυάζεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως φωτοβολταϊκά συστήματα και συστήματα αποθήκευσης.

Για όσους έχουν ήδη εγκαταστήσει αντλία θερμότητας, η ΔΕΗ προσφέρει το ΔΕΗ myHome HeatPump. Και τα δύο προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας είναι ήδη διαθέσιμα από τις 7 Απριλίου.

Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Σπίτι
©unsplash

©unsplash

e-SelfMetering

Είναι πολλές φορές που «πέσατε έξω» και δεν υπολογίσατε καλά τα έξοδα του μήνα; Με το e-SelfMetering έχετε τη δυνατότητα να καταχωρίσετε την πραγματική κατανάλωση του σπιτιού ή της επιχείρησής σας, σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αφού την έχετε καταμετρήσει και ελέγξει στον μετρητή σας. Με το σύγχρονο αυτό εργαλείο καταμέτρησης, έχετε τον έλεγχο του λογαριασμού σας και πληρώνετε ό,τι έχετε καταναλώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες ημερομηνίες καταχώρισης της ένδειξής σας, είτε μέσω myΔΕΗ είτε από τον έγχαρτο λογαριασμό σας, ενώ μπορείτε να επιλέξετε να ειδοποιηθείτε είτε με SMS είτε με e-mail. Αν είστε από τους τύπους που λαμβάνετε χιλιάδες email την ημέρα λόγω της εργασίας σας

myEnergy Upgade 

Η κακή και αλόγιστη χρήση των οικιακών συσκευών και οι μη πράσινες συσκευές είναι αυτά που κάνουν τη ζημιά. Ποιες είναι όμως οι συσκευές που θα συμβάλλουν σε ένα πράσινο πλανήτη και μια πιο γεμάτη τσέπη; Μάθετε το όφελος που θα έχετε από την αντικατάσταση των συσκευών σας με ενεργειακά πιο αποδοτικές μέσα από την εξειδικευμένη εφαρμογή ΔΕΗ myEnergy Upgade. Έτσι, μπορείτε να μάθετε εύκολα και γρήγορα τι εξοικονόμηση θα έχετε αντικαθιστώντας το παλιό σας ψυγείο, το κλιματιστικό, τον ψυγειοκαταψύκτη σας ή το στεγνωτήριό σας, πόσο θα μειωθούν οι εκπομπές CO2, αλλά και πόσο γρήγορα θα κάνετε απόσβεση της επένδυσής σας με βάση τη μείωση κατανάλωσης, το κόστος της νέας συσκευής και την επιδότηση που έχετε λάβει από το πρόγραμμα 'Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή' του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Επιπλέον, επωφεληθείτε από την προσφορά της ΔΕΗ, επιλέξτε ψυγείο ή στεγνωτήριο με αντλία θερμότητας από τις συνεργαζόμενες μάρκες που αναφέρονται στη κι θα σας παρέχουν επέκταση εγγύησης κατά 3 χρόνια, με συνολική εγγύηση 5 χρόνων.

Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Σπίτι
©unsplash

©unsplash

myEnergyCoach

Το ψηφιακό εργαλείο myEnergyCoach βοηθάει τους καταναλωτές να κατανοήσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα και να υιοθετήσουν συνήθειες εξοικονόμησης και βιωσιμότητας που θα ωφελήσουν τόσο στη μείωση της ενεργειακής δαπάνης, όσο και την προστασία του περιβάλλοντος ανακοίνωσε η ΔΕΗ. Συγκεκριμένα παρέχει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να:

- παρακολουθήσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο νοικοκυριό ή την επιχείρησή τους,

-να μάθουν πώς αυτή επιμερίζεται μεταξύ των ηλεκτρικών συσκευών τους,

- να λάβουν εξατομικευμένες συμβουλές και προτάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους,

- να ανακαλύψουν τα ενεργειακά και οικονομικά οφέλη από την αντικατάσταση των παλαιών συσκευών τους με σύγχρονες, υψηλής ενεργειακής απόδοσης κ.ά.

myEnergyTips

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι στο χέρι όλων μας και είναι κάτι που η ΔΕΗ μας υπενθυμίζει με τα myEnergyTips, τις απλές, εύκολες και χρήσιμες συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας. Υπάρχουν κάποια πράγματα για την ενέργεια του σπιτιού σας που μπορεί να μην τα γνωρίζετε και είναι λογικό. Ακολουθώντας τις συμβουλές μας, μπορείτε κι εσείς να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος των λογαριασμών σας και να περιορίσετε το ενεργειακό σας αποτύπωμα με απλές και εύκολες αλλαγές σε μικρές καθημερινές συνήθειες που όλοι έχουμε. Εξοικονομήστε χρήματα αλλάζοντας συνήθειες στον τρόπο θέρμανσής σας, μειώστε το ενεργειακό σας κόστος και προστατεύστε το περιβάλλον με λίγα και απλά βήματα.

Εξοικονόμηση Ενέργειας στο Σπίτι
©unsplash

©unsplash

Απ’ ότι φαίνεται η εξοικονόμηση ενέργειας δεν είναι και τόσο δύσκολο εγχείρημα αν στην προσπάθεια αυτή βάλουμε όλοι το λιθαράκι μας. Έτσι, μπορούμε να οραματιστούμε ένα μεγάλο μέλλον που θα οικοδομηθεί με μικρές αλλαγές στη συνήθειες όλων μας. Είμαστε ικανοί να γίνουμε πιο «πράσινοι» από ποτέ. Τώρα είναι η ώρα. Κάθε ημέρα είναι αφιερωμένη στον πλανήτη και κατ’ επέκταση στους εαυτούς μας, γιατί όταν ευημερεί η Γη, ευημερούμε όλοι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα