Φωτοβολταϊκά Συστήματα
© Pixabay
Smart Life

Φτιάξε την ενέργεια του σπιτιού σου μόνος σου

Οι ολοκληρωμένες λύσεις Φωτοβολταϊκών Συστημάτων της ΔΕΗ σας δίνουν τη δυνατότητα να παράγεται τη δική σας ενέργεια
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτοβολταϊκά Συστήματα ΔΕΗ: Πώς λειτουργεί ένα Φωτοβολταϊκό Σύστημα αν επιλέξω το πρόγραμμα ΔΕΗ myEnergy SolarShare;

Η προώθηση της ιδέας για την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και γενικότερα η στροφή στην πράσινη μετάβαση και στην προστασία του περιβάλλοντος, φέρνει στο προσκήνιο την αναζήτηση έξυπνων λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι. Τόσο στην Ευρώπη όσο και στην χώρα μας, προωθούνται τα φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες για παραγωγή ρεύματος από ηλιακή ενέργεια.

Παρόλα αυτά, η εγκατάσταση και λειτουργία των φωτοβολταϊκών συστημάτων μπορεί να είναι πολύπλοκη και να απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες. Και εδώ έρχεται το πρόγραμμα της ΔΕΗ myEnergy SolarNet για να σου λύσει τα χέρια, μιας και η εξειδικευμένη ομάδα συμβουλευτικής και υποστήριξης θα είναι δίπλα σου σε όλα τα στάδια της διαδικασίας από την αρχή μέχρι το τέλος.

Αυτό λοιπόν που θα κερδίσεις με την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού στο σπίτι σου είναι πως η ενέργεια που παράγεται θα συμψηφίζεται με την κατανάλωση και θα πετύχεις σημαντική μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ανάλογα με τις ανάγκες σου θα βρεις μια ειδικά σχεδιασμένη προσφορά για εσένα.

Τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα από τη ΔΕΗ προσφέρουν μια ολοκληρωμένη και προσωποποιημένη λύση και περιλαμβάνουν επιγραμματικά τα φωτοβολταϊκά πλαίσια κορυφαίας ποιότητας κατασκευής και τον αναγκαίο εξοπλισμό για την τοποθέτηση τους. Ακόμη, τον μετατροπέα ισχύος του ρεύματος που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά πλαίσια σε εναλλασσόμενο ρεύμα και τροφοδοτεί την οικία, το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας ή την μπαταρία.

Μάλιστα, κάθε προτεινόμενο φωτοβολταϊκό σύστημα μελετάται και σχεδιάζεται από εξειδικευμένους μηχανικούς, με βάση τα δεδομένα που εισάγονται στην ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή της ΔΕΗ, ενώ συνεργεία με απόλυτη εξειδίκευση στην εγκατάσταση μεταβούν στο σπίτι σου και θα εγκαταστήσουν το σύστημα με ταχύτητα και ακρίβεια.

Και όταν λοιπόν εγκαταστήσεις το Φωτοβολταϊκό Σύστημα, θα αποκτήσεις εγγύηση καλής λειτουργίας, όπου θα έχει ισχύ έναν χρόνο δωρεάν αποκατάστασης τυχόν προβλημάτων του συστήματος τα οποία μπορεί να οφείλονται σε αστοχία υλικών ή εγκατάστασης. Μάλιστα, η εγγύηση περιλαμβάνει πρόσβαση σε εξειδικευμένο κέντρο υποστήριξης για αναφορά συμβάντων, απομακρυσμένη παρακολούθηση ορθής λειτουργίας από εξειδικευμένους τεχνικούς, οι οποίοι ενημερώνουν για τυχόν συμβάντα μη καλής λειτουργίας.

Πώς λειτουργεί ένα Φωτοβολταϊκό Σύστημα αν επιλέξω το πρόγραμμα ΔΕΗ myEnergy SolarShare;
Πώς λειτουργεί ένα Φωτοβολταϊκό Σύστημα αν επιλέξω το πρόγραμμα ΔΕΗ myEnergy SolarShare

Υπάρχουν μάλιστα δύο λύσεις ανάμεσα στις οποίες μπορείς να επιλέξεις, η ΔΕΗ my Energy SolarNet+ και η ΔΕΗ my Energy SolarNetSave, με τη δεύτερη να διαφέρει στην προσθήκη μπαταρίας για χρήση της αποθηκευμένης ενέργειας κατά τις νυχτερινές ώρες ή όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Με την ολοκληρωμένη λύση ΔΕΗ myEnergy SolarNet+, το Φωτοβολταϊκό σας Σύστημα παράγει ηλεκτρική ενέργεια η οποία είτε καταναλώνεται απευθείας στο σπίτι σας (αυτοκατανάλωση) είτε εγχέεται στο δίκτυο. Η ηλεκτρική ενέργεια που λαμβάνεται από το δίκτυο όταν το Φωτοβολταϊκό Σύστημα δεν παράγει (νυχτερινές ώρες, συννεφιά), είναι η "απορροφώμενη" ενέργεια.

Το myEnergy SolarShare είναι μία ολοκληρωμένη λύση Φωτοβολταϊκού Συστήματος για Οικονομικό ΣυμψηφισμόΑυτό σημαίνει πως με την εγκατάσταση του Φωτοβολταϊκού Συστήματος, η ενέργεια που παράγεται πωλείται στο δίκτυο και το οικονομικό όφελος που προκύπτει θα λαμβάνεται πίσω σε εσάς μέσω του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας.

Πώς λειτουργεί ένα Φωτοβολταϊκό Σύστημα αν επιλέξω το πρόγραμμα ΔΕΗ myEnergy SolarShare;
Πώς λειτουργεί ένα Φωτοβολταϊκό Σύστημα αν επιλέξω το πρόγραμμα ΔΕΗ myEnergy SolarShare

Πώς λειτουργεί ένα Φωτοβολταϊκό Σύστημα αν επιλέξω το πρόγραμμα ΔΕΗ myEnergy SolarShare

Συνοπτικά, μέσω αυτών των δύο προγραμμάτων που προσφέρει η ΔΕΗ μπορείς εύκολα και γρήγορα να εγκαταστήσεις στο σπίτι σου τα φωτοβολταϊκά συστήματα που θα σου παρέχουν μια εξαιρετικά αποδοτική μορφή ενέργειας, με πολλαπλά οφέλη για εσένα τον ίδιο αλλά και για το περιβάλλον. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

Δειτε περισσοτερα