Smart Life

Ζωτική, δημιουργική, βιώσιμη: Η ενέργεια ως μια γυναικεία υπόθεση

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για 7 υπέροχες γυναίκες, σε 3 μοναδικά podcasts από τον Όμιλο Motor Oil και τις θυγατρικές εταιρείες του

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Μάγδα Κοντογιάννη και Νάσια Γκουβέρου από το 2ο podcast «Lead the way» της Motor Oil.
Οι Μάγδα Κοντογιάννη και Νάσια Γκουβέρου από το 2ο podcast «Lead the way» της Motor Oil.

Όμιλος Motor Oil: Η μίνι σειρά podcast «Lead the Way» δίνει την ευκαιρία σε 7 γυναίκες να αφηγηθούν την ιστορία τους μέσω του pod.gr 

Την 8η του Μάρτη γιορτάζουμε. Γιορτάζουμε τις γυναίκες που μας εμπνέουν. Είτε είμαστε ανάμεσα στις εορτάζουσες είτε ανήκουμε στο αντίθετο φύλο, ένα είναι σίγουρο. Έχουμε πολλά να μάθουμε και πολλή έμπνευση να πάρουμε από τη μίνι σειρά podcast «Lead the Way» του Ομίλου Motor Oil.

O πλέον ισχυρός ενεργειακός όμιλος τιμά και φέτος την Ημέρα της Γυναίκας δίνοντας την ευκαιρία σε επτά υπέροχα δυναμικές γυναίκες να πουν τη δική τους ιστορία και να στείλουν το δικό τους μήνυμα παντού. Πώς; Μέσα από τρία podcasts που έχουν ήδη ανεβεί στην πλατφόρμα του pod.gr. Γυναίκες που οδηγούν τις εξελίξεις, γυναίκες δυνατές, δυναμικές, γυναίκες με επιτεύγματα, γυναίκες που εξελίσσονται. Κοινός σκοπός, και για τις επτά, είναι να μοιραστούν την ξεχωριστή και ταυτόχρονα απαιτητική επαγγελματική τους καθημερινότητα στον κλάδο της Ενέργειας, και σε κάθε τους λειτούργημα, αναδεικνύοντας ιστορίες θάρρους, θέλησης και υπέρβασης εμποδίων προς την κατάκτηση κάθε στόχου. Κι ο στόχος; Να μοιραστούν με όλους μας, την ξεχωριστή και ταυτόχρονα απαιτητική επαγγελματική τους καθημερινότητα καθώς και να εξιστορήσουν τις δικές τους ιστορίες θάρρους, θέλησης και υπέρβασης εμποδίων προς την κατάκτηση του ονείρου τους.

Πώς μπορεί να νιώθει μια γυναίκα που εργάζεται στον κλάδο της ενέργειας; Τι την κάνει να ξεκινά την ημέρα της με όρεξη και να κυνηγά τους στόχους της; Πώς είναι να θεωρείσαι «γυναίκα πρότυπο» στον τομέα σου; Και πώς είναι να εργάζεσαι σε έναν «ανδροκρατούμενο» τομέα; Τι κοινά και τι διαφορές έχουν μεταξύ τους; Ποιες δυσκολίες συνάντησαν και πώς τις διαχειρίστηκαν; Από πού αντλούν τη δύναμή τους και πώς βρίσκουν τις ισορροπίες τους σε τόσο ξεχωριστούς τομείς και κατά βάση ανδροκρατούμενους; Οι απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω και σε ακόμα περισσότερα δίνονται με τον πιο απολαυστικό τρόπο μέσα από τα podcasts που ήδη βρίσκονται στο pod.gr με στόχο να μοιραστούμε όλοι και όλες, ένα κομμάτι των ιστοριών τους και να αντλήσουμε δύναμη και έμπνευση για ένα καλύτερο αύριο.

Οι Χριστίνα Γύλου, Ελένη Παπαντωνοπούλου και Γιώτα Τσιριγώτη από το 1ο podcast «Lead the way» της Motor Oil.
Οι Χριστίνα Γύλου, Ελένη Παπαντωνοπούλου και Γιώτα Τσιριγώτη από το 1ο podcast «Lead the way» της Motor Oil.

Έτσι στο 1o επεισόδιο ακούμε τις Χριστίνα Γύλου, Ελένη Παπαντωνοπούλου και Γιώτα Τσιριγώτη, γυναίκες που ανήκουν στην οικογένεια του Ομίλου Motor Oil, και εργάζονται στις θυγατρικές εταιρείες του, να μιλούν ανοιχτά για τις εμπειρίες τους ως γυναίκες σε έναν από τους πλέον ανδροκρατούμενους επαγγελματικούς χώρους. Στο 2o επεισόδιο τον λόγο έχουν η νέα κτηνοτρόφος, Μάγδα Κοντογιάννη και η πρώτη μοτοσυκλετίστρια - διασώστρια του ΕΚΑΒ στην Ευρώπη, Νάσια Γκουβέρου οι οποίες μας εμπνέουν με το θάρρος τους, την τόλμη τους και το πάθος τους για ζωή και αποδεικνύουν πως η ενέργεια είναι… και γυναικεία υπόθεση! Στο 3ο επεισόδιο η αθλήτρια ξιφασκίας Κέλλυ Λουφάκη αλλά και η Παιδίατρος στους Γιατρούς του Κόσμου Χαρά Τζιουβάρα μάς μαγεύουν με τις διηγήσεις τους, αποδεικνύουν τη φήμη τους ως «γυναίκες-πρότυπα» και αποκαλύπτουν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στον δρόμο τους προς το όνειρο, δύο γυναίκες που τολμούν εκεί που άλλοι δειλιάζουν.

Οι Μάγδα Κοντογιάννη και Νάσια Γκουβέρου από το 2ο podcast «Lead the way» της Motor Oil.
Οι Μάγδα Κοντογιάννη και Νάσια Γκουβέρου από το 2ο podcast «Lead the way» της Motor Oil.

Έχοντας περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας στο ενεργητικό του ο Όμιλος Motor Oil γίνεται ξανά πρότυπο εργοδότη υιοθετώντας πρακτικές, πρωτοβουλίες και δράσεις που διασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες εξέλιξης, ισότιμη επιβράβευση ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνουν κάθε γυναίκα, βοηθώντας την να ισορροπήσει με επιτυχία μεταξύ των πολλαπλών της ρόλων, στην εργασία, την οικογένεια και την κοινωνία. Έχοντας ωστόσο διαμορφώσει ένα ισότιμο και συμπεριληπτικό περιβάλλον εργασίας για όλους, δεν επαναπαύεται στο να ενδυναμώνει τις γυναίκες μονάχα σε εταιρικό επίπεδο αλλά φιλοδοξεί να ενθαρρύνει κάθε γυναίκα, ώστε να αναδείξει τα ταλέντα της και να κατακτήσει κάθε της στόχο.

Οι Κέλλυ Λουφάκη και Χαρά Τζιουβάρα από το 3ο podcast «Lead the way» της Motor Oil.
Οι Κέλλυ Λουφάκη και Χαρά Τζιουβάρα από το 3ο podcast «Lead the way» της Motor Oil.

Μέσα από τη σειρά podcast με κεντρικό μήνυμα «Lead the Way» ο Όμιλος Motor Oil δημιουργεί έργο πρόσθετης αξίας για όλους μας και αποδεικνύει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τη δέσμευσή του για ένα μέλλον που η ισοτιμία και η συμπερίληψη θα βρίσκονται στη βάση μιας νέας εργασιακής αλλά και κοινωνικής πραγματικότητας.

Ανακαλύψτε τη σειρά podcast «Lead the Way» στο pod.gr και μάθετε ακόμα περισσότερα για τον Όμιλο Motor Oil και τις δράσεις του, εδώ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ