bluegr Hotels & Resorts
Smart Life

bluegr Hotels & Resorts και ΕΚΕ: Ανώτατη διάκριση με «ETHOS Platinum»

Τα ξενοδοχεία της bluegr Hotels & Resorts έλαβαν πιστοποίηση για το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζουν
114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

bluegr Hotels & Resorts: H EUROCERT και το CSR Hellas απένειμε το «ETHOS Platinum» στα Ξενοδοχεία Minos Beach art hotel, Minos Palace hotel & suites και Candia Park village

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) στην Ελλάδα είναι μια έννοια που εισήχθη για πρώτη φορά το 2001 και αναφέρεται στις ενέργειες των επιχειρήσεων που αποσκοπούν στη συμβολή αντιμετώπισης τόσο περιβαλλοντικών όσο και κοινωνικών ζητημάτων. Παράλληλα, ολοένα και περισσότερες εταιρείες από όλους τους κλάδους της οικονομίας παγκοσμίως υιοθετούν ουσιαστικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, άμεσα συνδεδεμένες με τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ που πρέπει να επιτευχθούν έως το 2030. Έτσι και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες εταιρίες και φορείς συμμετέχουν σε αυτή την παγκόσμια πρωτοβουλία για την θετική έκβαση της υλοποίησης των στόχων αναδεικνύοντας σταδιακά “καλές πρακτικές”. Η bluegr ως μια από αυτές, έχοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πρωτοβουλιών για ηθικές, υπεύθυνες και βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές συμπεριλαμβανόμενων βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων και διαδικασιών μέτρησης αναφοράς των αποτελεσμάτων αλλά και καθοδηγούμενη πάντοτε από θεμελιώδεις αξίες, όπως αυθεντικότητα, σεμνότητα και πάθος, έλαβε την ανώτατη διάκριση «ETHOS Platinum» για το Σύστημα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζει. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της τελετής κοπής Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR Hellas), απονεμήθηκε στα Ξενοδοχεία Minos Beach art hotel, Minos Palace hotel & suites, και Candia Park village του Ομίλου bluegr Hotels & Resorts η ανώτατη διάκριση «ETHOS Platinum» για το Σύστημα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εφαρμόζει.

Βluegr Hotels & Resorts

Η EUROCERT (ένας 100% Ελληνικός Οργανισμός Πιστοποίησης και ανεξάρτητος φορέας Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων, με πολυεθνικό χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως) σε συνεργασία με το CSR Hellas έχουν δημιουργήσει το Πρότυπο «ETHOS» που αναφέρεται σε αρχές και στοιχεία ως μέρος ενός βέλτιστου συστήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τις επιχειρήσεις. H κα Τζίνα Μαμιδάκη, επικεφαλής, εμπνεύστρια του Οράματος, και Διευθύνουσα Σύμβουλος έχοντας όνειρο να δημιουργήσει ένα βιώσιμο μέλλον εμπνέοντας τις επόμενες γενιές και φροντίζοντας για την τοπική κοινωνία, υιοθέτησε στην bluegr Hotels & Resorts το πρότυπο, το οποίο εφαρμόστηκε αναλυτικότερα στα Ξενοδοχεία Minos Beach art hotel, Minos Palace hotel & suites και Candia Park village και στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Μετά από μια σειρά ενδελεχών και επιτυχημένων αξιολογήσεων, απονεμήθηκε από τη EUROCERT και το CSR Hellas η ύψιστη διάκριση με το Σήμα «ETHOS Platinum» και στα τρία ξενοδοχεία για την στρατηγική που βασίζεται σε 4 πυλώνες: βιώσιμο μέλλον, αλληλεγγύη & εθελοντισμός, πολιτιστική κληρονομιά και περιβαλλοντική συνείδηση.

Με την Πιστοποίηση αυτή, η bluegr Hotels & Resorts αποδεικνύει την διαρκή προσήλωσή της στις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, έχοντας εντάξει πολύ ψηλά στη φιλοσοφία της τη δέσμευση για υπεύθυνη λειτουργία με σεβασμό προς την κοινωνία (δημιουργεί αξιοπιστία για τη δέσμευση της Διοίκησης στην τήρηση των αρχών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης), το περιβάλλον (κατέχει τη πιστοποίηση “We do local” δίνοντας προτεραιότητα στα τοπικά κρητικά προϊόντα και προσφέροντας στους επισκέπτες ένα garden-to-table concept, ενώ παρακολουθεί με προσοχή την διαδικασία της ανακύκλωσης στα ξενοδοχεία τους, απαριθμώντας και μετρώντας όλα τα ανακυκλωμένα υλικά επιμελώς) και την αειφόρο ανάπτυξη ως παρακαταθήκη για τις μελλοντικές γενιές. Οι πρακτικές της αειφόρου λειτουργίας της, φανερώνονται μέσα από την ενσωμάτωση στρατηγικών κυκλικής οικονομίας και υπεύθυνης διαχείρισης αποβλήτων στο λειτουργικό της. Η εταιρεία για παράδειγμα έχει καταργήσει τα πλαστικά προϊόντα κατά 80% στις εγκαταστάσεις της ενώ χρησιμοποιεί αποκλειστικά βιοδιασπώμενα προϊόντα υγιεινής.

Η πιστοποίηση «ETHOS» αποτελεί επιστέγασμα μιας μεγάλης ομαδικής προσπάθειας αλλά και ταύτισης με την κουλτούρα και τις αξίες της bluegr Hotels & Resorts. Οι αξίες και το ήθος που πρεσβεύει ο Όμιλος ξεκινούν από την κα Μαμιδάκη, η οποία στηρίζει ολόψυχα τη δυναμική της ομάδα της, εμπνέοντας όλους, και ιδιαίτερα τη νέα γενιά, να στοχεύουν ψηλά και να οδεύουν προς την Αριστεία με ήθος, πάθος και δικαιοσύνη. Παράλληλα με την ανάδειξη του κοινωνικού τους προφίλ, ο Όμιλος λειτουργεί με ακεραιότητα και σεβασμό προς όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Συμβάλλει ακόμη, στη βελτίωση εσωτερικής και εξωτερικής επικοινωνίας σε ζητήματα εταιρικής υπευθυνότητας, ενισχύει την εμπλοκή των εργαζομένων μιας και φροντίζει για την εκπαίδευση τους, την ανάπτυξή και την παροχή ενός ευχάριστου, ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, αλλά και για την έμπρακτη αναγνώριση και επιβράβευση των προσπαθειών τους. Ταυτόχρονα όμως, τους εμπνέει να συμμετάσχουν σε αυθεντικές εμπειρίες και στην υποστήριξη εθελοντικών δράσεων κοινωνικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος σε εξαιρετικές τοποθεσίες. Μάλιστα, με την πεποίθηση πώς φιλοξενία και πολιτισμός οφείλουν να είναι έννοιες αλληλένδετες, στηρίζει έμπρακτα και ενεργοποιεί μέσω του Ιδρύματος Γ&Α Μαμιδάκη πρωτοβουλίες για τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και έρευνα. 

Βluegr Hotels & Resorts

Η αξιοπιστία που δημιουργεί, οι εξαιρετικές υπηρεσίες φιλοξενίας σε συνδυασμό με τις αξίες που διαπερνούν κάθε δράση του Ομίλου, μεταξύ άλλων ήθος, σωφροσύνη, μεγαλοψυχία και μετριοφροσύνη, αναγάγουν όλα τα μέλη της οικογένειας της bluegr Hotels & Resorts σε πρεσβευτές της Ηθικής και της Αριστείας για πάνω από 50 χρόνια. Οι καθημερινές πράξεις τους κάνουν την Εταιρική Υπευθυνότητα αναπόσπαστο κομμάτι της αποστολής της εταιρείας, με τις πιστοποιήσεις όπως το «ETHOS Platinum» να αποτελούν σημαντική επιβράβευση και εφαλτήριο για την επίτευξη μελλοντικών στόχων με πάθος για καινοτομία, συνεχή εξέλιξη και εξωστρέφεια. Δρώντας προς αυτή την κατεύθυνση η bluegr Hotels & Resorts συμβάλει όχι μόνο στην οικονομική, κοινωνική και αειφόρο ανάπτυξη αλλά και στην ίδια την προβολή της Ελλάδας στην παγκόσμια επενδυτική αγορά.

Δειτε περισσοτερα

Συνέντευξη: Η Λάρα Ταμπακοπούλου, κόρη της Joanna Harcourt-Smith, μιλάει για την κληρονομιά της μητέρας της, τις ψυχεδελικές θεραπείας και τη ζωή της.
Λάρα Ταμπακοπούλου: Από τη ροκ εν ρολ ζωή με τη μητέρα της, στις ψυχεδελικές θεραπείες

Μια μεγάλη συζήτηση με αφορμή το βιβλίο «Το LSD, ο Τίμοθι Λήρι και η Θιβετιανή Βίβλος των Νεκρών - Μια ψυχεδελική ιστορία αγάπης» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ATHENS VOICE BOOKS