Smart Life

Η Global Aviation γιορτάζει τα 25 της χρόνια με σύνθημα "Come fly with me"

Το success story που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει ανάμεσα στις σχολές πιλότων

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Global Aviation

Η Global Aviation, η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που αδειοδοτήθηκε να παρέχει επαγγελματική εκπαίδευση πιλότων στην Ελλάδα γιορτάζει τα 25 χρόνια από την ίδρυση της.

«Καλωσήρθατε στην πτήση με αριθμό A3027. Σας μιλάει ο κυβερνήτης Α.Π του αεροσκάφους από το πιλοτήριο. Το ταξίδι μας θα διαρκέσει περίπου 3 ώρες, ο καιρός θα είναι καλός ενώ προβλέπονται ήπιες αναταράξεις. Σε λίγα λεπτά θα είμαστε έτοιμοι να απογειωθούμε. Ευχαριστούμε που θα πετάξετε μαζί μας!» αυτές είναι μερικές από τις φράσεις που θα ακούσεις τον κυβερνήτη ή την κυβερνήτρια να ανακοινώνει στην πτήση για τον αγαπημένο σου εξωτικό προορισμό. Κάποιοι ταξιδεύουν γιατί θέλουν να δουν νέα μέρη, άλλοι γιατί θέλουν να ξεφύγουν από την ανιαρή καθημερινότητα τους, μερικοί γιατί έχουν ανάγκη από ξεκούραση ή περιπέτεια, το θέμα πάντοτε ωστόσο είναι να ταξιδεύει κανείς με ασφάλεια και ανθρώπους που τον κάνουν να νιώθει για μερικές ώρες άνετα σαν το σπίτι του. Ανθρώπους που χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί του και τον κάνουν να αισθάνεται πώς στο ταξίδι δεν μετράει απλώς ο προορισμός αλλά η απολαυστική διαδρομή. Η Global Aviation, η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που αδειοδοτήθηκε να παρέχει επαγγελματική εκπαίδευση πιλότων στην Ελλάδα το 2000 -μία δεκαετία σχεδόν πριν την ακολουθήσουν οι υπόλοιποι ανταγωνιστές της-, συνεχίζει να εκπαιδεύει τέτοιους ανθρώπους με επιτυχία και γιόρτασε τα 25 χρόνια από την ίδρυση της με ένα φαντασμαγορικό πάρτυ.

Global Aviation

Ένα success story γεμάτο πρωτιές και απογειώσεις

Όποιο ταξίδι και αν έχεις κάνει στο παρελθόν από το 1997 το σίγουρο είναι ότι πιλότος του αεροσκάφους σου θα υπήρξε κάποια στιγμή ένας κατάλληλα εκπαιδευμένος άνθρωπος της Global Aviation. Η σχολή πιλότων που έχει ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια, γιόρτασε με ένα ανατρεπτικό party και εκλεκτούς καλεσμένους -ανάμεσα τους και ο τραγουδιστής Χρήστος Μάστορας- τις  αναρίθμητες πρωτιές των 25 ετών. Συγκεκριμένα, σε μια βραδιά γεμάτη φώτα, χρυσά μπαλόνια, νέες γεύσεις, δροσερά κοκτέιλς, έγινε λόγος για την Global Aviation, τον πρώτο ολοκληρωμένο Fixed Base Operator (FBO) της χώρας το 1997, την πρώτη επαγγελματική σχολή που αδειοδοτήθηκε κατά τα Ευρωπαϊκά πρότυπα JAR-FCL το 2005, τον πρώτο εκπαιδευτικό οργανισμό που εγκατέστησε πιστοποιημένο τεστ εξετάσεων επάρκειας αεροπορικών αγγλικών το 2008, αλλά κυρίως την πρώτη εταιρία που απέκτησε πιστοποιημένο εξομοιωτή πτήσεως νέας γενιάς το 2009. Στα πιο πρόσφατα επιτεύγματα της, ήταν η πρώτη που εισήγαγε την εκπαίδευση Airline Pilot Standards Multi Crew Cooperation με τελευταίας γενιάς εξομοιωτή πτήσεως A320 το 2017 δείχνοντας έτσι το δρόμο για τις επόμενες. Μια τέτοια εταιρία έγινε το 2018 βασικός συνεργάτης της Aegean Airlines, του μεγαλύτερου αερομεταφορέα της χώρας μας, για το πρόγραμμα υποτροφιών πιλότων του 2018-2020, μία συνεργασία που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ανανεώθηκε για την τριετία 2023-2025, ενώ τo 2019 έγινε partnerschool της Ολλανδικής EPST και βασικός συνεργάτης για την abinitio εκπαίδευση των μαθητών της, συνεργασία που συνεχίζεται έως σήμερα. Και η εξέλιξη της δεν σταματά εκεί, ακόμη και το 2020 εν μέσω πανδημίας έγινε η πρώτη εταιρεία του χώρου και μοναδική έως σήμερα, που κατέχει 100% ιδιόκτητο αεροδρόμιο, αποκλειστικά για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των νέων ανθρώπων που έχουν όνειρα και στόχους. Δεν είναι αυτοί λόγοι να γιορτάσει κανείς; 

Extra info: Μέσα σε αυτά τα 25 χρόνια, η Global Aviation έγινε δεκτή σε διεθνή club, όπως το Wings Alliance, το International Association of Aviation Personnel Schools και το ιδιαίτερα επιλεκτικό Airline Pilot Club ενώ βραβεύτηκε για 2 συνεχείς χρονιές, το 2020 και το 2021, ως European Pilot Training Academy of the Year στα Innovation & Excellence Awards.

Global Aviation

Come fly with me

Για την εταιρία δεν ήταν απλώς μια γιορτή αλλά μια μεγάλη ανάμνηση των σπουδαίων στιγμών της, μια τίμηση του παρελθόντος αλλά κυρίως ένας οραματισμός του μέλλοντος της. Ενός οράματος που βασίζεται στους τρεις πυλώνες της ασφάλειας, της ποιότητας, της ειλικρίνειας, ενώ προστίθεται και ένας τέταρτος η βιωσιμότητα, προσαρμοσμένη πάντοτε στην νέα πραγματικότητα. Για τον αεροπορικό εκπαιδευτικό οργανισμό η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη. Στην Global Aviation πιστεύουν πώς για να επιτευχθεί ο μέγιστος βαθμός πτητικής ασφάλειας, όλος ο οργανισμός είναι απαραίτητο να διακατέχεται από μία πραγματική κουλτούρα ασφάλειας που να αγγίζει κάθε λειτουργία, κάθε εμπλεκόμενο χωρίς εξαιρέσεις. Την ίδια στιγμή μάλιστα που το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τους, ελέγχει, αξιολογεί και βελτιώνει κάθε διαδικασία, έτσι ώστε να αναγνωρίζει και να προλαμβάνει πιθανούς κινδύνους.

Global Aviation

Μέσα από αυτό τη διαφορετική fiesta, αναδείχθηκε ότι η βελτιστοποίηση της ποιότητας σε κάθε εκπαιδευτικό οργανισμό δεν μπορεί παρά να είναι αυτοσκοπός, και γι αυτό το κάνουν πράξη! Βελτιώνουν συνεχώς την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχουν σε όλους τους μαθητές τους, αξιολογώντας κάθε διαδικασία, κάθε εργαζόμενο, κάθε συνεργάτη, κάθε εργαλείο που εμπλέκεται στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το σύστημα ποιοτικού ελέγχου τους άλλωστε είναι πάντα εκεί και εξελίσσει κάθε πτυχή του οργανισμού, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η συνεχής βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου.

Global Aviation
Global Aviation

Οι προορισμοί των ατόμων που επιλέγουν να τους εμπιστευτούν και ταξιδεύουν μαζί τους, για τους νέους πιλότους της Global Aviation που προσπαθούν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα είναι μόνο η αρχή ενός μαγικού ταξιδιού. Eνός μαγικού ταξιδιού που διακατέχεται από ειλικρίνεια. Η ειλικρίνεια άλλωστε για την εταιρία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις μεταξύ διοίκησης, εργαζόμενων, συνεργατών και μαθητών χτίζοντας έτσι ταυτόχρονα και μια αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης. Όσον αφορά το γνωστικό μέρος της εκπαίδευσης των μαθητών, η Global Aviation διδάσκει τις απαραίτητες δεξιότητες ενώ στόχος της είναι να εμφυσήσει στα νέα παιδιά και τις αξίες που οφείλει να ασπάζεται ένας επαγγελματίας αεροπόρος. «Η ειλικρίνεια σε κάθε βήμα του μαθητή είναι η ελάχιστη προϋπόθεση για να επιτύχουμε αυτήν τη σχέση για όσο διαρκεί αυτό το ταξίδι. Έχοντας τετραπλασιάσει το εκπαιδευτικό μας έργο μέσα στην τελευταία πενταετία, η βιώσιμη ανάπτυξη έρχεται πλέον να αντικαταστήσει την μεγέθυνση ως αυτοσκοπό. Η αλήθεια είναι πως η έννοια της βιωσιμότητας καθοδηγούσε πάντοτε τις σημαντικές μας αποφάσεις. Ανέκαθεν, διαλέγαμε να βαδίζουμε με μετρημένα, σταθερά βήματα έναντι αλμάτων στο κενό. Βλέποντας όμως τις αλλαγές στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, η βιωσιμότητα αποκτάει θεμελιώδη σημασία όχι μόνο για την ίδια την Global Aviation αλλά και για το περιβάλλον γύρω μας», ανέφεραν σημαντικά στελέχη της Global Aviation.

Global Aviation
Global Aviation
Global Aviation

Εισιτήριο για το μέλλον

«Το όραμά μας για την επόμενη 25ετία, είναι να συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε να μεγαλώνουμε να κυριαρχούμε στο χώρο της αεροπορικής εκπαίδευσης. Οι αρχές μας, μας επιβάλλουν να το επιτύχουμε αυτό βασιζόμενοι στα πιστεύω μας. Ανέκαθεν αξιολογούσαμε τις επιλογές μας με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, λαμβάνοντας υπόψη πολλούς και φαινομενικά ασύνδετους παράγοντες. Έτσι συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε και να βελτιωνόμαστε μέσα σε πρωτοφανείς κρίσεις την τελευταία δεκαπενταετία. Δεν οραματιζόμαστε να γίνουμε μία υπεραγορά εκπαίδευσης υποψηφίων χειριστών. Στοχεύουμε να αφήσουμε το στίγμα μας στην αεροπορική αγορά, ως μία από τις κορυφαίες ακαδημίες εκπαίδευσης αεροπόρων στην Ευρώπη» κατέληξε η πρωτοπόρα εταιρία για το μέλλον της.

Global Aviation
Global Aviation
Global Aviation

Η Global Aviation είναι κάτι πολύ περισσότερο από τα αεροσκάφη, τους εξομοιωτές, τα κτίρια και τα υπόστεγα. Οι άνθρωποι που την απαρτίζουν, οι εργαζόμενοι, οι συνεργάτες, οι μαθητές και οι χιλιάδες απόφοιτοί της που συνεχίζουν να εργάζονται, να διαφωνούν, να βελτιώνονται, να πρωτοπορούν και να ονειρεύονται, έτσι ώστε σε 25 χρόνια από σήμερα να μπορούν να πουν πώς η πορεία συνεχίστηκε, και το όραμά πραγματοποιήθηκε. Με σύνθημα «Come fly with me», το όλο σκηνικό του party ταξιδεψε τους καλεσμενους στα ύψη. Happy birthday Global Aviation!

Global Aviation

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ