Smart Life

Τα ελαστικά είναι το Α και το Ω στην ασφάλεια του αυτοκινήτου

Στην ασφάλεια του αυτοκινήτου δεν χωρούν εκπτώσεις

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οδική Ασφάλεια
© Andy Li / Unsplash

MICHELIN: Η εταιρεία ελαστικών παρουσίασε τα MICHELIN Pilot Sport 5 και MICHELIN Primacy 4+, έχοντας ως βασικό γνώμονα την ασφάλεια του οδηγού.

Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας, που όλοι επιστρέφουμε σταδιακά στην καθημερινότητά μας. Τα πρώτο κουδούνι στα σχολεία χτυπά, οι φοιτητές επιστρέφουν στα έδρανα των πανεπιστημίων και όλοι οι υπόλοιποι στις δουλειές και τις υποχρεώσεις μας. Ο Σεπτέμβρης όμως σε ό,τι αφορά το αυτοκίνητο, είναι και ο μήνας που οι περισσότεροι επιλέγουν τα ελαστικά με τα οποία θα περάσουν τη σεζόν, που έρχεται. Μία σημαντική επιλογή, καθώς τα καλά ελαστικά είναι το Α και το Ω στην ασφάλεια της οδήγησης.

Πολλοί επιλέξαμε για τις φετινές διακοπές να πάρουμε το αυτοκίνητό μας σε κάποιο νησί και είναι γνωστό πως οι δρόμοι των ελληνικών νησιών, και ειδικότερα των πιο απομακρυσμένων, δεν είναι πάντα στην καλύτερη κατάσταση. Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να φθαρούν πιο γρήγορα τα ελαστικά του οχήματός μας και να βάλουμε σε μεγάλο κίνδυνο την ασφάλειά μας. Πιθανόν να μη γνώριζες πως μία από τις βασικές αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα είναι η κακή συντήρηση των ελαστικών ή των οχημάτων. Η MICHELIN, λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, παρουσίασε πρόσφατα τα ελαστικά MICHELIN Pilot Sport 5 και MICHELIN Primacy 4+, που καταφέρνουν να συνδυάζουν την ασφάλεια στην οδήγηση με τις υψηλότερες επιδόσεις, ενώ παράλληλα η εταιρεία επενδύει όλο και περισσότερα στην προστασία των οδηγών από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην άσφαλτο.

New MICHELIN e.PRIMACY Tyre - Eco-designed, made to last

Τροχαία ατυχήματα: Ένα ζήτημα βαρύτητας

Τα ατυχήματα στους δρόμους και τις εθνικές οδούς της χώρας μας αποτελούν, δυστυχώς μέχρι σήμερα, πρώτη αιτία θανάτου -ειδικά στις νεαρές ηλικίες. Μόνο τον Ιανουάριο του 2022, καταγράφηκαν 682 ατυχήματα με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Δυστυχώς, το μεγαλύτερο ποσοστό που χάνει τη ζωή του στην άσφαλτο είναι νεαρά άτομα έως 29 ετών. Η αντίληψη ότι η αυξημένη ταχύτητα είναι η βασική αιτία για τα τροχαία ατυχήματα, ωστόσο, είναι λανθασμένη. Το 85% των περιπτώσεων έχει συμβεί με ταχύτητα 40 χλμ και κάτω. Τα καλής ποιότητας λάστιχα αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά γρανάζια της ασφάλειας στην οδήγηση, καθώς είναι το μοναδικό κομμάτι του οχήματος που συνδέεται με το οδόστρωμα στο μέγεθος της παλάμης ενός χεριού.

Επένδυση στην ασφάλεια

Όλα τα ελαστικά φυσικά δεν είναι ίδια και εμείς ως οδηγοί πρέπει να προσέχουμε τα κριτήρια με τα οποία επιλέγουμε τα λάστιχα του αυτοκινήτου μας. Τα MICHELIN Pilot Sport 5 και MICHELIN Primacy 4+ δημιουργήθηκαν με σκοπό την προστασία του οδηγού και των υπόλοιπων επιβαίνοντων στο όχημα.

Το Pilot Sport 5 έχει σχεδιαστεί να συνδυάζει την ασφάλεια με τις υψηλές επιδόσεις. Χαρακτηρίζεται από ακρίβεια και εξαιρετική απόκριση στις στροφές, χάρη στην τεχνολογία Dynamic Response. Ταυτόχρονα, με την τεχνολογία Dual Sport Tread Design, επιτρέπει τον μέγιστο έλεγχο προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις πρόσφυσης και φρεναρίσματος για μεγαλύτερη άνεση στην οδήγηση. Το συγκεκριμένο ελαστικό εκτός από την ασφάλεια, χαρίζει και άψογη εμφάνιση στο όχημα, γι’ αυτό άλλωστε απέσπασε και το «Contemporary Good Design Award», από το Red Dot Award

Michelin Sport 5

Από την άλλη, το ελαστικό MICHELIN Primacy 4 σχεδιάστηκε για όσους χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο συχνά μαζί με την οικογένειά μας. Οι επιδόσεις φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα το κάνουν να ξεχωρίζει για την ασφάλεια που προσφέρει. Η τεχνολογία MICHELIN EverGrip, με δύο στρώματα γόμας μάλιστα, απομακρύνει καλύτερα το νερό ακόμα και αν έχει φθαρεί. Το συγκεκριμένο ελαστικό διαθέτει και μεγάλη διάρκεια ζωής οπότε δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται ένα από τα καλύτερα της αγοράς.

Michelin Primacy 4

Το κοινό τους χαρακτηριστικό, που αποτελεί σημαντικό παράγοντα επιλογής για ελαστικά αυτοκινήτου, είναι πως φθείρονται δύσκολα και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Έτσι, δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε για το πότε θα αναγκαστούμε να αγοράσουμε νέα λάστιχα, καθώς μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του αυτοκινήτου για μεγάλο διάστημα. Τόσο το MICHELIN Pilot Sport 5 όσο και MICHELIN Primacy 4 πέρασαν όλες τις ανεξάρτητες δοκιμές και φέρουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Για να δημιουργήσει η MICHELIN τα δύο συγκεκριμένα προϊόντα, πραγματοποίησε μία ενδελεχή έρευνα ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ στην Έρευνα και Ανάπτυξη. Το αποτέλεσμα ήταν ελαστικά με επιδόσεις υψηλού επιπέδου και μεγάλη αντοχή στον χρόνο που προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια.

Αυτοκίνηση με αίσθημα ευθύνης

Η MICHELIN, τα τελευταία χρόνια, προσπαθεί να κάνει την κινητικότητα και τη χρήση του αυτοκινήτου πιο ασφαλή. σε αυτό το πλαίσιο, ξεκίνησει μία συνεργασία με φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως το Ίδρυμα Κοινωνικής Ασφάλειας Ηνωμένων Εθνών. Τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν άλλωστε διεθνές πρόβλημα -μόνο το 2021 έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα 1.35 εκατομμύρια άνθρωποι. Ακόμα μια κουβέντα, που με τον καιρό γίνεται πιο έντονη και μπαίνει ως θέμα συζήτησης στα περισσότερα τραπέζια, είναι η προστασία του περιβάλλοντος. Η MICHELIN σχεδιάζει τα ελαστικά της προσφέροντας sustainable επιλογές για εμάς ως αγοραστές. Αρχικά, τα ελαστικά MICHELIN είναι σχεδιασμένα να μην φθείρονται από μεγάλες αποστάσεις, οπότε η αλλαγή τους δεν είναι τόσο συχνή. Παράλληλα, οι συντελεστές της εταιρείας έχουν μικρύνει τη χρήση πρώτων υλών και ακολούθως την εκπομπή ρύπων από τη διαδικασία παραγωγής. Η MICHELIN φαίνεται να «ακούει» προσεκτικά τις ανάγκες της νέας εποχής, βάζοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου. Η οδική ασφάλεια πρέπει να είναι προτεραιότητα όλων και είναι σημαντικό ότι αποτελεί προτεραιότητα για μια μεγάλη εταιρεία ελαστικών όπως η MICHELIN. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ