Smart Life

Run for the Oceans: Τρέχοντας για καλό σκοπό

Από 23 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μια δρομέας που τρέχει δίπλα στη θάλασσα.
© Filip Mroz / Unsplash

Run for the Oceans: Η αθλητική δράση της adidas με τη συμμετοχή της INTERSPORT που καθαρίζει τους ωκεανούς από την πλαστική ρύπανση.

Τώρα που καλοκαιριάζει και ανοίγει ο καιρός, είναι η ευκαιρία για επιστροφή στην άθληση σε εξωτερικούς χώρους. Εντάξει καλός και βολικός είναι ο διάδρομος στο σπίτι μας αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα τρέξιμο κοντά στη θάλασσα, εκεί δηλαδή που νιώθουμε ότι εισπνέουμε καθαρό αέρα σε κάθε μας βήμα. Πως θα σου φαινόταν αν μάθαινες πως πλέον μπορείς να συνδυάσεις τον αγαπημένο σου τρόπο άσκησης με έναν πολύ καλό σκοπό;

Για τέταρτη χρονιά η INTERSPORT στηρίζει τη σημαντική παγκόσμια πρωτοβουλία της adidas σε συνεργασία με την Parley, τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό που εστιάζει στην προστασία των ωκεανών και διοργανώνει το running event «Run For the Oceans». Στόχος όπως κάθε φορά άλλωστε είναι να ενώσει και να ευαισθητοποιήσει όλες τις αθλητικές κοινότητες του πλανήτη βάζοντας στο επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος.

Η περιβαλλοντική κρίση και η πλαστική ρύπανση είναι δύο μείζονα προβλήματα σε εξέλιξη για την ανθρωπότητα. Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι, με αυτούς τους ρυθμούς μέχρι το 2050 ο όγκος πλαστικού στον βυθό της θάλασσας θα είναι περισσότερος από εκείνων των ψαριών. Για να μπορέσουμε να απολαμβάνουμε τις όμορφες στιγμές μας στον πλανήτη, πρέπει όλοι να του φερθούμε καλύτερα και να σκεφτούμε οικολογικά σκύβοντας πάνω από το συγκεκριμένο ζήτημα, στο οποίο θα κάνουμε τη διαφορά μόνο αν είμαστε ενωμένοι. Ήρθε η ώρα να τρέξουμε όλοι για τον καθαρισμό των ωκεανών, οι οποίοι είναι και η βασική αιτία για κάθε δεύτερη ανάσα που παίρνουμε.

Τη φετινή χρονιά η adidas συνεργάζεται με το «Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης» και μέσα από το εμβληματικό πρόγραμμα «Typhoon Project» ταξιδεύει με ένα πλοίο νορβηγικής κατασκευής ιδιοκτησίας του ιδρύματος και μήκους 72 μέτρων. Είναι εξοπλισμένο με εξειδικευμένο προσωπικό και πραγματοποιεί μεγάλους παράκτιους καθαρισμούς σε όλη την Ελλάδα. Η δράση θα λάβει χώρα από τις 23 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου και η επιτυχία της βασίζεται στη δραστηριότητά σου, καθώς για κάθε 10 λεπτά κίνησης η adidas μαζί με το «Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης» θα απομακρύνουν το ισοδύναμο βάρος ενός πλαστικού μπουκαλιού από τις ελληνικές θάλασσες και ακτές.

Η επίσημη αφίσα της δράσης Run for the Oceans.

Ώρα να βάλουμε τα αθλητικά μας παπούτσια τώρα που ο καιρός γίνεται καλύτερος και να πάρουμε μέρος σε αυτή της μεγάλη και σημαντική προσπάθεια. Κάθε λεπτό είναι σημαντικό και είναι μεγάλη ευκαιρία να συνδυάσουμε τις βόλτες μας ή την άσκηση με μία δράση για την προστασία του περιβάλλοντος. Για να γίνουμε κομμάτι αυτής και να συγκεντρωθούν περισσότερα λεπτά, που μεταφράζονται σε πλαστικά μπουκάλια, η INTERSPORT με την adidas μας καλούν να καταγράψουμε τις επιδόσεις μας στο επίσημο running group της INTERSPORT στην εφαρμογή adidas Running. Κατεβάζουμε την εφαρμογή adidas Running, κάνουμε join στο «RFTO Challenge», αναζητούμε το group «INTERSPORT Runners» και κάνουμε join.

rftoxis_phase02_gif_1080x1080.gif

Σε μία εποχή που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι streaming πλατφόρμες όπως το Netflix και Amazon Prime είναι σχεδόν οι βασικές πηγές διασκέδασης του μέσου ανθρώπου, η δράση των adidas και INTERSPORT κάνει τη διαφορά. Καθημερινά χαλάμε πολλά λεπτά στο κινητό κάνοντας bingewaching κάποια σειρά ή εναλλακτικά ξοδεύουμε πολλές ώρες το σαββατοκύριακο σε ψώνια. Πλέον ακόμα και με ένα δεκάλεπτο τρέξιμο γινόμαστε η αιτία να μαζευτεί ένα μπουκάλι πλαστικό από τις ακτές και βάζουμε το λιθαράκι μας για την προστασία του περιβάλλοντος.

RFTO by adidas x INTERSPORT

Οι δράσεις δεν σταματούν απλά στην άθληση και το τρέξιμο μέσω της εφαρμογής Running αλλά το «Run For the Oceans» κορυφώνεται στις 2 Ιουνίου με ένα running event , όπου η INTERSPORT team παρέα με τους adidas Runners Athens θα ζήσουν μια μοναδική εμπειρία τρεξίματος μαζεύοντας λεπτά τρεξίματος για πιο καθαρές θάλασσες. Πολλοί μπορεί να είναι εκείνοι που προτιμάνε άλλα είδη άσκησης, καθώς όταν τρέχεις μόνος, λείπει η καθοδήγηση. Πλέον μπορούμε να προετοιμαστούμε για το event με τη βοήθεια της μεγαλύτερης κοινότητας τρεξίματος. 

 

 

Η INTERSPORT σε συνεργασία με τους adidas Runners προσφέρει οργανωμένα running sessions με coaches, καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωτοβουλίας, με αφετηρία τα INTERSPORT Stores σε Ερμού, Γλυφάδα και The Mall Athens. Μπορούμε να βρούμε διαθέσιμο το πρόγραμμα προπονήσεων και να κλείσουμε θέση εδώ.

Ένα από τα κομμάτια, που θα αποτελέσουν σύμμαχος σε ένα μέλλον απαλλαγμένο από την πλαστική ρύπανση και θα εξασφαλίζει την καλή λειτουργία του οικοσυστήματος, είναι η sustainable συλλογή adidas Parley που βρίσκεται διαθέσιμη στην INTERSPORT. Η συλλογή είναι φτιαγμένη από Parley Ocean Plastic, υλικό αποτελούμενο από πλαστικά απόβλητα που αναχαιτίζονται από παραλίες και ακτές. Με βάση αυτό το υλικό έχουν δημιουργηθεί περισσότερα από 50 εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια από το 2015, ενώ το 2021 φτιάχτηκαν 18 εκατομμύρια ζευγάρια εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη  μόλυνση των ωκεανών.

Σε αυτή την προσπάθεια όμως το πιο σημαντικό παραμένει πως adidas και η Parley έχουν φέρει κοντά πάνω από 8,2 εκατομμύρια δρομείς από όλο τον κόσμο, οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν τρέξει περισσότερα από 81,7 εκατομμύρια χιλιόμετρα μέσω της πρωτοβουλίας «Run for the Oceans».

rftoxis_postmain-1200x628.jpg

Συχνά πιστεύουμε πως αποτελούμε στην κυριολεξία «μια σταγόνα στων ωκεανό» και δεν μπορούμε να επηρεάσουμε θετικά ο καθένας προσωπικά την περιβαλλοντική κρίση, όμως τώρα έχουμε την ευκαιρία να σώσουμε τις θάλασσες και τους ωκεανούς του πλανήτη με τη δράση «Run for the Oceans». Όλοι μαζί μπορούμε να ασκήσουμε ουσιαστική επιρροή και να κερδίσουμε αυτό το μεγάλο στοίχημα. Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη, διάθεση και τα αθλητικά μας παπούτσια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ