Smart Life

Ανώδυνη αποτρίχωση με αλεξανδρίτη γίνεται;

Το σύστημα laser αλεξανδρίτη της DEKA Italy δεν καίει την επιφάνεια της τρίχας, ούτε προκαλεί έντονη θερμότητα στο δέρμα

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα καθισμένη στο πάτωμα με τεντωμένα πόδια, αγκαλιάζει τα πόδια της στο ύψος του γόνατου
© Unsplash/ Apostolos Vamvouras

DEKA Italy: Εξελιγμένα μηχανήματα laser αλεξανδρίτη για ανώδυνη αποτρίχωση.

Η αποτρίχωση με συστήματα λέιζερ αλεξανδρίτη είναι γνωστό ότι μειώνει την τριχοφυΐα κατά 70-80% μετά από λίγες συνεδρίες (6–8). Αν και αποτελεσματική, η θεραπεία με λέιζερ σχετίζεται με πόνο και κάποιες φορές παρενέργειες, όπως προσωρινό ερύθημα, περιθηλακικό οίδημα και υπερχρωματισμό ειδικά όταν αντιμετωπίζεται το μαυρισμένο δέρμα.

Η θεμελιώδης έννοια της αποτρίχωσης με λέιζερ είναι η φωτοθερμική καταστροφή των τριχοθυλακίων. Η μελανίνη που περιέχεται μέσα στον άξονα της τρίχας, απορροφά το φως, μετατρέποντάς το σε θερμότητα, η οποία στη συνέχεια εξαπλώνεται στις γύρω μη χρωματισμένες περιοχές, ενδοθηλιακά κύτταρα για παράδειγμα, με κίνδυνο να τα βλάψει. Επίσης η αποτρίχωση προκαλεί συχνά καύση της τρίχας αφήνοντας μια δυσάρεστη οσμή που έχει αποδειχτεί ότι περιέχει καρκινογόνες ουσίες και είναι ιδιάιτερα ανθυγιεινό και για το χρήστη και για τον ασθενή να εισπνέουν την καύση της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μηχανήματα laser εξελίχθηκαν και τώρα υπάρχει ένα σύστημα laser αλεξανδρίτη της DEKA Italy που δεν καίει την επιφάνεια της τρίχας αλλά ούτε προκαλεί έντονη θερμότητα στο δέρμα.

Motus AX laser αλεξανδρίτη της DEKA ITALY

Motus AX laser αλεξανδρίτη της DEKA ITALY

Το Motus AX laser αλεξανδρίτη διαθέτει μια κεφαλή -Μoveo technology-με ψυχόμενο ζαφείρι (cooling saphire) που δροσίζει το δέρμα λόγω της επαφής του με αυτό. Ο τρόπος αυτός της αποτρίχωσης έχει αποδειχθεί ο πλέον ανώδυνος και συγχρόνως αποτελεσματικός γιατί όλη η ενέργεια κατευθύνεται στην βάση του τριχοθυλακίου που θερμένεται και καταστρέφεται. Η ψύξη εξ επαφής δροσίζει το δέρμα με ελεγχόμενη θερμοκρασία και η εφαρμογή τζελ κατά την διάρκεια της θεραπείας έχει επιπλέον όφελος την έξτρα δροσερή αίσθηση.

Κεφαλή Moveo με ψυχόμενο ζαφείρι (cooling saphire)

Κεφαλή Moveo με ψυχόμενο ζαφείρι (cooling saphire)

Η τεχνολογία Moveo μειώνει τους χρόνους και τις επισκέψεις που χρειάζονται για τις θεραπείες αποτρίχωσης. Επιπλέον καθιστά δυνατή τη γρήγορη αντιμετώπιση της τριχοφυΐας των ιδιαίτερα απαιτητικών περιοχών του δέρματος. Η μείωση του ενεργειακού επιπέδου όχι μόνο οδηγεί σε λιγότερο επώδυνη θεραπεία, αλλά και μειώνει τις πιθανές παρενέργειες.

Σε μελέτες που έχουν δημοσιευτεί επιβεβαιώνεται ότι η αποτρίχωση με DEKA Motus Moveo με την ψυχρή κεφαλή από ζαφείρι παράγει σημαντικά λιγότερα νανοσωματιδία σε σύγκριση με θεραπείες που πραγματοποιούνται με κρυογόνο ψεκασμό, δηλαδή με δίχως ψυχρή κεφαλή από ζαφείρι. Με την συγκεκριμένη χειρολαβή Moveo επιτυγχάνεται σταθερή ψύξη καθ 'όλη τη διάρκεια της θεραπέιας. Η επιδερμική θερμοκρασία μειώνεται σημαντικά ενώ τα κύτταρα του θύλακα της τρίχας καταστρέφονται. Η χρήση τζελ, η απουσία δυναμικής κίνησης του αέρα και η στενή επαφή της κεφαλής με το δέρμα συμβάλλουν στην πιο αποτελεσματική και ανώδυνη αποτρίχωση που έγινε ποτέ.

Η DEKA με εργοστάσιο στη Φλωρεντία της Ιταλίας και εμπειρία 30 ετών στη κατασκευή lasers ανακαλύπτει νέες θεραπείες με ασφάλεια και επιστημονικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα. Τρεις δεκαετίες με επιστημονικές έρευνες και ανακαλύψεις νέων τεχνολογιών που έχουν εξασφαλίσει πραγματικά οφέλη για τους γιατρούς και τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο. Με παρουσία σε πάνω από 120 χώρες η DEKA είναι στο επίκεντρο των καινοτόμων συστημάτων ιατρικών laser.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ