Μπορείς να φτιάξεις το τέλειο παστίτσιο χωρίς ίχνος γλουτένης;
Τα αγαπημένα μας ζυμαρικά έγιναν gluten free!
Η νέα σειρά ζυμαρικών χωρίς γλουτένη από τη MISKO είναι από τις πιο νόστιμες που υπάρχουν
Η καλύτερη μου φίλη πάσχει από κοιλιοκάκη, όπως και περίπου ένας στους εκατό ανθρώπους. Η κοιλιοκάκη είναι μία δια βίου αυτοάνοση ασθένεια που προκαλείται από τη δυσανεξία στη γλουτένη. Δεν είναι σοβαρή ασθένεια, αλλά μπορεί να γίνει αν οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτήν καταναλώνουν συχνά τρόφιμα με γλουτένη. Θυμάμαι, ότι όταν η φίλη μου ανακάλυψε ότι πάσχει από κοιλιοκάκη περάσαμε μέρες θρηνώντας όλα εκείνα τα γεύματα που δεν θα ξαναμοιραστούμε. Διότι το πρόβλημα με τη γλουτένη, βλέπετε, είναι ότι εμπεριέχεται περίπου… στα πάντα. Μερικά παραδείγματα μόνο είναι το ψωμί, τα δημητριακά και σχεδόν όλα τα γλυκίσματα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, (κι αυτό ήταν μεγάλο πλήγμα για τα δείπνα της φιλίας μας) είναι ότι βρίσκεται στα ζυμαρικά. Ποιος μπορεί να ζήσει χωρίς μακαρόνια;
Ευτυχώς για όλους μας, όσο τα χρόνια περνούσαν και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι εμφάνιζαν τη συγκεκριμένη δυσανεξία, οι εταιρείες τροφίμων άρχισαν να βγάζουν προϊόντα χωρίς γλουτένη. Όταν στο παιχνίδι μπήκαν και οι εταιρείες ζυμαρικών, τότε εγώ και η φίλη μου κάναμε πάρτι. Στην κυριολεξία. Ένα πάρτι ζυμαρικών! Μαγειρέψαμε και δοκιμάσαμε όλα τα ζυμαρικά, από όλες τις εταιρείες για να βρούμε το αγαπημένο μας. Μέχρι που το βρήκαμε, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.
Η σειρά Gluten Free της MISKO περιλαμβάνει μέχρι στιγμής δύο προϊόντα σε συσκευασίες των 400γρ.: το αγαπημένο σπαγγέτι και τις πέννες ριγκατέ (φτιάξε με αυτές παστίτσιο, να γλείφεις τα δάχτυλά σου!). Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα κανονικά ζυμαρικά, θα έλεγα μάλιστα να είναι και ακόμα πιο νόστιμα!