Smart Life

Nova και Δήμος Αθηναίων συνεργάζονται για μια Αθήνα πιο πράσινη

Μια συνεργασία που μας έδωσε τα βιοκλιματικά «πάρκα τσέπης» στον Άγιο Αρτέμιο και στα Άνω Πατήσια

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάρκο Τσέπης

Η Nova και ο Δήμος Αθηναίων ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια πιο πράσινη Αθήνα και το αποτέλεσμα είναι δύο νέα βιοκλιματικά «πάρκα τσέπης»

Τα πάρκα και τα άλση μεταμορφώνουν τις γειτονιές μας, κάνουν τις βόλτες μας σε αυτές ομορφότερες και μας φέρνουν πιο κοντά στο πράσινο και στη φύση, χωρίς να χρειαστεί να διανύσουμε μεγάλες αποστάσεις εντός ή εκτός Αττικής. Αυτό το γνωρίζουν καλά ο Δήμος Αθηναίων και η Nova, η εταιρεία που έφερε το ίντερνετ και τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα και μέλος της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την Πόλη σου», η Nova πρόσφατα δημιούργησε δύο βιοκλιματικά «πάρκα τσέπης» στις γειτονιές της πόλης, και πιο συγκεκριμένα στον Άγιο Αρτέμιο, γνωστό και ως Γούβα, και στα Άνω Πατήσια.

Μεταμορφώνοντας την Αθήνα μας! (Pocket Park - Άγιος Αρτέμιος)

Στη συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, η Nova χρηματοδότησε την κατασκευή καθώς και τη συντήρηση για τους πρώτους έξι μήνες των δύο αυτών «πάρκων τσέπης», τα οποία λειτουργούν ως όαση χαλάρωσης μέσα στις πολύβουες γειτονιές της πόλης, με συνολικά 420 τ.μ. πρασίνου και περισσότερα από 600 νέα φυτά. Στα συν και το γεγονός ότι και τα δύο πάρκα έχουν φωτισμό με φωτοβολταϊκά πάνελ για την καλύτερη εμπειρία των επισκεπτών, ενώ το πάρκο που βρίσκεται στα Άνω Πατήσια διαθέτει και μονόζυγα γυμναστικής.

Το πριν του πάρκου στον Άγιο Αρτέμιο

Το μετά του πάρκου στον Άγιο Αρτέμιο

Στην πίσω πλευρά του πάρκου στον Άγιο Αρτέμιο, δημιουργήθηκε μία πράσινη «πλάτη» από ζαχαροκάλαμα, αποκρύπτοντας τον τσιμεντένιο τοίχο, ενώ περιφερειακά φυτεύτηκαν δύο σειρές ψηλών αειθαλών θάμνων, η εξωτερική με πικροδάφνες και η εσωτερική με αγγελικές.

Το νέο βιοκλιματικό «πάρκο τσέπης» στα Πατήσια, έκτασης 230 τ.μ., μετέτρεψε άλλη μια «γκρίζα» και εγκαταλελειμμένη τοποθεσία της πόλης σε ένα ζωντανό χώρο γεμάτο χρώμα και πυκνή φύτευση που είναι έτοιμος να υποδεχθεί ξανά τους επισκέπτες του. Ο χώρος, ύστερα από σειρά εντατικών εργασιών, μεταμορφώθηκε σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό πάρκο, το οποίο μπορούν πλέον να επισκέπτονται με ασφάλεια οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς και οι γονείς και μαθητές του 142ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών που βρίσκεται πολύ κοντά στο πάρκο. Μάλιστα, στην πρωτοβουλία της διαμόρφωσής του συμμετείχαν και οι ίδιοι οι μαθητές, τοποθετώντας τα πρώτα φυτά στο χώρο του πάρκου. Τα δέντρα που προϋπήρχαν στο πάρκο, οι ροβίνιες, αναδείχθηκαν ακόμα περισσότερο μαζί με 358 θάμνους της μεσογειακής χλωρίδας, εντυπωσιακά χρωματιστά φυτά αλλά και με φυτά έντονης ανθοφορίας καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το ''πριν'' του πάρκου στα Άνω Πατήσια

Το ''μετά'' του πάρκου στα Άνω Πατήσια

«Η πόλη μας αναβαθμίζεται από τις μικρές, αλλά γεμάτες ουσία παρεμβάσεις. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Nova, διότι χωρίς τη δική της συμβολή, δε θα μπορούσαμε να έχουμε αυτό το ιδανικό αποτέλεσμα - περισσότεροι ελεύθεροι χώροι και «οάσεις» πρασίνου για όλους τους Αθηναίους -  σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε για τα νέα πάρκα της πόλης ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης. 

Ο κ. Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, CEO της Nova, με τη σειρά του συμπλήρωσε «Η προσφορά στους γύρω μας δεν είναι μόνο πράξη ευθύνης, αλλά και πληρότητας για εμάς τους ίδιους. Χαιρόμαστε που ήμασταν σε θέση να προσφέρουμε αυτά τα επιμελώς σχεδιασμένα πάρκα στους πολίτες της Αθήνας. Οι εγκαταλελειμμένοι αυτοί χώροι μεταμορφώθηκαν σε κομψοτεχνήματα, δίνοντας ελπίδα και αυτοπεποίθηση ότι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε πολλά. Η Nova θα συνεχίσει να αναζητεί τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες για να προσφέρει στους γύρω της.»

Μεταμορφώνοντας την Αθήνα μας! (Pocket Park - Άνω Πατήσια)

Η Nova παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για θετικό αντίκτυπο στις κοινότητες που δραστηριοποιείται. Στο πλαίσιο του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων «Υιοθέτησε την Πόλη σου», τα νέα αυτά πάρκα τσέπης υπογραμμίζουν το ενδιαφέρον της εταιρείας για την ευημερία και την ανάπτυξη του συνόλου.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ