Smart Life

Άντρες και γυναίκες στέλνουν δυνατό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας

Οι εργαζόμενοι της METRO συμμετείχαν στην δράση #REDress

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άντρες και γυναίκες εργαζόμενοι της METRO φωτογραφίζονται για το project #REDress
Άντρες και γυναίκες εργαζόμενοι της METRO φωτογραφίζονται για το project #REDress

METRO: Άντρες και γυναίκες εργαζόμενοι φωτογραφίζονται για τη δράση #REDress και στέλνουν δυνατό μήνυμα για την εξάλειψη της έμφυλης βίας.

Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και σκοπός της είναι να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους ανθρώπους κατά της έμφυλης βίας. Η μέρα είναι συμβολική, το μήνυμα όμως σημαντικό και γι’ αυτό (πρέπει να) στέλνεται καθημερινά από χιλιάδες ανθρώπους και δράσεις σε όλο τον κόσμο προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή. Είναι σημαντικό σε αυτές τις δράσεις να συμμετέχουν ενεργά και εταιρείες δείχνοντας ότι βρίσκονται στο πλάι των γυναικών σε αυτό τον αγώνα κατά της κακοποίησης και των διακρίσεων. Οι εταιρείες έχουν τη δύναμη να κάνουν το μήνυμα να ακουστεί πιο δυνατά, πιο μακριά, πιο σοβαρά.

Άντρες και γυναίκες εργαζόμενοι της METRO φωτογραφίζονται για το project #REDress

Γι’ αυτό και συγκινήθηκα βλέποντας τους εργαζόμενους της METRO να συμμετέχουν στη δράση #REDress της Rich Passion Jewellery, ενάντια στη βία των γυναικών. Η METRO απασχολεί περισσότερες από 6.500 γυναίκες σε σύνολο 11.300+ εργαζομένων και στην κορυφή της λίστας των εταιρικών της στόχων βρίσκονται η ενίσχυση της ποικιλομορφίας, η ισότητα των φύλων και οι ίσες ευκαιρίες για όλους στο εργασιακό περιβάλλον. Συνολικά περισσότεροι από 100 άνθρωποι της εταιρείας φόρεσαν κόκκινα χρώματα (που με τον πολυσήμαντο συμβολισμό τους προσελκύουν την προσοχή της κοινής γνώμης), φωτογραφήθηκαν και άφησαν το δικό τους αποτύπωμα. Άντρες και γυναίκες κάθε ηλικίας φορώντας το βραχιόλι που σχεδιάστηκε ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό, έδειξαν με μια κίνηση ότι η έμφυλη βία πρέπει να σταματήσει. Έσοδα από την καμπάνια θα διατεθούν για τη ενίσχυση του Κέντρου Γυναικείων Μελετών και Ερευνών, ΔΙΟΤΙΜΑ, που στηρίζει κακοποιημένες γυναίκες.

Οι εργαζόμενοι της METRO συμμετέχουν στην δράση #REDress κατά της έμφυλης βίας

«Την περίοδο που διανύουμε, βλέπουμε όλο και συχνότερα να εκδηλώνονται περιστατικά βίας κατά των γυναικών. Απέναντι σε αυτό το κοινωνικό ζήτημα, που παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, δεν είναι δυνατόν να αδιαφορήσουμε. Ως οργανισμός, που έχει ως πρώτη προτεραιότητα τον άνθρωπο, δείχνουμε μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα και -φυσικά- στηρίζουμε ακόμα πιο ενεργά τις πρωτοβουλίες ενάντια στην έμφυλη βία», δήλωσε σχετικά η κα Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης & Επικοινωνίας της METRO.

Άντρες και γυναίκες εργαζόμενοι της METRO φωτογραφίζονται για το project #REDress

Χρειαζόμαστε περισσότερες τέτοιες δράσεις, περισσότερους ανθρώπους που να υψώσουν τις φωνές τους ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών, ώστε να έχουμε όλο και λιγότερα περιστατικά. Ας κάνουμε την κάθε ημέρα, ημέρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά της έμφυλης βίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ