Smart Life

APIVITA: Το μήνυμα «Save The Bees» ταξιδεύει στον κόσμο

Το The Bee Camp και το πρόγραμμα BeeTwinners αναδεικνύουν την αξία των επικονιαστών και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέλισσες
© Boba Jaglicic / Unsplash

Save The Bees: Η APIVITA διοργανώνει εκδηλώσεις για να ενημερώσει τους πολίτες σε πάνω από 40 χώρες για τη σπουδαιότητα των μελισσών στο οικοσύστημα.

Όλοι μας απολαμβάνουμε το γευστικό μέλι και τα ευεργετικά παράγωγα των μελισσών όπως η πρόπολη ή ο βασιλικός πολτός, αλλά πόσοι από εμάς γνωρίζουν την αληθινή σημασία που έχουν οι μέλισσες για τον κόσμο μας; Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οι μέλισσες κατοικούν στον πλανήτη περισσότερο από 100 εκατομμύρια χρόνια και με την καθημερινή τους εργασία συμβάλλουν στη γονιμοποίηση 40.000 φυτών παγκοσμίως, επικονιάζοντας το 1/3 της τροφής που απολαμβάνουμε καθημερινά στο τραπέζι μας και το 80% των ανθοφόρων φυτών.

Τα φτερά της μέλισσας χτυπούν 11.400 φορές το λεπτό

Κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας, αν και η αλήθεια είναι πως τα μικρά θαυματουργά πλάσματα που λέγονται μέλισσες αξίζουν καθημερινά τη φροντίδα και την εκτίμησή μας. Αυτό ακριβώς πρεσβεύει και η APIVITA, η οποία από τον Ιανουάριο του 2021 αποτελεί επισήμως μέλος του Οργανισμού «1% for the Planet» επιστρέφοντας στο περιβάλλον το 1% των πωλήσεων της νέας αντηλιακής της σειράς, το 1% των πωλήσεων του APIVITA Experience Store καθώς και το 1% των πωλήσεων των APIVITA e-shop παγκοσμίως.

Η κάθε μέλισσα διανύει 800χλμ στη ζωή της

Παράλληλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας, η APIVITA δημιούργησε με τη βοήθεια του The Bee Camp, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, μια «κυψέλη» στην Ακαδημία Πλάτωνος* για να ενημερώσει τους Αθηναίους για τη σπουδαιότητα των μελισσών για το οικοσύστημα και τον τρόπο λειτουργίας ενός μελισσιού , αλλά και να τους «μυήσει» στις μοναδικές ιδιότητες του μελιού, της πρόπολης και του βασιλικού πολτού. Οι δράσεις της APIVITA έχουν στόχο να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο γι’ αυτό ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελ. Βενιζέλος θα προβάλλει στο επίπεδο αναχωρήσεων βίντεο που θα ευαισθητοποιεί τους ταξιδιώτες για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, ενώ θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε 40 χώρες που δραστηριοποιείται η APIVITA με το μήνυμα “Save The Bees”.

Η Βασίλισσα μπορεί να γεννήσει έως και 2.500 αυγά την ημέρα

Οι μέλισσες δεν κοιμούνται ποτέ

Κάνοντας το αστικό τοπίο πιο φιλόξενο για τις μέλισσες, δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το The Bee Camp περισσότερα από 30.000 φακελάκια με σπόρους μελισσοκομικών φυτών για να φυτευτούν σε γλάστρες, κήπους και μπαλκόνια. Και επειδή η αλλαγή χρειάζεται πάντα τη στήριξη της επόμενης γενιάς, δημιουργήθηκε εκπαιδευτικό οπτικοακουστικό υλικό με θέμα την προστασία της μέλισσας για να προβληθεί σε σχολεία της επικράτειας, στο πλαίσιο του προγράμματος “BeeTwinners”.

Η μέλισσα έχει 4 φτερά, 5 μάτια και 6 πόδια!


*Η κυψέλη ευαισθητοποίησης θα είναι ανοιχτή: 
20/5, 16.00-20.00
21/5, 16.00-20.00
22/5, 11.00-20.00
23/5, 11.00-20.00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ