Smart Life

Πώς νιώθεις όταν τυπώνεις και ξεμένει ο εκτυπωτής από μελάνι;

Κι αν σου έλεγα ότι υπάρχει τρόπος να μην σου συμβεί ποτέ ξανά;

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ξύλινο τραπέζι με τυπωμένες φωτογραφίες και ανθρώπους που πιάνουν πράγματα

Instant Ink: Η νέα συνδρομητική υπηρεσία της HP για να μην ξεμένεις ποτέ από μελάνι στον εκτυπωτή.

Είτε χρησιμοποιείς τον εκτυπωτή σου στο σπίτι καθημερινά είτε μία με δύο φορές το μήνα, είναι εξίσου εκνευριστικό και απογοητευτικό να ξεμείνει από μελάνι τη στιγμή που τον χρειάζεσαι. Κι από προσωπική πείρα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αυτές οι στιγμές έρχονται συνήθως το βράδυ, την Κυριακή ή κάποια αργία αφαιρώντας σου την επιλογή να πας να αγοράσεις νέα μελάνια. Σχολικές εργασίες, DYI projects, παρουσιάσεις και διπλωματικές εργασίες, ανάγκες που αυξάνονται υπό τις νέες συνθήκες της τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης. Πόσες φορές έχω ονειρευτεί μελάνια που δεν τελειώνουν και δεν στεγνώνουν ποτέ ή έστω ένα κουμπί που με ένα πάτημα συμπληρώνει δια μαγείας όποιο μελάνι χρειάζεσαι. Τουλάχιστον η HP δημιούργησε το επόμενο καλύτερο πράγμα, το Instant Ink.

Χάρτινο κουτί και μελάνια σε πλαστικά δοχεία πάνω σε τραπέζι με φόντο τοίχο με πίνακες

To Instant Ink είναι μια υπηρεσία αποστολής μελανιών HP στο σπίτι (ή το γραφείο ή όποιο χώρο επιλέγω) πριν ακόμα αυτά τελειώσουν και μηνιαίο τέλος πληρωμής ανάλογα το πακέτο που θα διαλέξω, χωρίς επιπλέον χρέωση για τα μεταφορικά. Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται να καλέσω για να κάνω παραγγελία αφού το κάνει μόνος του ο εκτυπωτής για μένα. Όταν το μελάνι αρχίσει να εξαντλείται, ο εκτυπωτής ειδοποιεί την HP και ενεργοποιείται η αυτόματη παράδοση ενός αυθεντικού μελανιού HP με βάση τον αριθμό των σελίδων που εκτυπώνω. Το σημαντικό βέβαια είναι ότι το κόστος της υπηρεσίας ξεκινά από 0,99€ το μήνα -με εξοικονόμηση έως και 70% στο αυθεντικό μελάνι της HP-, αλλά μπορώ οποιαδήποτε στιγμή να ακυρώσω ή να προσαρμόσω το πακέτο μου στις μηνιαίες ανάγκες μου. Μπορώ ακόμα και να μεταφέρω αχρησιμοποίητες σελίδες στον επόμενο μήνα.

Χάρτινο κουτί ανοιχτό και μελάνια εκτυπωτή ακουμπισμένα σε ξύλινη επιφάνεια

Τι χρειάζεται για την εγγραφή:

  • Ύπαρξη ή αγορά εκτυπωτή HP συμβατού με την υπηρεσία
  • Σύνδεση στο Internet για τον εκτυπωτή
  • Κατέβασμα της εφαρμογής HP Smart App
  • Εγγραφή στην υπηρεσία Instant Ink
  • Πληρωμή με πιστωτική/χρεωστική κάρτα

Τιμές πακέτων:

  • 15 σελίδες/μήνα   - €0,99
  • 50 σελίδες/μήνα   - €2,99
  • 100 σελίδες/μήνα - €4,99
  • 300 σελίδες/μήνα - €11,99
  • 700 σελίδες/μήνα - €24,99

Χάρτινο κουτί και φυλλάδια ακουμπισμένα σε χαλάκι πόρτας

Και με τα παλιά μελάνια τι κάνω;

Τα ανακυκλώνω φυσικά γιατί δε θέλω σε καμία περίπτωση να επιβαρύνω το περιβάλλον. Αν δεν ξέρεις πού μπορείς να ανακυκλώσεις τα δοχεία των μελανιών μην ανησυχείς γιατί η HP συμπεριλαμβάνει προπληρωμένο φάκελο για την ανακύκλωση με την παράδοση του δοχείου. Το χρησιμοποιημένο μελάνι επιστρέφεται δωρεάν για ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση.

Άρα με την υπηρεσία Instant Ink δεν ξεμένω ποτέ από μελάνι στον εκτυπωτή, κάνω οικονομία, προστατεύω παράλληλα το περιβάλλον και προσαρμόζω το πρόγραμμά μου όποτε θέλω, χωρίς δεσμεύσεις. Αυτά κι αν είναι καλά νέα.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για την υπηρεσία εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ