Smart Life

5 αλλαγές ταχύτητας που έφερε το lockdown στη ζωή μου

Σειρές, προγράμματα γυμναστικής, βιντεοκλήσεις και όλα όσα άλλαξαν μέσα σε ένα χρόνο

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
wind-one.jpg

WIND ONE: Οι πιο γρήγορες ταχύτητες για ένα μέλλον που ήρθε νωρίτερα

Το πρόγραμμα μου ήταν κάπως κλασικό. Ξύπνημα σχετικά νωρίς, αυτοκίνητο, δουλειά, αθλητισμός, ποτό ή φαγητό, καμιά σειρά και ύπνο. Και μπορεί όλο αυτό να φαίνεται κάπως βαρετό, όμως σκεπτόμενός το τον τελευταίο χρόνο που ήρθαν τα πάνω - κάτω, τότε αμέσως ψάχνω αν το αναζητώ. Η τηλεργασία και γενικότερα η παραμονή στο σπίτι κοντεύει τον ένα χρόνο και σχεδόν αμέσως βρήκα πράγματα που χρειάζονταν άμεσα αλλαγή. Αν σκεφτώ πώς ξεκίνησα τότε και τις δυνατότητες που σήμερα έχω, οι διαφορές φαίνονται μικρές, όμως είναι πέρα για πέρα ουσιαστικές. Ποιες είναι οι 5 σημαντικότερες αλλαγές που μου χάρισε το lockdown όμως;

1. Όταν κατεβάζεις αρχεία για τη δουλειά, καλό είναι να έχεις γρήγορο ίντερνετ
Ήθελα να το γράψω με κεφαλαία, αλλά κρατήθηκα. Είναι αδιανόητο το πόσο εύκολα διασπάται η προσοχή όταν είσαι σπίτι, οπότε αν ένα αρχείο κάνει και ώρα να κατέβει τότε ήδη πιθανότατα ήδη θα ψάχνω κάτι άλλο στο YouTube. Τουλάχιστον αυτό έκανα μέχρι να με επισκεφθεί δωρεάν ο τεχνικός της WIND στο σπίτι, όταν και άλλαξα το πρόγραμμά μου σε WIND ONE. Πρόκειται για ένα συνδυαστικό πρόγραμμα κινητής, σταθερής, ίντερνετ και τηλεόρασης με ταχύτητα που μέχρι τώρα δεν είχα δουλέψει ποτέ, και με προνόμια σε κάθε τομέα της επικοινωνίας, στη διασκέδαση και την εξυπηρέτηση. 

2. Οι βιντεοκλήσεις είναι τα νέα τηλεφωνήματα
Αφού δεν μπορώ να βρεθώ με την παρέα, θα βρεθώ ηλεκτρονικά. Νομίζω το έχετε διαπιστώσει και εσείς ότι από τη στιγμή που μείναμε στο σπίτι οι βιντεοκλήσεις έχουν σχεδόν αντικαταστήσει τα κανονικά τηλεφωνήματα. Και για να μην περιορίζεται η συζήτηση στα «με ακούς;» και «δεν σε βλέπω» και φυσικά να έχεις πραγματικά unlimited επικοινωνία και data, η λύση έρχεται από το WIND ONE. Με ταχύτητες 100Mbps βέβαια, δεν είναι λίγες οι φορές που μαζί με τις συσκέψεις στο zoom, παίζουν ταυτόχρονα βίντεο σε υψηλή ανάλυση, χωρίς την παραμικρή κάμψη στην απόδοση.

WIND ONE FIBER 100Mbps - Extended Version | WIND


3. Σειρές
Οκ, όταν ξεκίνησε η πρώτη καραντίνα πίστευα ότι ήταν καλή περίοδος γιατί έβγαινε το Casa De Papel. Έναν σχεδόν χρόνο μετά όμως έχω λιώσει κάθε πιθανή και απίθανη σειρά και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο WIND ONE που περιλαμβάνει και το WIND Vision, που πέρα από τις κλασικές σειρές του Netflix, μου έδωσε πρόσβαση και στις σειρές του FOX. Βασικά μόλις είδα το «This Is Us» κατάλαβα τι έχανα τόσα χρόνια. Όταν μάλιστα μπορείς αυτά να τα συνδυάσεις με ειδικά προνόμια στην επικοινωνία, σταθερή και κινητή, το πράγμα αλλάζει για τα καλά.

4. Τελικά δεν χρειάζεσαι στέκι για να δεις την αγαπημένη σου ομάδα
Από παιδί με θυμάμαι να παρακολουθώ τους αγώνες σε ένα συγκεκριμένο μαγαζί. Τώρα αναγκαστικά αυτό άλλαξε, όμως η αγαπημένη συνήθεια της εβδομάδας δεν γίνεται να αλλάξει. Στα κανάλια Novasports που επίσης διατίθενται μέσω του WIND ONE, παρακολουθώ όλους τους αγώνες Euroleague (γιατί είμαι μπασκετικός) και μάλιστα σε κορυφαία ανάλυση, χωρίς καθόλου κολήμματα. Με ταχύτητες 100Mbps τις οποίες απολαμβάνω από όταν αναβάθμισα  δωρεάν το πρόγραμμα μου.

5. Σπίτι και γυμναστική ΠΡΕΠΕΙ να πάνε μαζί
Τώρα δεν κρατήθηκα. Όταν έχεις βάλει κιλά στην πρώτη καραντίνα οφείλεις πλέον να έχεις μάθει. Έτσι, το τρέξιμο έχει μπει για τα καλά στη ζωή μου, από εκεί που δεν υπήρχε στον ορίζοντα. Όμως ο χρόνος στο σπίτι είναι αρκετός και δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένος. Τα online προγράμματα γυμναστικής που κυκλοφορούν είναι πολλά. Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει και ξεκίνα γιατί έχουμε και ένα καλοκαίρι μπροστά μας!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ