Smart Life

5 πράγματα που δεν ξέρεις για το Κοινωνικό Πλυντήριο του Skip

Ο θεσμός αλληλεγγύης που βοηθάει καθημερινά δεκάδες συμπολίτες μας

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
bruno-nascimento-gpdk300bcku-unsplash.jpg

Το Κοινωνικό Πλυντήριο του Skip είναι ένας θεσμός αλληλεγγύης που έχουν ανάγκη πολλοί συμπολίτες μας και ακόμα περισσότερο την περίοδο της πανδημίας.

Πριν 4 χρόνια, γεννήθηκε μια δράση που είχε στόχο να καλύψει μία από τις βασικές ανάγκες των πιο ευάλωτων κοινωνικά συμπολιτών μας –αυτή για καθαρά ρούχα. Το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip, συνεχίζει από τότε την κοινωφελή δράση του προσφέροντας δωρεάν πλύσεις σε όσους έχουν ανάγκη. Ειδικά αυτές τις ημέρες με την πανδημία του κορωνοϊού να απειλεί την υγεία μας, η ανάγκη για καθαριότητα και απολύμανση είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Να 5 πράγματα που ίσως δεν ήξερες για το Κοινωνικό Πλυντήριο του Skip:

1. #SkipTousDiaxorismous

Η συγκινητική καμπάνια του Skip με μότο #SkipTousDiaxorismous, περνάει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: ότι είμαστε όλοι ίσοι και έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες. Κάνοντας λοιπόν πράξη το μήνυμά του, το Κοινωνικό Πλυντήριο Skip ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων για νέες δομές αστέγων δωρίζοντας στεγνωτήρια για τη γρήγορη διεκπεραίωση των πλύσεων. Επιπλέον, πρόσφερε μεγάλες ποσότητες απορρυπαντικών στο Γηροκομείο Αθηνών και Καστοριάς αλλά και στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς.

2. Η πρώτη κίνηση

Το 2016 πραγματοποίησε τα εγκαίνια μιας σταθερής δομής, η οποία δημιουργήθηκε με αποκλειστικά δικά του έξοδα, με 5 επαγγελματικά πλυντήρια και 5 επαγγελματικά στεγνωτήρια στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων. Εκεί παρέχει τα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά που χρειάζονται για τις καθημερινές μπουγάδες άπορων δικαιούχων, πραγματοποιώντας, κατά μέσο όρο 400 πλύσεις μηνιαίως.

3. Χιλιάδες πλύσεις

Στα 4 χρόνια λειτουργίας του έχει πραγματοποιήσει 187.500 πλύσεις με ρούχα ανθρώπων σε ανάγκη που ξεπερνούν τους 1500 τόνους.

4. Όλα για τα παιδιά

Με ενέργειες στα σημεία πώλησης και στα social media, έχει εξασφαλίσει δωρεάν απορρυπαντικά για ένα χρόνο στα «Παιδικά Χωριά SOS» όλης της Ελλάδας, στα σωματεία «Ένα παιδί – Ένας κόσμος» και «Οι Φίλοι του Παιδιού» και στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας.

5. Όπου υπάρχει ανάγκη

Εκτός από τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες που χρειάζονται τις υπηρεσίες του, έχει ανακουφίσει συμπολίτες μας που βρέθηκαν σε ανάγκη λόγω έκτακτων συνθηκών. Η κινητή μονάδα του Κοινωνικού Πλυντηρίου SKIP στάθηκε δίπλα στους κατοίκους της Μάνδρας Αττικής στις καταστροφικές πλημμύρες του 2017, πλένοντας και στεγνώνοντας τα ρούχα των πληγέντων. Τον Ιούλιο του 2018, μετά από τη μεγάλη φωτιά στο Μάτι Αττικής, βρέθηκε στην περιοχή ώστε να παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του σε όσους είχαν ανάγκη. Το ίδιο έκανε και για τους κατοίκους της Κινέτας Αττικής, μετά τις πλημμύρες του Νοεμβρίου 2019.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ