Smart Life

Waiz: Ένας δωρεάν οικονομικός σύμβουλος στο κινητό σου

Το app που θα σε βοηθήσει να κερδίσεις χρόνο και χρήματα

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
av-waiz_large.jpg

Η εφαρμογή waiz είναι διαθέσιμη σε Android και iOS συσκευές και μάς βοηθάει να διαχειριστούμε τις χρηματικές συναλλαγές μας εντελώς δωρεάν

Σε όλους μας έχει τύχει. Κάποια στιγμή βλέπουμε ότι ο τραπεζικός μας λογαριασμός αδειάζει γρηγορότερα απ’ όσο θα θέλαμε και έτσι παίρνουμε την απόφαση να κάνουμε οικονομία. Το πρόβλημα; Σχεδόν ποτέ δεν είμαστε σίγουροι πού γίνεται η μεγαλύτερη «διαρροή», με αποτέλεσμα ή να προσπαθούμε να κόψουμε τα έξοδά μας από λάθος για μας κατηγορία, ή γρήγορα να τα παρατάμε γιατί δεν βλέπουμε αποτέλεσμα και περισσότερο παιδευόμαστε, παρά όντως βοηθάμε την τσέπη μας.

Ναι, προφανώς υπάρχουν οι –αρκετά μη φιλικές προς τον χρήστη- διαδικτυακές πλατφόρμες των τραπεζών, ενώ πάντα έχουμε την επιλογή να καθίσουμε κάτω και να προσπαθήσουμε μόνοι μας να βγάλουμε άκρη με excels και κομπιουτεράκια. Ας είμαστε, όμως, ειλικρινείς. Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ούτε τον χρόνο ούτε τη διάθεση να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία. Στην περίπτωση που όντως αποφασίσουμε να το προσπαθήσουμε, βέβαια, μάλλον και πάλι δεν θα βγάλουμε άκρη και θα χαθούμε μέσα στο χάος των αποδείξεων και των υπολογισμών.

Η ιδανική λύση θα ήταν να έχουμε δίπλα μας έναν οικονομικό σύμβουλο. Η ακόμα ιδανικότερη λύση θα ήταν να έχουμε έναν οικονομικό σύμβουλο, που θα κάνει τα πάντα χωρίς να θέλει καμία πληροφοριακή βοήθεια από εμάς και χωρίς να μάς ζητήσει κανένα χρηματικό αντίτιμο για τις υπηρεσίες του.

Απίθανο; Κι εγώ το ίδιο πίστευα, μέχρι που εγκατέστησα στο κινητό μου το waiz, έδωσα το email μου και πέρασα τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς σε αυτό. Μόνο αυτά τα τρία βήματα αρκούσαν ώστε το χάος, που φάνταζαν τα έξοδα και τα έσοδα μου, να μπει σε μία σειρά και να αρχίσει να γίνεται πολύ πιο κατανοητό.

Με εβδομαδιαίες αναφορές και χρωματιστά διαγράμματα και εικονίδια, το waiz έβαλε κυριολεκτικά σε μία τάξη τα οικονομικά μου. Όχι μόνο πλέον μπορούσα να δω ακριβώς πότε και προς ποια κατηγορία τα χρήματα έρχονται και φεύγουν από τους λογαριασμούς μου, αλλά και τις γενικότερες κατηγορίες στις οποίες ξοδεύονταν.

Χάρη στο τελευταίο αυτό στοιχείο, ανακάλυψα και τη σημαντικότερη «τρύπα» του πορτοφολιού μου. Βασικά, για να είμαι ειλικρινής, δεν την εντόπισα εντελώς μόνη μου, αλλά το waiz μου την υπέδειξε, αφότου ανέλυσε τις καταναλωτικές μου συνήθειες. Πώς; Προτείνοντας μου να βάλω ως μηνιαίο οικονομικό challenge στον εαυτό μου τη μείωση κατά 20% των εξόδων μου σε delivery.   

Ήταν αυτό που θα προτιμούσα να μου πει να μειώσω; Η αλήθεια είναι πως όχι, αλλά μάλλον αυτό αποδεικνύει και το γεγονός ότι πράγματι έπρεπε να το μειώσω. Οπότε το έκανα και ο Δεκέμβριος πέρασε με λιγότερους ντελιβεράδες να μου χτυπάνε την πόρτα. Το αποτέλεσμα; Οι υπολογισμοί της εφαρμογής ήταν σωστοί. Πράγματι, η «πηγή του κακού» ήταν η συχνότητα με την οποία παράγγελνα φαγητό και η απόδειξη βρίσκεται στο ότι ο Ιανουάριος και το 2020 με βρήκαν με περισσότερα χρήματα από όσα κανονικά θα υπολόγιζα να μου έχουν μείνει –ειδικά μετά τις γιορτές-.

Με άλλα λόγια, η εφαρμογή θα συνεχίσει να υπάρχει στο κινητό μου, για να μου βάζει προκλήσεις, να με πεισμώνει και τελικά να με βοηθάει μήνα με τον μήνα να είμαι έστω και λίγο πλουσιότερη. Με άλλα λόγια, αν κι εσύ δεν το έχεις πολύ με τα οικονομικά και τη διαχείρισή τους, έξυπνο θα ήταν το waiz να εγκατασταθεί σύντομα και στο δικό σου κινητό.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ