Smart Life

Τι είναι το Planet Positive και πώς μπορεί να βοηθήσει τον πλανήτη;

H Tetra Pak παρουσιάζει έναν νέο τρόπο σκέψης για να ενσωματώσουν οι επιχειρήσεις τις αρχές της βιωσιμότητας

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mert-guller-jfbwoaos-7o-unsplash.jpg
©Mert Guller/Unsplash

H Tetra Pak παρουσιάζει το Planet Positive, έναν τρόπο να ενσωματώσουν οι επιχειρήσεις τις αρχές της βιωσιμότητας σε όλο το φάσμα των λειτουργιών τους.

Σε μια εποχή που ο πλανήτης δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής μας, σε μια περίοδο που η ανάγκη για άμεσες λύσεις είναι επιτακτική, οι επιχειρήσεις δεν αρκεί να έχουν ποιοτικά προϊόντα, πρέπει να επενδύουν και στη βιωσιμότητα. H Tetra Pak παρουσιάζει έναν νέο τρόπο σκέψης, το Planet Positive, για να ενσωματώσουν οι επιχειρήσεις τις αρχές της βιωσιμότητας σε όλο το φάσμα των λειτουργιών τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Το Planet Positive βασίζεται μεν στην κυκλική οικονομία περιλαμβάνοντας την ανακύκλωση, τη μείωση απορριμμάτων και τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, όμως φτάνει ένα βήμα παραπέρα λαμβάνοντας υπόψη την κλιματική αλλαγή και το αποτύπωμα του άνθρακα που προκύπτει από κάθε πράξη, δράση, κίνηση. Η Tetra Pak μετατρέπει λοιπόν την κυκλική οικονομία σε «κυκλική οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα», ορίζοντας 4 βασικούς πυλώνες.

alfonso-navarro-qph7tjfcdys-unsplash.jpg
©Alfonso Navarro/Unsplash

  • Ανακύκλωση

Με την ανακύκλωση ουσιαστικά επιμηκύνουμε τη ζωή των υλικών δίνοντάς τους νέα χρήση. Οι συσκευασίες Tetra Pak είναι πλήρως ανακυκλώσιμες και τα υλικά που προκύπτουν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρώτες ύλες για νέα προϊόντα. Για παράδειγμα, οι ίνες ξύλου των συσκευασιών μπορούν να μετατραπούν σε χαρτόνι ή χαρτί ενώ τα πολυμερή και το αλουμίνιο μπορούν να μετατραπούν σε οικοδομικά υλικά. Πρόσφατα μάλιστα, η εταιρεία ξεκίνησε μια συνεργασία με την Veolia, προκειμένου να ανακυκλώσει πλήρως τις χάρτινες συσκευασίες φαγητών και ποτών στην Ευρώπη έως το 2025.

gustavo-quepon-pf_2lrjwije-unsplash.jpg
©Gustavo Quepon/Unsplash

  • Παραγωγική διαδικασία χαμηλών εκπομπών άνθρακα

Στόχος της Tetra Pak είναι να μηδενίσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην παραγωγική διαδικασία γι' αυτό δεσμεύτηκε στην πρωτοβουλία RE100, ότι έως το 2030 το 100% της προμηθευόμενης ενέργειάς της θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

mae-mu-1424317-unsplash_2.jpg
©Mae Mu/Unsplash

  • Λιγότερα απορρίμματα τροφίμων

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, το 8% περίπου των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου προέρχεται από τα απορριπτόμενα τρόφιμα. Η ασηπτική συσκευασία της Tetra Pak προστατεύει τα προϊόντα χωρίς τη χρήση συντηρητικών και επιτρέπει τη συντήρησή τους εκτός ψύξης για 6 έως 12 μήνες, γεγονός που οδηγεί στη μείωση των απορριμμάτων τους. Επιπλέον, με τα διάφορα μεγέθη συσκευασιών που διαθέτει, μπορούμε να επιλέξουμε το μέγεθος που χρειαζόμαστε ώστε να προμηθευόμαστε την ποσότητα τροφίμων και ποτών που χρειαζόμαστε και όχι παραπάνω. Ακόμη, η Tetra Pak συνεισφέρει στη μείωση απορριμμάτων τροφίμων και μέσα από τις λύσεις επεξεργασίας και συσκευασίας που είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να μειώνουν τις απώλειες σε ολόκληρη τη γραμμή παραγωγής.

hi10024.jpg

  • Μεταφορές χαμηλών με χαμηλότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο

Οι χάρτινες ανακυκλώσιμες συσκευασίες της TetraPak είναι ελαφριές και καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο χάρη στο σχήμα τους που δεματοποιείται ευκολότερα. Έτσι, η μεταφορά τους μπορεί να έχει έως και 5 φορές χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Επισκεφθείτε το site της Tetra Pak για περισσότερες λεπτομέρειες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ