Smart Life

Μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα σε βοηθάει να διαλέξεις καριέρα

Η NN Hellas ενώνει τις δυνάμεις της με το Junior Achievement Greece/ΣΕΝ στο πρόγραμμα «My Career»

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kreta.00_18_13_23.still041.jpg

Η NN Hellas και το Junior Achievement Greece/ΣΕΝ δημιούργησαν το πρόγραμμα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού «My Career»

Θυμάμαι πολλά χρόνια πριν, όταν ήμουν ακόμη στο γυμνάσιο, πόσο είχα αγχωθεί για το μέλλον μου. Βλέπετε, υπάρχουν παιδιά αποφασισμένα για το τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους και άλλα που ακόμη αναζητούν τα σωστά ερεθίσματα, αυτά που θα τα βοηθήσουν να αποφασίσουν. Εγώ άνηκα στη δεύτερη κατηγορία και φοβόμουν ότι αν δώσω βαρύτητα στα λάθος μαθήματα, αν επιλέξω λάθος κατεύθυνση θα καταλήξω να ακολουθώ τη λάθος καριέρα και θα είμαι δυστυχισμένη. Τα παιδιά του σήμερα ευτυχώς δεν χρειάζεται να το περάσουν αυτό, γιατί υπάρχει πλέον το ψηφιακό πρόγραμμα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού «My Career».

3.jpg

Η ΝΝ Hellas στηρίζοντας την ενίσχυση των εκπαιδευτικών ευκαιριών, συνδιοργάνωσε με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (Junior Achievement Greece) το ψηφιακό πρόγραμμα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού «My Career». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο λειτούργησε πιλοτικά τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2019 σε κάποια σχολεία της περιφέρειας, όπως Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Ρόδο, Κάλυμνο και Κρήτη. Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να κάνουν μερικά ψηφιακά τεστ επαγγελματικών δεξιοτήτων, σε συνδυασμό με την προσωπικότητά τους Στο τέλος, οι άνθρωποι του ΣΕΝ κατάφεραν να προσδιορίσουν μέσω των αποτελεσμάτων το αντικείμενο των σπουδών που θα τους βοηθήσει να ακολουθήσουν την επιθυμητή τους καριέρα.

kalymn.00_05_20_42.still008.jpg

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά), παρακολούθησαν συσχετισμούς με τα ενδιαφέροντά τους, τις σπουδές του σχολείου και τις ευκαιρίες που προσφέρονται σε υψηλής ζήτησης επαγγέλματα και συμπλήρωσαν τεστ επαγγελματικών ενδιαφερόντων. Αφού καταγράφηκαν οι ανάγκες βελτίωσης του προγράμματος, η πιλοτική φάση ολοκληρώθηκε και πλέον η ηλεκτρονική πλατφόρμα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού είναι διαθέσιμη σε 15 σχολεία για το 2019 στην Ελλάδα, ενώ υπολογίζεται να φτάσει τα 50 το 2020. Το ΣΕΝ ενημερώνει τους καθηγητές για την ύπαρξη και τη λειτουργία της πλατφόρμας, ώστε και εκείνοι με τη σειρά τους να την παρουσιάσουν στα παιδιά και να τα βοηθήσουν να ολοκληρώσουν το τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού.

kreta.00_17_03_01.still037.jpg

Το πρόγραμμα ουσιαστικά αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και στηρίζεται στην αυτογνωσία και τον ελεύθερο χρόνο, στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, στην πληροφόρηση για σπουδές και επαγγέλματα και στη λήψη ορθών αποφάσεων. Στην πλατφόρμα, οι μαθητές μπορούν να βρουν online test αυτογνωσίας, test επαγγελματικών ενδιαφερόντων, πρόσβαση σε πληροφορίες για κάθε επάγγελμα, έρευνες που αφορούν την αγορά εργασίας και βίντεο εθελοντών της NN Hellas με την επαγγελματική τους πορεία. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα πρακτικό εργαλείο που γεφυρώνει την απόσταση μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, βοηθάει τα παιδιά να εστιάσουν στα προσόντα και τα ενδιαφέροντά τους αλλά και να τα αξιοποιήσουν σε μια καριέρα που θα τους προσφέρει καλές χρηματικές απολαβές και ηθική ικανοποίηση.

"My Career" πρόγραμμα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού

Η συγκεκριμένη συνεργασία με το ΣΕΝ, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της NN Hellas που έχει ως στόχο την ενίσχυση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας με ενέργειες που εστιάζουν στη νέα γενιά και το μέλλον.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ